رحیم قربانی، رییس مرکز قرآن و عترت (ع) وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به راه اندازی این مرکز در سال 88 به خبرنگار شبستان گفت: این مرکز در سال 89 و همسو با وظایف محوله شورای توسعه فرهنگ قرآنی به وزارت بهداشت فعالیت خود را در سطحی گسترده و با جدیت بیشتری در پیش گرفت و با تشکیل و تقویت 24 کانون قرآن و عترت (ع) در دانشگاههای علوم پزشکی از انسجام بیشتری برخوردار شد.
وی با بیان این مطلب که با ابلاغ وظایف وزارتخانه از سوی شورای توسعه فرهنگ قرآنی زمینههای کاری این مرکز با وضوح بیشتری همراه شده است، اظهارکرد: تقسیم اولویتها در حوزههای تبلیغ و ترویج، آموزش و پژوهش عالی در نظام بهداشت و سلامت کشور از منظر قرآن بر اساس وظایف محوله انجام گرفته است.
قربانی ادامه داد: خوشبختانه وزارت بهداشت در مقایسه با دیگر وزارتخانههای دارای مسئولیت از سوی شورای توسعه فرهنگ قرآنی فراتر عمل کرده و همسو با وظایف محوله گامهای موثری برداشته است که برگزاری کنگرههای قرآن پژوهی و طب در دانشگاههای علوم پزشکی شاهدی بر این مدعا است.
رییس مرکز قرآن و عترت (ع) وزارت بهداشت با اشاره به میزبانی بیست و پنجمین جشنواره ملی قرآن دانشجویان توسط این وزارتخانه بیان کرد: تغییر در رویکرد این جشنواره و برگزاری مسابقات قرآنی اعضای هیئت علمی و کارکنان دانشگاههای علوم پزشکی نیز همسو با وظایف محوله از سوی شورای توسعه در قالب طرحهای تبلیغی ترویجی صورت گرفته است.
تدوین آیین نامه حمایت از پژوهشهای قرآنی
وی درباره اولویتهای پژوهشی این مرکز عنوان کرد: تدوین آیین نامه حمایت از فعالیتهای پژوهشی با محور قرآن در قالب پایان نامه، نشریه و مقاله در سطوح دانشجویان، استادان و کارکنان، برگزاری مرحله ملی کنگرههای قرآن پژوهی و طب، ایجاد بانک جامع اطلاعاتی از پژوهشهای قرآنی انجام شده در عرصه پزشکی و انتشار نخستین نشریه قرآنی پزشکی با عنوان «شفا» از اردیبهشت از طرحهای پژوهشی این مرکز محسوب میشود.
قربانی از افزودن بخش ویژه پژوهشهای قرآنی به جشنوراه پزشکی رازی خبرداد و ابرازکرد: همسو با افزودن این بخش پژوهشهای قرآنی برتر در حوزه سلامت و پزشکی از مزایای این جشنواره همچون عضویت در بنیاد ملی نخبگان و برخورداری از امتیازات آن و درج در نشریات علمی بهره میبرند و این مهم بستر مناسب برای رشد فعالیتهای پژوهشی قرآنی را فراهم میکند.
وی ادامه داد: انجام 10 پروژه تحقیقاتی با محور قرآن و حمایت از دانشجویان فعال در عرصه پژوهشهای قرآنی از دیگر برنامههای تدارک دیده شده مرکز قرآن و عترت (ع) وزارت بهداشت همسو با وظایف محوله شورای توسعه فرهنگ قرآنی است.
قربانی با اعلام تدارک برنامههای متنوع در حوزه فعالیتهای تبلیغی ترویجی گفت: برگزاری مرحله نهایی شانزدهمین جشنواره قرآنی دانشجویان به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی کاشان، برگزاری جشنوراه کارکنان و اعضای هیئت علمی دانشگاههای پزشکی در دو گروه جداگانه و مرحله مقدماتی هفدهمین جشنواره دانشجویی، برپایی کرسیهای تلاوت و تقویت پایگاه اطلاع رسانی مرکز از جمله این برنامهها به شمار میرود.
ارزیابی فعالان قرآنی دانشگاههای پزشکی بر اساس آیین نامه مدون
رییس مرکز قرآن و عترت (ع) وزارت بهداشت با اشاره به تدوین شاخصهای ارزیابی فعالیتهای قرآنی دانشگاههای علوم پزشکی در سال 89 تصریح کرد: برگزاری همایش اسوه با محور تجلیل از روساء، مدیران، فعالان و دانشجویان فعال قرآنی همزمان با سالروز تاسیس مرکز قرآن و عترت (ع) وزارت بهداشت، انتشار نشریه شفا و حضور فعال در نوزدهمین نمایشگاه بین المللی قرآن از دیگر تدارکات در بخش تبلیغ و ترویج فرهنگ غنی وحی است.
وی درباره برنامههای مرحله نهایی شانزدهین جشنوراه قرآنی دانشجویان علوم پزشکی بیان کرد: این جشنواره از 27 تا 29 اردیبهشت با حضور 400 برگزیده مراحل مقدماتی و 70 کارشناس و فعال قرآنی به میزبانی دانشگاه کاشان برگزار میشود.
قربانی تبیین و تشریح اهداف و برنامههای مرکز برای مسئولان کانونهای قرآن و عترت (ع) دانشگاهها را ضروری دانست و ابرازکرد: همسو با این ضرورت نخستین نشست تخصصی فعالان این کانونها 4 اردیبهشت برگزار و در آن سیاستهای مرکز در سال جهاد اقتصادی بیان میشود.
وی از همکاری با شورای هماهنگی فعالیتهای قرآن و عترت (ع) دانشگاهها خبرداد و یادآور شد: اجرای نهضت تدبر در قرآن و مشارکت در گردهمایی دانشجویان مهدی یاور که همه ساله همزمان با سالروز آغاز امامت ولی عصر (عج) انجام میشود از ابعاد این همکاری به شمار میرود.
پایان پیام/
نظر شما