به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، حسین طلا، نماینده تهران، ری و اسلامشهر در مخالفت با وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش گفت: این مخالفتها با شخص آقای فانی نیست بلکه ابهاماتی در برنامههای ارایهشده ایشان است که نیاز به رفع دارد.
طلا، وزارت آموزش و پرورش را وزارتی زیرساختی با هدف توسعه پایدار دانست و گفت: طبق چشمانداز 20 ساله و افق 1404 وظیفه این وزارتخانه تحقق جامعهای فعال، مسئولیتپذیر، رضایتمند، با وجدان کاری، تعاون، متعهد به انقلاب و نظام اسلامی و مفتخر به ایرانیبودن است.
وی تصریح کرد: تاکنون هشت سال از این برنامه گذشته و شما باید بگویید برای چهار سالی که قرار است در این سمت باشید برنامهتان برای تحقق افق 1404 چه خواهد بود؟
وی با اشاره به ماده 19 قانون پنجم توسعه درباره تحول در نظام آموزش و پرورش گفت: شما باید در حوزه تحول نظام آموزشی نیز عمل کنید و در حال حاضر سیستم 3-3-6 ارایه شده است و شما صرفنظر از کادر، فضای آموزشی و محتوا باید بگویید برای تحقق آن آیا ارزیابی خاصی دارید یا قرار است تغییراتی ارایه دهید؟
طلا افزود: آموزش فنی و حرفهای نیز نیازمند بسترسازی مناسب است و همانگونه که در همین قانون به آن اشاره شده است کسب حداقل یک مهارت با توجه به بازار کار تا پایان برنامه 1404 برای تمام بچههای رشته نظری ضروری است اما در حال حاضر 80 درصد دانشآموزان در رشتههای نظری به صورت صفر فعالیت میکنند.
وی تنوع رشتهها در مجموعه فنی و حرفهای را بیش از سه هزار رشته دانست و افزود: در حال حاضر 800 رشته در مدارس فنی و حرفهای قابل آموزش است اما در کتاب آموزش رشتهها چاپ سال 91 تنها 41 رشته نام برده شده است. همچنین بهروز نبودن تجهیزات در آموزش فنی و حرفهای آفتی برای تربیت تکنسینهاست که باید برای برونرفت از این مشکلات برنامه دقیقی ارایه شود.
وی با اشاره به برنامه فانی در حوزه برونرفت از مشکلات اقتصادی که استفاده از مدارس غیردولتی پیشنهاد شده بود، گفت: در حال حاضر یک میلیون و 25 هزار از این مدارس وجود دارد اما کسی که سرمایهگذاری در این حوزه میکند باید خدماتی از جمله صندوق حمایت از مدارس غیردولتی را داشته باشد که این موضوع تاکنون محقق نشده است. همچنین باید 50 درصد از سرانه سالیانه کل دانشآموزان به ازای هر دانشآموز را داشته باشد. همچنین نظارت بر این بخش بر عهده وزارت آموزش و پرورش است که تاکنون به دلیل اهمال در این بخش تفاوت اختلاف مبالغ مصوب و دریافتی و همچنین استفاده از مشاوران بدون دریافت اجازه گزینش دیده شده است.
وی درباره رفع دغدغه مالی معلمان گفت: ما موظفایم به گونهای عمل کنیم که معلمان دغدغهای جز تربیت معلمان نداشته باشند. الان مشکلات مالی معلمان تربیت را به حاشیه کشانده و نیاز به پشتیبانی در متن قرار گرفته است، عدم ابلاغ برای معلمان آزمایشگاهها و نبود معاونت فناوری در مدارس پسرانه در کنار افزایش سرانه از 250 به 350 نفر و همچنین محدودکردن مشاوره در مدارس متوسطه از معایبی است که در مدارس وجود دارد. همچنین درگیرشدن مدیران در مسایل مالی مانند آببها، برقبها کارکرد اصلی مدیران را مخدوش کرده است و نپرداختن اضافهکاری و حقالتدریس مربیان باعث شده که این قشر با مشکل مواجه شوند.
طلا تبدیلشدن انجمن اولیا و مربیان به یک رابط مالی را امری ناخوشایند دانست و گفت: این انجمن باید مشکلات اجتماعی و مسایل اینگونه را حل کند نه اینکه درگیر مشکلات مالی باشد.
وی اظهار امیدواری کرد نظام طبقهبندیشدهای که در وزارت علوم حاکم است در مدارس نیز اجرا شود.
نماینده تهران در ادامه با اشاره به اینکه اکثریت معلمان در کشور خانم هستند، گفت: این افراد باید در کنار نقش مادرانهشان مربیانی نیز باشند که دلسوز هستند اما عدم ارایه تسهیلات برای مادران در کنار مرخصی بارداری و عدم ابلاغ آن در آموزش و پرورش باعث شده است یا از مجموعه این مادران محروم شویم یا فرزندان این لایه در جامعه کاهش پیدا کند که هر دوی اینها نامناسب است و باید برنامه دقیقی برای آن ارایه شود.
وی تصریح کرد: برخی از معلمان در بیش از سه هیئتمدیره حضور دارند و برای رعایت قانون باید نظارت بیشتری انجام شود. همچنین استفاده از صندوق ذخیره فرهنگیان باید به گونهای انجام شود تا رفاه و کاهش استرس در آموزش و پرورش دیده شود.
وی در پایان گفت: خداوند و ملت ایران از فتنهگران 88 که پیروزی انتخابات را در کام ملت تلخ کردند، نگذرد و انتظار ما از وزیر منتخب این است که از این افراد تندرو در وزارتخانه آموزش و پرورش استفاده نکند.
پایان پیام/
نظر شما