بررسی علمی مباحث چالش برانگیز مهدویت در "تا ظهور"

کتاب "تا ظهور" سعی کرده است برخی مباحث چالش برانگیز و قابل تامل مربوط به حوزه مهدویت را بررسی علمی کرده و بر اساس مبانی قرآنی، عقلی، فقه الحدیثی، روایی، کلامی و دیگر مبانی اسلامی به بررسی نشیند.

به گزارش خبرنگار حوزه مهدویت خبرگزاری شبستان، نویسنده پژوهشگر در کتاب "تا ظهور" سعی کرده است برخی مباحث چالش برانگیز و قابل تامل مربوط به حوزه مهدویت را بررسی علمی کرده و بر اساس مبانی قرآنی، عقلی، فقه الحدیثی، روایی، کلامی و دیگر مبانی اسلامی به بررسی نشیند و به خوبی هم توانسته این مهم را انجام دهد.
طی بیست و دو فصل، هریک از این مباحث را طرح کرده، به پژوهش نشسته و در نهایت نتیجه‌گیری کرده است. در ابتدای هرفصل در مورد آن موضوع خاص پیش‌گفتاری ارائه داده که در سهولت کار خواننده بسیار موثر است. شیوه بحث‌های کتاب کاملا علمی است و از آنجاکه نیاز به پیش زمینه‌های علمی خودش دارد، برای سطوح عالی از طلاب و روحانیون بسیار مفید خواهد‌بود.
به صورت خلاصه، موضوع و اصل سخن هریک از مباحث را ذیل عناوین زیر میتوان جمع‌آوری کرد:
1. بررسی سندی و دلالی روایات مربوط به دلایل غیبت
2. پژوهشی پیرامون حکم تسمیه و ذکر نام شریف حضرت ولی عصر(عج)، بررسی دیدگاه‌های فقهای قائل به جواز و قائلین به حرمت و در نهایت حکم به احتیاط
3. نقد و تحلیل نهی از قیام تا قبل از ظهور حضرت ولی‌عصر(عج) و بررسی سندی و دلالی هریک
4. تحقیقی در ادله شیعه و اهل سنت پیرامون جریان غیبت امام‌زمان(عج) در سرداب سامرا و نتیجه‌گیری به اینکه این سرداب هیچگونه ارتباطی با مساله غیبت، ظهور و سکونت حضرت ندارد، اما مبنی بر دیگر دلائل، قداست آن به جای خود باقیست.
5. بررسی جریان قرقیسا یا آرمگدون
6. پژوهشی سندی پیرامون روایت نقل شده درباره مادر حضرت ولی عصر(عج) و نقد آن
7. کاوشی در خبر سعدبن عبدالله اشعری قمی و دفاع از محتوای آن در دو فصل
8. تاملی در روایات قتل های آغازین و تبیین رویکردهای افراطی و تفریطی در این موضوع
9. مساله سفارت و نیابت خاصه و ارتباط آن با روایات نفی رویت
10. بررسی سرگذشت ابن مهزیار، یکی از کسانی که به زیارت حضرت نائل شد
11. پایگاه زمینه سازان ظهور (قم) و تاریخ تاسیس آن، قبل یا بعد از اسلام
12. پژوهشی پیرامون حدیث جسّامه (خبرچین) و دجال و بررسی سندی، دلالی و محتوایی این روایات از منظر شیعه و اهل‌سنت
13. کاوشی در کیستی یمانی و بحثی سندی پیرامون زیارت ناحیه مقدسه
14. داستان جزیره ی خضراء و نقد سندی و دلالی آن
15. بررسی احادیث عدالت مهدوی
16. کاوشی در القاب و اوصاف حضرت مهدی(عج) در منابع اهل سنت
17. بحثی درباره کتاب الامامة و التبصره من الحیرة اثر علی بن حسین بن موسی بن بابویه از بزرگان زمان امام حسن عسکری(ع)
18. سیری در کتاب تمام الدین و تمام النعمه در دو فصل
19. نگاهی به کتاب غیبت نعمانی و بحثی در ثقه بودن آن
نویسنده متخصص در مسائل فقهی و اصولی، تفسیر، کلام و حدیث تطبیقی می باشد. در مراکز تخصصی مهدویت، علوم حدیث، موسسه مذاهب اسلامی، مدرسه تخصصی امامت و... کرسی تدریس دارند و لذا از این جهت می‌توان اطمینان داشت همانگونه که از محتوای کتاب برمی‌آید، دیدگاه‌های یک اهل فن و متخصص حقیقی مطالعه می‌شود.
علاوه بر اینکه منبع هریک از روایات و نقل‌قول‌ها در پاورقی هرصفحه آورده شده‌است، کتابنامه مفصلی که در پایان کتاب ذکر شده، نشان از غنای محتوای آن دارد. همچنین فهرست اعلام، مکان‌ها، روایات و آیات قابلیت استفاده از این کتاب را بسیار بهتر و بیشتر کرده‌اند.
عنوان کتاب گرچه تا حدی با اصل موضوع مناسبت دارد، اما سنخیت دقیقی با پراکندگی موضوعی محتوا ندارد. اما طرح جلد که متشکل از طرح‌های اسلیمی است، و همچنین دیگر خصویات ظاهری کتاب مطلوب می‌باشند.
شایان ذکر است، کتاب "تا ظهور" نوشته آیت الله نجم الدین طبسی ازسوی انتشارات بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) در سال 88 روانه بازار نشر شد.


پایان پیام/

کد خبر 306120

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha