به گزارش خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری شبستان، یکشنبه فردا 5 آبان جلسه بررسی صلاحیت سه وزیر پیشنهادی روحانی برای تصدی وزارت خانه های آموزش و پرورش، علوم، تحقیقات و فناوری و ورزش و جوانان در مجلس شورای اسلامی برگزار می شود. این سه وزیر پیشنهادی پس از دو ماه که وزرای پیشنهادی قبلی یعنی محمد علی نجفی برای وزارتخانه آموزش و پرورش، جعفر میلی منفرد برای وزارتخانه علوم، تحقیقات و فناوری و مسعود سلطانی فر برای وزارتخانه ورزش و جوانان در روز 25 مرداد ماه نتوانستند از نمایندگان مجلس شورای اسلامی رای اعتماد بگیرند، از سوی رئیس جمهور به مجلس معرفی شده اند.
هفته گذشته نامه رئیس جمهور مبنی بر معرفی این سه نفر از سوی هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی اعلام وصول شد تا در تقریبا یک هفته فرصت نمایندگان بتوانند به بررسی سابقه و صلاحیت علی اصغرفانی برای وزارت آموزش و پرورش، رضا فرجی دانا برای وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و رضا امیری صالحی برای وزارت ورزش و جوانان بپردازند.
بنابراین گزارش دکتر حسن روحانی رییس جمهور صبح روز یکشنبه به همراه معاون اول رییس جمهور و چند تن از معاونین خود و وزرا در صحن علنی مجلس جهت شرکت در مراسم رای اعتماد به سه وزیر پیشنهادی دولت برای وزارتخانههای آموزش و پرورش، علوم، تحقیقات و فناوری و ورزش و جوانان حضور پیدا میکند.
بر پایه این گزارش، رئیسجمهور یک ساعت فرصت دارد از سه وزیر پیشنهادی خود دفاع کند. سپس برای هر یک از سه وزیر معرفی شده، 2 نفر مخالف و 2 نفر موافق به ترتیب یک نفر مخالف و یک نفر موافق، هر کدام به مدت 15 دقیقه فرصت سخنرانی دارند. در نهایت هم وزرای پیشنهادی هر کدام 30 دقیقه فرصت دارند از برنامههای خود در صحن علنی دفاع کنند.
در مجموع زمان بررسی صلاحیت سه وزیر پیشنهادی در مجلس 330 دقیقه یعنی پنج ساعت و 30 دقیقه زمان میبرد که البته ممکن است برخی از مخالفان وزرای پیشنهادی از سخنرانی منصرف شوند که در این صورت موافق وزیر پیشنهادی نیز سخنرانی نمیکند، در نتیجه از زمان فوقالذکر کاسته خواهد شد.
طبق اعلام هیئت رئیسه مجلس، در صورتی که بررسی صلاحیت سه وزیر پیشنهادی در نشست علنی صبح یکشنبه به پایان برسد، عصر روز یکشنبه، جلسه علنی برگزار نمیشود در غیر این صورت، پارلمان روز یکشنبه در نوبت عصر نیز جلسه علنی خواهد داشت.
وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش کیست؟
علیاصغر فانی (متولد 1333) سیاستمدار اصلاح طلب و سرپرست و وزیر پیشنهادی وزارت آموزش و پرورش جمهوری اسلامی ایران است. وی دانشآموخته دوره دکترای رشته مدیریت دولتی از دانشگاه تربیت مدرس بوده و هماکنون عضو هیئت علمی دانشکده مدیریت دانشگاه تربیت مدرس است. دکتر علی اصغر فانی، مدیرکلی چندین دوره آموزش متوسطه آموزش و پرورش در دوره وزارت حسین مظفر و کاظم اکرمی و همچنین مدیریت مناطق و مدیرکلی آموزش و پرورش را در کارنامه خود دارد.
در کارنامه وی معاون آموزشی اداره آموزش و پرورش منطقه 16 در تاریخ اول فروردین 59، رئیس اداره آموزش و پرورش منطقه 16 از تاریخ اول فروردین 60، مدیرکل آموزش و پرورش کردستان در سال 1364، معاون آموزشی وزارت آموزش و پرورش در سالهای 64 تا 68، معاون و قائم مقام دانشگاه علوم انسانی دانشگاه تربیت مدرس در سالهای 68 تا 72، معاون فرهنگی بنیاد شهید در سالهای 72 تا 76، معاون برنامهریزی و نیروی انسانی آموزش و پرورش در سالهای 76 تا 77، معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش در سالهای 77 تا 78، معاون آموزشی وزارت آموزش و پرورش در سالهای 77 تا 80، معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش در سالهای 80 تا 84، سرپرست وزارت آموزش و پرورش از 8 شهریور 84 تا 18 آبان 84، سرپرست دبیرخانه شورای تعلیم و تربیت و استادیار دانشگاه تربیت مدرس، مشاهده میشود.
