به گزارش خبرنگار شبستان، مراسم بزرگداشت پنجمین سالگرد دکتر طاهره صفارزاده عصر امروز چهارشنبه اول آبان با حضور محسن مؤمنی، حجتالاسلام دعایی، علیرضا قزوه، جلال صفارزاده و جمعی از فرهیختگان در تالار سوره حوزه هنری برگزار شد.
در آغاز این مراسم، رضا اسماعیلی به جایزه ادبی صفارزاده اشاره کرد و گفت: هدف از برگزاری جایزه دکتر صفارزاده شناخت این دانشمند فرهیخته است، کسی که در عرصه شعر، پژوهش و ترجمه کارهای ارزندهای انجام داده و چهرهای جهانی دارد.
وی در ادامه به تحول روحی صفارزاده بعد از دیدار با حضرت امام اشاره کرد و گفت: خانم صفارزاده در مسیر روشنگری و بیداری و لبیک به آرمانهای حضرت امام گامهای ارزندهای را برداشتند و آثار برجستهای را از خود به یادگار گذاشتند و جا دارد ما این چهره ادبی برجسته را به مردم جهان معرفی کنیم.
وی همچنین درباره جایزه ادبی صفارزاده نیز عنوان کرد: فراخوانی حدود یک ماه پیش در اینباره برگزار شد که با استقبال خوبی روبرو شد و حدود پنج هزار شعر، پایاننامههای دانشجویی و 25 مقاله ادبی درباره آثار صفارزاده دریافت کردیم.
وی ادامه داد: در سالهای آتی این جایزه ادبی برگزار میشود.
در ادامه، جلال صفارزاده، برادر طاهره صفارزاده نیز ضمن تشکر از برگزارکنندگان مراسم عنوان کرد: از ارثیه طاهره تنها 109 میلیون تومان به ما رسیده است که با مبلغ 200 میلیون تومان یک کتابخانه مرجع در سیرجان دایر کردیم و کتابهای طاهره را بالغ بر هفت هزار جلد بود به این کتابخانه انتقال دادیم.
وی ادامه داد: امیدوارم بتوانیم پیکر طاهره صفارزاده را به سیرجان انتقال دهیم تا در کنار آرامگاه پدر و مادرمان آرام بگیرد.
وی همچنین گفت: از ارثیهای که به طاهره میرسید نتوانستیم چیزی را دریافت کنیم زیرا روابطی حاکم بر ضوابط در شیراز مانع از انجام این کار شد و حتی وصیتنامههای مرحوم وصال نیز در اینباره باطل شد اما اگر چیزی در این زمینه بدست ما برسد آن را صرف کارهای فرهنگی در سیرجان خواهیم کرد.
در ادامه، حجتالاسلام دعایی به ارایه سخنانی پرداخت و گفت: رابط دیدار طاهره صفارزاده با حضرت امام بود، زمانی که ایشان از من خواستند که با حضرت امام ملاقات داشته باشند من با هماهنگی احمد خمینی فرزند حضرت امام قرار ملاقاتی را برای ایشان هماهنگ کردم و روزی که قرار بود صفارزاده با حضرت امام ملاقات داشته باشد به دنبال او رفتم.
وی ادامه داد: صفارزاده بسیار خوشحال شد زیرا میخواست حالاتی را که در لحظههای عبادت برای او پیش میآید برای حضرت امام بیان کند، در این لحظه به من گفت باید چادر سر کنم یا همینطوری بیایم و من پاسخ دادم زمانی که حجاب شما کامل است همینطور هم میتوانید بیایید.
دعایی در ادامه گفت: در کوچههای جماران صفارزاده با درختچههای جماران حرف میزد و میگفت خوش به حال شما که هر روز چنین روح زلالی را میبینید و زمانی که به درب منزل امام رسیدید چادر نمازش را از کیفاش بیرون آورد. آن روز من او را چنین معرفی کردم و به حضرت امام گفتم آمدهام تا به عنوان یک کرمانی پز بدهم که چنین شخصیتهایی در شهرمان داریم و امام تبسم کرد و طاهره صفارزاده شعری را که در پاریس برای حضرت امام سروده بود پیش او خواند و بعد من گفتم که صفارزاده میخواهد لحظههایی را با شما به تنهایی صحبت کند و درباره حالاتاش با شما بگوید و از اتاق خارج شدم.
وی در ادامه گفت: حدود نیمساعت این دیدار به طول انجامید و زمانی که صفارزاده بیرون آمد بسیار آرام و شاداب بود زیرا حالات روحیاش را با کسانی در میان گذاشته بود که به او اعتقاد داشت.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: طاهره صفارزاده به دلیل سیر تکاملی خودش را به مرحله بالایی از ایمان رسانده بود، همانطور که یک متدین وقتی از دین گمراه میشود آسیبرسان است یک روشنفکر نیز وقتی به باورهای دینی میرسد در اوج قرار میگیرد و صفارزاده در اوج بود.
وی در پایان گفت: او توجه زیادی به نیازمندان داشت و تنها چیزی که برایش ماند به نیازمندان داد و میراثی نیز که به او رسیده بود صرف بنیادی با نام او شد.
در ادامه نیز محسن مومنی به ارایه سخنانی پرداخت و گفت: در 16 سالگی با او آشنا شدم و او کتابی با عنوان دیدار با صبح را به ما داد و ما از مطالعه این کتاب بسیار لذت بردیم، بعدها نیز او از بنیانگذاران انجمن قلم بود.
وی گفت: چندین بار با خانواده نیز به منزل ایشان رفتیم که به نظر محفل نور و روشنایی بود. او مانند همه شاعران از نقطه و خط شروع کرد و به نور رسید.
در پایان این مراسم نیز اسامی برگزیدگان جایزه ادبی صفارزاده اعلام شد و از آنها تقدیر و تجلیل به عمل آمد.
پایان پیام/
نظر شما