نمایشگاههای کتاب استانی یک جشنواره بزرگ است

خبرگزاری شبستان: صالحی گفت: باید به خروجی و دستاوردهای این نمایشگاه ها بیشتر توجه داشته باشیم و تنها برگزاری 230 نمایشگاه نشان‌دهنده توسعه و رشد فرهنگ کتابخوانی نبوده در حالی که می‌شود سببب رشد و فرهنگ باشد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، سید علی صالحی، معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در آئین افتتاحیه پانزدهمین نمایشگاه کتاب ناشران مشهد در محل نمایشگاه بین‌المللی با بیان اینکه تقارن نمایشگاه کتاب را با ایام مبارک غدیر را به فال نیک می گیرم، اظهار کرد: غدیر نماد هویت تشیع بوده و نوید بخش حکومت صالحان و استقرار عدالت جهانی می باشد.

 

وی ادامه داد: همچنین گرامی می داریم یا بزرگ مرد علامه امینی را که بین غدیر کتاب و کتابت رابطه برقرار کردو کتاب خود را ماندگار و جاودیدان کرد، علامه امینی فردی بود که شان کتاب و قلم را می شناخت و با استفاده از این 2ابزار شان واقعه غیدر را پاس داشت.

 

صالحی با اشاره به فلسفه وجودی نمایشگاه های استانی، ابراز کرد: بر حسب اطلاعاتی که بنده از نمایشگاه کتاب استانی به دست آورده ام این نمایشگاه ها در سال 1371 آغاز شده و تاکنون ادامه داشته است.

 

معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه نخستین نمایشگاه کتاب استانی در گیلان برپا شده است، گفت: تاکنون نیز بیش از 230 نمایشگاه در سطح کشور برگزار شده است.

 

وی با اشاره به این مطلب که نحوه شکل گیری نمایشگاه های کتاب استانی بسیار داری اهمیت است، ابراز کرد: زیرا در بعضی اوقات کارهایی رخ می دهد که وقتی به تاریخچه آن نگاه می کنیم، اهدافی برای آن مطرح شده است.

 

صالحی افزود: یکی از اهداف جدی که برای نمایشگاه های استانی توسعه ویترین کتاب ها به شمار می رفته است، و ما باید در نمایشگاه های استانی توزیع کتاب را به صورت عادلانه داشته باشیم.

 

معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: افزایش و گسترش فرهنگ کتاب و کتاب خوانی یکی دیگر از اهداف نمایشگاه های استانی به شمار می رود.

 

وی ابراز کرد: باید به خروجی و دستاوردهای آن بیشتر توجه داشته باشیم و تنها برگزاری 230 نمایشگاه نشان‌دهنده توسعه و رشد فرهنگ کتابخوانی نبوده در حالی که می‌شود سبب رشد و فرهنگ باشد.

 

صالحی عنوان کرد: برگزاری نمایشگاه‌های کتاب استانی فرصت تعاملی میان 5 ضلع اصلی حوزه کتاب بوده که این 5 ضلع مولفان، ناشران، هنرمندان کتاب، صنعت چاپ و عوامل دولتی به شمار می روند.

 

معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: این نمایشگاه ها امکان ارتباط بین مولد در مقوله کتاب و مخاطب را فراهم می‌کند، به عبارت دیگر از این نمایشگاه‌ها تولیدکننده‌های کتاب امکان ارتباط با آحاد مخاطبان را پیدا می‌کنند.

 

وی با بیان اینکه باید عملکرد 20 ساله برگزاری نمایشگاه های استانی مورد بررسی قرار بگیرد، گفت: باید بررسی شود چه دستاوردهایی را در زمینه تحقق اهداف و رسیدن به آن در این نمایشگاه های استانی کسب کرده ایم.

 

صالحی خاطر نشان کرد: نمایشگاه های استانی نه تنها یک اتفاق بزرگ بلکه می تواند یک جشنواره فرهنگی باشد.

 

معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ابراز کرد: ایجاد تعامل میان ظرفیت‌های آن استان و فضای کتاب بوده و باید پل محکمی برای اتصال این دو بخش یکی دیگر از اهداف نمایشگاه های استانی می باشد.

 

وی به ظرفیت های فرهنگی خراسان رضوی و مشهد مقدس اشاره و عنوان کرد: نمایشگاه استانی کتاب باید ظرفیت استانی را فعال کند یعنی بتواند هر استانی را با توجه به ظرفیت فرهنگی آن با کتاب متصل کند، مشهد مقدس نیز دارای ظرفیت قابل توجهی در حوزه فرهنگ است.

 

صالحی ادامه داد: مشهد مقدس با توجه به ظرفیت‌های قابل توجه خود باید اقدامات موثرتر در این مسیر انجام داده و به طور کلی مسئله نمایشگاه‌های کتاب استانی نیازمند بازنگری، اصلاح و نوگرایی است.

 

معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به ظرفیت حوزه و دانشگاه در خراسان و مشهد، عنوان کرد: این دو حوزه ظرفیت قابل توجه در حوزه کتاب در خراسان رضوی هستند که مورد توجه قرار نگرفته است، هزاران اندیشمند در خراسان رضوی زندگی می‌کنند که می‌توانند در اجزای مختلف کتاب تأثیرگذار باشند.

 

وی با بیان اینکه مشهد سالیانه میزبان بیش از 30 میلیون زائر است، ابراز کرد: تعدادی از این رقم زائران خارجی هستند که باید زائران خارجی که سالانه وارد مشهد مقدس می‌شوند.

 

در چرخه کتاب حضور داشته باشد تا در این زمینه نیز بتوانیم اقدامات و دستاوردهای موثر داشته باشیم.
 

 

پایان پیام/

کد خبر 306433

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha