کانون،میوه شورای انقلاب فرهنگی/نقش کانونها در رفع دغدغه محتوایی مساجد

خبرگزاری شبستان: حجت الاسلام والمسلمین خاموشی کیفی سازی و هویت بخشی برنامه ها و فعالیت های مساجد را دغدغه ای مهم دانست و گفت: توسعه و رونق کانون های مساجد بخشی از این دغدغه را رفع می کنند.

به گزارش خبرنگار حوزه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام و المسلمین دکتر سیدمهدی خاموشی، رییس سازمان تبلیغات اسلامی در گردهمایی رابطین ستادی و استانی ستاد ساماندهی شئون فرهنگی در مناسبت های مذهبی گفت: کار برای دین و تنظیم شعائر الهی کاری عبادی است و کار عبادی، ویژگی های خاص خودش را دارد. به عنوان مثال به دلیل آنکه در نماز قصد قربت وجود دارد عبادت محسوب می شود. اگر قصد قربت از نماز جدا شود آن عمل کالبد بی روح است و ارزشی ندارد.

 

وی در تبیین عمل عبادی و غیرعبادی بیان کرد: وقتی در آیات، روایات و ادله تحقیق می کنیم به مسئله مهمی می رسیم و آن این است که وجه کمال و صحت با خلوص نیت مرتبط است. اگر سوال شود عمل عبادی نماز و مناسک با هم مرتبط هستند یا نه؟ باید پاسخ داد که برخی از اعمال عبادی به مناسک ما ربط ندارند ولی عبادت محسوب می شوند همانند خمس که در صورتی که خمس با قصد قربت باشد عبادت است اگر این موارد را در دین مبین اسلام مطالعه کنیم می بینیم که علمای اخلاق بیش از احکام به آن پرداخته اند زیرا که بحث نیت، بحث بسیاری مهمی است که در موراد اخلاقی به آن اشاره شده است.

 

وی با اشاره به جایگاه کانون های فرهنگی هنری مساجد تصریح کرد: نگاه کاسب مابانه در مساجد و این مراکز وجود ندارد و در این پایگاه ها همواره باید برای خدا کار کرد و برکات آن را شاهد بود.

 

حجت الاسلام و المسلمین دکتر خاموشی با بیان اینکه توابع و فعالیت های جانبی در مسجد هم جزء مسجد محسوب می شود، ادامه داد: زمانی دغدغه کمیت و کیفیت در برنامه ها را داشتیم. در حال حاضر نیز همان دغدغه ها را داریم ولی بیشتر به دنبال کیفی سازی و هویت بخشی برنامه ها و فعالیت ها هستیم و کانون های مساجد بر این اساس باید توسعه و رونق یابند زیرا که هر چقدر در این زمینه کار کنیم به نتیجه بهتر و بیشتری می رسیم.

 

رییس سازمان تبلیغات اسلامی با تاکید بر انجام عمل خالص در فعالیت های فرهنگی تصریح کرد: مدیران فرهنگی باید سنگ زیربین آسیاب فرهنگی باشند و پیوسته در کارها اخلاص داشته باشند.

 

وی کانون های فرهنگی هنری مساجد را میوه شیرین و بسیار خوب تصمیمات شورای عالی انقلاب فرهنگی دانست و گفت: کانون های فرهنگی هنری به منظور جذب و حضور جوانان به مساجد شکل گرفت و باید تلاش شود جریان محتوای سازنده در این مراکز استمرار یابد. خوشبختانه از زمان حضور حجت الاسلام سلیمانی، (دبیر ستادعالی کانون های مساجد کشور) آمار کنونی کانون های مساجد از 2 هزار مرکز به بیش از 16 هزار مرکز ارتقا یافته است و این اتفاق برای نظام  ارزشمند  و مبارک است و اینجانب بارها از این مجموعه در جلسات شورای عالی انقلاب فرهنگی دفاع کرده ام.

 

وی با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری مبنی بر تربیت 10 میلیون حافظ قرآن کریم در کشور گفت: کانون های فرهنگی هنری مساجد در راستای تربیت حافظ قرآن تلاش کنند.

 

حجت الاسلام والمسلمین خاموشی تصریح کرد: در حال حاضر کانون های فرهنگی هنری مساجد باید پر رونق، با کیفیت و تاثیرگذار وارد عرصه فعالیت شود و میدان و جغرافیایش را خودش تدبیر و گسترش دهد.

 

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی در بخش دیگری از سخنانش خاطرنشان کرد: زندگی سیاسی جمهوری اسلامی بر اساس رای ولی فقیه است که ثمرات آن را در دنیا می بینیم و در حال حاضر مهمترین بخشی که در مورد آن کار می کنیم همین است زیرا که امروز تمام دنیا علیه ولایت فقیه بسیج شده اند.

 

ستاد ساماندهی شئون فرهنگی در مناسبت های مذهبی از ابتکارات خوب شورای عالی انقلاب فرهنگی است و از سال 1386 فعالیت خود را با همکاری دستگاههای عضو آغاز کرده و به انجام ماموریت های محوله پرداخته است. سیاست این ستاد تلاش در جهت غنا بخشی فکری و محتوایی مجالس و مراسم سوگواری و زدودن خرافات و انحرافات پدید آمده و رفتارهای موهن و خلاف موازین در زمینه مراسم و برنامه های سوگواری است. البته این حرکت، یک حرکت فرهنگی و اقناعی است تا حماسه حسینی همواره همچون مشعلی فروزان فرا راه شیعه و مسلمانها بلکه بشریت قرار گیرد.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 306509

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha