مسجد تاریخی«الاجابه»؛ مکان اجابت دعای پیامبر(ص) در مدینه منوره

خبرگزاری شبستان: مسجد«الاجابه» یا «مباهله» از مساجد تاریخی در مدینه منوره به شمار می روند که زائران بیت الله الحرام با اقامت از این مسجد بازدید می کنند.

به گزارش خبرگزاری شبستان، مسجد «الاجابه» یا «مباهله» از جمله مساجد مشهور در مدینه منوره به شمار می رود که در شمال شرقی مسجد النبی(ص) این مسجد در خیابان ستین واقع شده است و در و در فاصله 650 متری مسجد النبی(ص) قرار دارد.
این مسجد از قدیم به نام «بنی معاویه» بوده است. بنی معاویه از ساکنان مدینه و قبیله اوس هستند،ولى اکنون این مسجد به نام اجابه یا مسجد مباهله است. علت تسمیه این مسجد به الاجابه به این دلیل است که دعای پیامبر اکرم(ص) در آن اجابت شده است.

 


پیامبر اکرم(ص) به این مسجد وارد شد و دو رکعت نماز گزارد و دست به دعا برداشت و از خداوند متعال سه چیز را درخواست کرد و آن این بود که خداوندا امتم را با گرسنگی و غرق شدن هلاک ‌نکن و امتم را دچار تفرقه نکن که دو دعای نخست از سوی پیامبر اکرم(ص) مستجاب شد اما دعای سوم از آن منع شد و به همین دلیل این مسجد به نام «الاجابه» مشهور شد.

 


مباهله در لغت به معنی یکدیگر را نفرین کردن است و علت تسمیه مسجد به مسجد «مباهله» به این دلیل است که در سال دهم هجرت گروهی از ترسایان نجران (ناحیه‌ای در یمن) نزد پیامبر اکرم(ص) آمدند و به او عرض کردند: به چه چیز دعوت می‌کنی؟ حضرت فرمود: به اینکه گواهی دهید که جز الله خدایی نیست و من پیامبر خدا هستم و این که عیسی(ع) بنده خلق شده‌ای بود که می‌خورد و می‌نوشید.

 

 


پس از گفتگوی بسیار، گروه مسیحی حاضر به پذیرش حق نشدند و زیر بار نرفتند که عیسی بنده‌ای از بندگان خداست. در آن هنگام پیامبر به امر خدا به آنها فرمود: بیایید یکدیگر را نفرین کنیم، تا لعنت خدا بر دروغ‌گویان برسد، ولی آنان در آخرین لحظات، از نفرین متقابل خودداری کردند و این مسجد به مباهله نیز مشهور شد.

 


مسجد مباهله هم اکنون نیز محل بازید زائران بیت الله الحرام است و زمانی که به مدینه منوره مشرف می شوند، از این مسجد تاریخی نیز بازدید می کنند، برخی اوقاف درهای این مسجدبسته است و زمانی که درهای مسجد باز است، زائران در آن نماز می گذارند.
پایان پیام/

کد خبر 306434

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha