به گزارش خبرگزاری شبستان، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی امروز چهارشنبه 24 فروردین و در بررسی جزییات طرح تأسیس، فعالیت و نظارت بر سازمانهای مردمنهاد مصوب کردند دستگاههای تخصصی میتوانند وظایف، امور و فعالیتهای غیرحاکمیتی قابل واگذاری دستگاه متبوع خود را شناسایی کنند و به سمنهایی که برابر قوانین و مقررات مربوطه این قانون فعالیت میکند و دارای توانمندیهای لازم هستند واگذار کنند.
نمایندگان سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را مکلف کردند برای فرهنگسازی، آموزش عمومی و اطلاعرسانی به منظور معرفی نقش و کارکردهای سمنها، قوانین و مقررات و سایر موارد مرتبط و همچنین سیاستها و تصمیمات هیئت عالی اقدام کنند.
بر اساس رأی مجلس، در فصل سوم این طرح دبیرخانه هیئتهای عالی سازمانهای مردمنهاد و یا نظارت استان و شهرستان حسب مورد مکلف شدند رأس 20 روز از تاریخ دریافت تقاضای تأسیس سمنهای ملی، استانی و شهرستانی نسبت به انطباق درخواست هر یک از آنها با موضوع این قانون و دریافت مدارک و ارسال استعلامها به مراجع نظارتی اقدام و مراجع یاد شده نیز مکلف شدند ظرف حداکثر 30 روز از تاریخ استعلام نظر خود را اعلام کنند. عدم پاسخ در مدت مزبور مانع از تصمیم هیئتهای مذکور نیست.
وکلای ملت، دبیرخانه هیئتهای عالی و یا نظارت استان و شهرستان را موظف کردند در صورت اخذ پاسخ مثبت استعلامها از مراجع نظارتی و موافقت هیئتهای ذیربط نسبت به صدور مجوز تأسیس سمن و ارسال آن به اداره ثبت اسناد و املاک کشور برای ثبت سمن اقدام کنند.
همچنین سازمان ثبت اسناد و املاک کشور مکلف شد نسبت به ثبت آن دسته از سمنهایی که مجوز تأسیس خود را از هیئتهای موضوع این ماده اخذ کردهاند اقدام کند.
بر اساس رأی مجلس، دبیرخانه هیئتهای ذیربط موظف شد مراتب ثبت سمن را به مراجع نظارتی اطلاع دهد.
نمایندگان در ادامه بررسی این طرح به تقاضای مذکور مسکوت ماندن این طرح که به پیشنهاد سیدکاظم دلخوش نماینده صومعهسرا بود با 156 رأی موافق، 20 رأی مخالف و 10 رأی ممتنع رأی مثبت دادند تا این طرح برای بررسی بیشتر و در مدت سه ماه به کمیسیون اجتماعی مجلس برای بررسی بیشتر ارجاع شود.
بدین ترتیب نمایندگان تا ماده 25 این طرح 45 مادهای را بررسی کردند و این طرح را برای اصلاحات بیشتر به کمیسیون ذیربط ارجاع دادند.
پایان پیام/
نظر شما