به گزارش خبرنگار شبستان ،علی داوودی معرفی نیروهای شاعر که قابل اتکا در هر موقعیتی هستند را حداقل کارکرد جشنواره شعر انقلاب اعلام کرد و گفت: شاعرانی هستند که برای هر موضوع و بحثی در هر لحظه صحبتی دارند. در عصری که مواجه با هجمه های دشمنان بویژه در زمینه انقلاب هستیم، حضور این لشکر فرهنگی را می توان از توفیقات دانست.
وی زبان ملی کشور را شعر دانست و ادامه داد: شعر و شاعران یکی از پایه های اصلی و تقویت کننده انقلاب و سرزمین ما هستند.
داوودی ادامه داد:انقلاب یک حادثه تاریخی است که با وقوع آن موضوعات دیگری درگیر آن می شوند شعر آیینی و دفاع مقدس هم شعر انقلابی محسوب می شوند . انقلاب مفهوم گسترده ای است که همه موضوعات را در زیر مجموعه خود قرار می دهد. حرکت به سمت انقلاب یک مساله عام است و عموم شاعران این گرایش را دارند.
دبیر هنری جشنواره ادامه داد: باید به موضوع انقلاب پرداخته شود و ارگان های مختلف در برگزاری آن دخیل شوند . جشنواره شعر انقلاب قابلیت جشنواره اول کشور شدن را دارد و باید حداقل در اندازه جشنواره شعر فجر به آن پرداخته شود.
داوودی با بیان اینکه در دهه های اول انقلاب چهره های شاخص در عرصه شعر دیده می شوند، افزود: در جشنواره شعر انقلاب باید به همه شرکت کنندگان جایزه داده شود زیرا این برنامه، برنامه ای هیاتی است. انتخاب برگزیدگان این جشنواره سخت بود و بعد از انتخاب 30 نفر نهایی و دیدن آثار آنها ، می توانستیم این افراد را جزو برندگان نهایی انتخاب نماییم. اکثر شرکت کنندگان قابلیت برنده شدن را دارند اما محدودیت جشنواره این امکان را از ما سلب می کند تا آنها را به عنوان برگزیده انتخاب کنیم.
وی اضافه کرد: شاعران در حوزه انقلاب کم نگذاشتند و اقشار مختلفی فعال به این حوزه وارد شدند و یکی از پیش رو ترین جریان ها در انقلاب اسلامی شعر بوده است.
وی با بیان اینکه وقت آن رسیده که در برگزاری جشنواره شعر انقلاب قانون های جدیدی وضع شود، افزود: در سه دوره برگزاری جشنواره شعر انقلاب تغییراتی صورت گرفت اما فضای گسترده ای برای تمام گروه های سنی شرکت کننده وجود داشت. حتی برگزیده جشنواره های دیگر و کتاب های چاپ شده هم فرصت شرکت در این جشنواره را داشتند که این فرجه خوبی برای افراد محسوب می شد.
وی در ادامه داد:آثار رسیده به دبیرخانه بعد از کد گذاری در چند مرحله داوری شدند و با سخت گیری داوران امتیاز نهایی داده شد.
وی درباره آمار آثار رسیده به جشنواره شعر انقلاب گفت: 514 اثر در مجموع به دبیرخانه جشنواره رسید که این آثار شامل24 اثر در زمینه پژوهش، 83 اثر در بخش شعرو 407 تک شعر هستند. شرکت کننده های جشنواره را 169نفر متشکل از 57 نفر زن و 112 مرد هستند.
دبیر هنری جشنواره شعر انقلاب آمار پایین آثار رسیده به جشنواره را حذف یکی از بخش های این رقابت عنوان کرد و ادامه داد: در جشنواره امسال بخش شعر کودک و نوجوان حذف شد زیرا با تاسیس حوزه هنری کودک و نوجوان این بخش به عهده این مرکز سپرده شد و به جای آن بخش پژوهش به جشنواره اضافه شد.
داوودی اضافه کرد: یک شاعر در طول یک سال نمی تواند یک مجموعه شعر آماده کند. با برگزاری این جشنواره به صورت دو سالانه ، اگر این جشنواره در سطح ملی دیده شود و ارگان های زیادی در برگزاری این جشنواره دخیل شوند فرصت مطالعاتی در اختیار شاعران قرار می دهیم.این جشنواره جای خود را در میان شاعران باز کرده و امیدواریم با حمایت های مختلف وسیع تر برگزار شود.
وی به تلاش و زحمات امیر حسین فردی در این باره اشاره کرد و گفت: سال گذشته در هنگام برگزاری این جشنواره در کنار زنده یاد فردی بودیم. او دغدغه خاصی برای انقلاب داشت و در این خصوص با هیجان صحبت می کرد.
داوودی داوران جشنواره را معرفی کرد و افزود: انتخاب آثار در بخش شعر کلاسیک را ناصر فیض، حسین اسرافیلی و محمود حبیبی کسبی و داوری این آثار را علیرضا قزوه، فاضل نظری و سعید بیابانکی برعهده داشتند.
وی اضافه کرد: همچنین هیات انتخاب بخش شعر نو آرش شفاهی، علی آبان و فریبا یوسفی و هیات داوران این بخش مصطفی علیپور، سید احمد نادمی و محمدضا عبدالملکیان بودند. آثار رسیده در بخش پژوهش نیز توسط یوسف علی میرشکاک، محمود اکرامی و اسماعیل امینی بررسی شده است.
وی با بیان اینکه برگزیدگان این جشنواره را 18 نفر تشکیل می دهند، خاطر نشان کرد: به نفر اول در بخش مجموعه اثر 30 میلیون ریال، نفر دوم 25 میلیون ریال و نفر سوم 20 میلیون ریال اهدا می شود. در بخش تک اثر به نفر اول 7 میلیون ریال ، به نفر دوم 6 میلیون ریال و نفر سوم 5 میلیون ریال اهدا خواهد شد.
داوودی در پایان گفت:مراسم اختتامیه روز چهارشنبه 8 آبان از ساعت 16 در حوزه هنری برگزار می شود. بعد از اختتامیه جشنواره جهت گرامیداشت یاد سلمان هراتی در حدود 100 شاعر به شهر تنکابن و بر مزار وی حاضر می شوند.
گفتنی است معرفی برگزیدگان این جشنواره در مراسمی با حضور شاعران، شرکت کنندگان و سایر علاقمندان حوزه شعر و ادبیات روز چهارشنبه 8 آبان ماه در تماشاخانه مهر حوزه هنری صورت خواهد پذیرفت.
پایان پیام/
نظر شما