ضرورت تبدیل ریزمهارت های متن جامعه به یک منظومه جدید علمی

خبرگزاری شبستان:مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان گفت:دانشگاه علمی کاربردی دانش را از ظرافت ها و ریزمهارت های متن جامعه به دست آورده و به یک منظومه جدید علمی تبدیل و آنها را به کرسی درس منتقل کند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از اصفهان، حجت الاسلام قطبی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان در جمع اساتید و دانشگاهیان دانشگاه علمی کاربردی فرهنگ و هنر شماره یک اصفهان با تاکید بر این که دانش برای دانش نیست گفت: ما درس نمی خوانیم برای این که مدرکی دریافت کنیم و الی ابد نباید دانش را برای دانش طلب کرد ولی متاسفانه در برخی دانشگاه ها به این گونه عمل می شود.


وی گفت: همه دانش از گذشتگان به ما نمی رسد و همه دانش ها در کتاب نیست، بعضی از شاخه های دانش را باید در متن جامعه دنبال کرد و بخشی از دانش در زندگی مردم و متن جامعه است.


حجت الاسلام قطبی با بیان این که دانشگاه علمی کاربردی جایگاه خوبی در میان سایر دانشگا ه ها پیدا کرده و شاهد رشد خوبی در آن هستیم گفت:دانشگاه علمی کاربردی در بسیاری از رشته هایی که کاربردی است توانسته خود را با اقتضائات جامعه هماهنگ کند.


وی افزود: دانشگاه علمی کاربردی دو رویکرد را دنبال می کند اول این که دانش را صرفا از کتاب به دست نمی آورد و دوم این که از سینه بشر ظرافت ها و ریزمهارت هایی که افراد آن ها را در طول زندگی به دست آورده اند، کنار هم می چیند و به یک منظومه جدید علمی تبدیل و آنها را به کرسی درس منتقل می کند، بنابراین دانش را برای دانش طلب نمی کند.


مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان با تاکید بر این که کسی که در دانشگاه علمی کاربردی درس می خواند، باید لزوما هدف اجرایی و کارکردی داشته باشد، اظهار داشت: بسیاری از گروهای هدف و مخاطبان دانشگاه علمی کاربردی پیش از این که به سمت دانش بیایند، زمینه کارکردی و اجرایی دارند و سپس برای ارتقا مهارت به سمت تحصیل دانش می آیند و این نقطه قوتی برای دانشگاه علمی کاربردی است.


وی خاطر نشان کرد: ادبیات تازه ای سال های تاریخی در دنیا و چند سالی در ایران به نام اقتصاد فرهنگ، اقتصاد هنر وارد علم شده که اگر چه تاریخ دیرینه ای دارد ولی در ایران تازه است.


حجت الاسلام قطبی گفت:وقتی این واژه را بررسی کنیم متوجه می شویم اهدافی دارد که پیوند بین علم و نیاز جامعه را دنبال می کند و به تعبیری تجاری سازی دانش و تجربه و اندوخته های انسان های پیشکسوت است تا به عنوان یک صنعت و یا شبه صنعت در دنیا به آن پرداخته شود.


وی تاکید کرد:باید این مسیر در دانشگاه علمی کاربردی دنبال شود تا به یک دانشگاه کارآفرین تبدیل شود و به عنوان دانشگاهی نمونه، برای پیوند بین منظومه علم و هنر جایگاه والایی بیابد.


وی هنر و تمدن و صنایع دستی اصفهان را مزیت نسبی و شایستگی استان اصفهان دانست و افزود: اصفهان مولود و مولد بسیاری از رشته های اصلی هنرهای خاص است، ولی امروزه هنر تجسمی در اصفهان به جایی رسیده که هنرمند اصفهانی در بدترین شرایط اقتصادی است و کار، دستاورد و حرفه هنری او در پایین ترین سطح قرار گرفته و ما نتوانسته ایم از این صنعت به عنوان یک دیپلماسی فرهنگی، یک گردش اقتصادی و حتی یک منزلت اجتماعی استفاده کنیم.


مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان گفت: از هنر خطاطی و خوشنویسی گرفته تا میناکاری و مینیاتور و همه رشته ها می تواند بابی برای منزلت اجتماعی و هم بابی برای گردش اقتصادی در سطح دنیا باشند.


وی اظهار داشت:در سطح دنیا با چیزهای ساده و گاهی بی ارزش برندسازی و گردش اقتصادی می کنند و ما به دلیل محدودیت ها در خیلی از کشورها نمی توانیم کارهای تبلیغات دینی و انسانی انجام دهیم و برای تبلیغ اسلام، دین، صلح و اخلاق الهی مبلغ اعزام کنیم در حالی که با یک صنعت هنری گرانقدر، دقیق و عمیق می توانیم کاری کنیم که کشورها با پول خودشان خریداری کنند و هنر ما روی میز فلان وزیر در دنیا قرار بگیرد و به نمایندگی از نظام و فرهنگ و کشور و منش اسلامی و صلح آمیز ما وجود داشته باشد.


وی گفت: این نگاه ها را در بخش های هنری و فرهنگی تا کنون نداشته ایم و در حوزه فرهنگ هم همین گونه ناقص عمل کرد ایم.


حجت الاسلام قطبی گفت:وقتی از کنار یک کاری در متن جامعه به نام شبیه خوانی، خیلی بی تفاوت رد می شویم و در سطح دنیا می تواند به عنوان یک شاهکار شفاهی ایرانیان ثبت جهانی بگیرد و پیام های جهانی به دنبال خود داشته باشد و حتی به هنر بزرگ نمایش در سطح دنیا تنه بزند و مولفه های جدیدی در هنر نمایشی وارد بکند چرا غافل هستیم؟


وی ادامه داد:این گنجینه های دانش، خرد، اندیشه، تجربه و هنر در کتاب ها نیست بلکه در سینه افراد است که از قلم یک قلمزن و نقاش تا عرصه های مختلف فرهنگ و هنر وجود دارد.


حجت الاسلام قطبی تاکید کرد:وظیفه دانشگاه علمی کاربردی خارج کردن این دانش ها از سینه ها و آوردن آن ها به متن جامعه و به عنوان یک علم در سطح دنیا است و باید نسل بعدی را به این سمت سوق دهد.


وی با اشاره به این که فراوان شنیده ایم که از یک رشته صنایع دستی یکی دو نفر بیشتر باقی نمانده و در صورت از دست دادن آن ها، آن صنعت را کامل از دست خواهیم داد، گفت: اگر دانشگاه علمی کاربردی ماموریت تجربه نگاری و مستند سازی و تبدیل آن ها به یک رشته علمی در قالب یک دوره کارگاهی، تک پودمان و ...را انجام دهد از این فنا شدن رها خواهیم شد و باید کاری کنیم که سالانه، ده ها نفر هنر علمی بیاموزند و هنر در حال زوال را به یک بستر باز جهانی تبدیل کنیم.


وی یادآوری کرد:پس لزوما سراغ کتاب ها نرویم ولی با کمک از کتاب ها به متن جامعه برویم و اطلاعات را به دست بیاورم و آموزش دهیم.


وی خواستار شد:دانشگاه علمی کاربردی به صورت سیستمی بتواند رشته های متعدد فرهنگ و هنر که از آن ها غفلت شده و رو به زوال است، شناسایی کرده و به آن ها بپردازد.


وی در پایان گفت:بیش از بیست موضوع فرهنگی شناسایی کرده ام که نفس های آخر را می کشد مثل هنر اصیل و عمیق ضریح سازی که نفس های آخر خود را می کشد و چکشی که از دست هنرمند بزرگ استاد روزگاریان به دلیل بیماری افتاده در روی کره زمین هیچ کس آن را برنداشته است.


گفتنی است شب گذشته در مراسم جشن عید غدیر با حضور اساتید و دانشگاهیان دانشگاه علمی کاربردی فرهنگ و هنر شماره یک اصفهان و حجت الاسلام قطبی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان از پیشکسوتان این دانشگاه تجلیل شد.


پایان پیام/

کد خبر 305569

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha