به گزارش خبرگزاری شبستان، دو تحلیلگر ارشد امریکایی که به محافل صهیونیستی نزدیک هستند در تحلیل گفتند که امریکا باید در مذاکرات آتی گزینه ای به ایران پیشنهاد بدهد که روشن کننده مفاد توافق نهایی باشد که امریکا حاضر است با ایران بکند. «اریک الدمن» سفیر سابق آمریکا در ترکیه، و «دنیس راس» مشاور ویژه سابق آمریکا در امور خاورمیانه، که مسئولیت «کارگروه ویژه ایران» در اندیشکده «مؤسسه یهودی امور امنیت بینالملل» را بر عهده دارند، روز 29 مهر در مقاله ای که روی وب سایت این اندیکشده منتشر شده، نوشتند: «دیپلماسی نباید خود به یک هدف تبدیل شود. توافقنامهای که صرفاً به خاطر رسیدن به توافقنامه وضع شده باشد- و هدفش به جای تأمین امنیت منافع اساسی آمریکا به تعویق انداختن امور باشد- از شرایطی که در آن به هیچ توافقنامهای نرسیده باشیم بدتر است چرا که در این شرایط ایران باز هم خواهد توانست اتمی شود و در عین حال اهرم قدرت بینالمللی را نیز به تسلیم وادار خواهد نماید». ادلمن و راس درباره معایب آنچه یک «توافق بد» با ایران نامیده اند، نوشتند: «توافقی که صرفاً به خاطر وضع توافقنامه باشد میتواند مشروعیت هر گونه اقدام بعدی آمریکا یا به احتمال بیشتر اسرائیل جهت توقف پیشرفت اتمی ایران از راه اقدام نظامی را زیر سؤال ببرد».
سایت ایران هسته ای در ادامه این خبر می نویسد: در ادامه این مقاله آمده است: «رهبران آمریکا همچنین باید در این زمینه شفاف سازی کنند که گزینههای جایگزین یک توافقنامه قابل قبول افزایش تحریمها است، آن هم به شکلی که بتواند اقتصاد ایران را فرو بپاشد ویا به حمله نظامی آمریکا منجر شود». این دو در نهایت توصیه می کنند که امریکا راهبرد گام به گام را کنار بگذارد و یک گزینه نهایی به ایران پیشنهاد کند.
در این مقاله آمده است: «آمریکا باید به جای حرکت در مسیر زمان بر اقدامات اعتماد ساز و توافقنامههای تدریجی که ممکن است موجب بر باد رفتن قدرت نفوذ آمریکا بشود به ایران بستهای کامل، شامل یک پیشنهاد بازی دست آخر، ارائه دهد تا در مدت زمان تقریباً کوتاه باقی مانده تا این که ایران بتواند بدون شناسایی شدن به توانایی تولید تسلیحات اتمی دست یابد، نیات این کشور را به شکل حتمی مورد آزمایش قرار دهد».
این دو پایان تحلیل خود با تکرار موضع اسراییل گفته اند که ایران در نهایت باید گزیه غنی سازی را کنار بگذارد: «راه حل بهینه توافقنامهای است که در آن ایران بتواند برنامه انرژی اتمی صلح آمیزش را حفظ کند ولی تأسیساتی جهت غنی سازی یا دیگر تواناییها در اختیار نداشته باشد».
پایان پیام/
نظر شما