دکتر علی اصغر فانی دارای جوایزی مانند مدیر برگزیده ملی هشتمین جشنواره خوارزمی و مدیر عالی نمونه سومین جشنواره شهید رجایی است. دکتر فانی معاون آموزش و پرورش در دولت خاتمی نیز بوده است. دکتر فانی همچنین یک فعال اصلاح طلب و رئیس ستاد فرهنگیان میرحسین موسوی در انتخابات ریاست جمهوری ایران (1388) بوده است. دکتر علی اصغر فانی پیش از این رئیس کمیسیون فرهنگی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز بوده است.
وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری کیست؟
رضا فرجیدانا (متولد 1339 در قم- تاکنون) استاد تمام دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه تهران میباشد. وی وزیر پیشنهادی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در دولتهای هشتم یازدهم ایران بوده است. او در دولت دوم سید محمد خاتمی، ریاست دانشگاه تهران را نیز عهده دار بود.
رضا فرجی دانا بین سالهای 1381 تا 1384 ریاست دانشگاه تهران را عهده دار بود. وی پیش از این مدتی ریاست گروه مهندسی برق و کامپیوتر دانشکده فنی و پس از آن هم به بیش از 5 سال (1377 تا 1381) ریاست پردیس دانشکدههای فنی دانشگاه تهران را برعهده داشت. از دیگر مسئولیتهای او میتوان به ریاست مرکز انفورماتیک دانشگاه تهران بین سالهای 1375 الی 1381 و اشاره کرد. او همچنین دارای مقام ریاست موسسه مهندسان برق و الکترونیک شاخه ایران (IEEE Iran Section) در سالهای 1386 و 1387 بوده است.
دکتر رضا فرجی دانا پس از استعفای مصطفی معین درشهریور 1382 سید محمد خاتمی، برای تصدی سمت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به مجلس ششم معرفی شد، اما با کسب 86 رای موافق از 220 رای ماخوذه، نتوانست رأی اعتماد لازم را مجلس ششم کسب نماید. در جلسهٔ رای اعتماد، نورالدین پیرموذن، احمد پورنجاتی و ناصر قوامی به عنوان مخالف و الهه کولایی، سید شمس الدین وهابی، سیدعلی محمد یثربی و محمدحسن ابوترابی به عنوان موافقین او صحبت کردند. از جمله دلایل مخالفتها، روشن نبودن مواضع سیاسی وی و همراه نبودن وی با اصلاح طلبان و سیاسی نبودن وی بود.
وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان کیست؟
سید رضا صالحی امیری سرپرست و وزیر پیشنهادی وزارت ورزش و جوانان جمهوری اسلامی ایران است. او در سال 1340 در شهرستان بابل به دنیا آمد. وی دارای مدرک کارشناسی و کارشناسی ارشد علوم سیاسی و دکترای مدیریت دولتی از دانشگاه علوم و تحقیقات و استادیار دانشگاه است. عنوان رساله دکتری او "مدیریت تنوع قومی در ایران و جهان" است.
صالحی در زمان انتخابات یازدهمین دوره ریاست جمهوری اسلامی ایران معاون فرهنگی ستاد انتخاباتی حسن روحانی بود و معاونت پژوهشهای فرهنگی و اجتماعی مرکز تحقیقات استراتژیک را در کارنامه دارد.
گفتنی است قبل از انتصاب وی به سرپرستی وزارت ورزش از وی به عنوان کاندیدای این وزارتخانه یاد میشد و همچنین نامش برای تصدی سرپرستی وزارت علوم و سازمان میراثفرهنگی هم مطرح شد. پس از انتخاب حسن روحانی به عنوان ریاست جمهوری ایران وی به ریاست کارگروه فرهنگی منصوب شد و گمانههای بسیاری در خصوص وی پیرامون تصدی چند وزارتخانه مطرح شد.
پایان پیام/
نظر شما