به گزارش خبرگزاری شبستان، اهمیت ارائه فلسفه اخلاق در دانشگاهها را میتوان در گرایش روزافزون دانشجویان به مسائل عقلی جستجو کرد. هر چند مسایل این علم به لحاظ تاریخی متأخر از علم اخلاق است، ولی به لحاظ رتبی میتوان آن را مقدم بر علم اخلاق دانست؛ چراکه از آن به عنوان زربنای علم اخلاق یاد کردهاند.
بنا بر این گزارش، این علم که در فرهنگ اسلامی به صورت پراکنده در منابع فلسفی، اخلاقی، کلامی و علم اصول مطرح بوده است اکنون بر اساس ضرورتهای موجود درخور توجه بیشتر است و میبایست به آن توجه مستقل و جامعی داشت. از ویژگیهای جامعه امروز، گرایش به تبیین عقلی موضوعات و مسائل اخلاقی است که موجب شده پژوهشهای اخلاقی به این سمت و سو سامان یابد؛ بر این اساس پرداختن به مسائل عقلی در اخلاق به ویژه مبتنی بر آموزههای دین اسلام میتواند به طرح دیدگاههای اسلام در حوزه مسائل عقلانی اخلاق بیانجامد و راه حل ارائه شده توسط اسلام را به معماهای طرح شده در حوزه فلسفه اخلاق بیان کند.
کتاب "فلسفه اخلاق با رویکرد تربیتی" درصدد تبیین ساده مهمترین مسائل مطرح در حوزه فلسفه اخلاق است و با استفاده از دیدگاههای اندیشمندان مسلمان به ارائه دورنمایی از مهمترین مباحث این حوزه به ویژه با تأکید بر دفاع از آموزههای اخلاق اسلامی در مقابل مکاتب اخلاقی غرب پرداخته است.
بنابر گزارش روابط عمومی دفتر نشر معارف، این اثر توجه به مباحث تربیتی در تمام فصول را مورد توجه قرار داده و مباحثی همچون کلیات مباحث اخلاق، واقعگرایی و غیرواقعگرایی اخلاقی، معرفت اخلاقی، اطلاق و نسبیت در اخلاق، غایتگرایی در اخلاق، وظیفهگرایی، مسئولیت اخلاقی و رابطه دین و اخلاق را فرا روی علاقه مندان قرار داده است.
شایان ذکر است "فلسفه اخلاق با رویکرد تربیتی" به قلم حجتالاسلام و المسلمین احمد دبیری، در 192 صفحه، قطع وزیری، با شمارگان یک هزار نسخه و قیمت 3500 تومان از سوی دفتر نشر معارف به تازگی به بازار کتاب راه یافته است.
پایان پیام/
نظر شما