یاسر موحدفر، دبیرکل بنیاد فردوسی در گفتگو با شبستان درباره طرح و برنامه ها نوین بنیاد جهت توسعه و گسترش فضای آموزشی و فرهنگی شناخت و شناساندن ادبیات فارسی و بزرگان این عرصه به خصوص شاهنامه و فردوسی گفت: از بدو تاسیس بنیاد فردوسی به اتفاق دوستان و همکاران در بنیاد در این راستا جلسات و برنامه هایی را برگزار کردیم که هدف نهایی این جلسات بیان و ارایه طرح توسعه دانشگاهی و ایجاد کرسی ویژه برای شاهنامه شناسی و فردوسی شناسی بوده است.
موحد فر در ادامه گفت: امروز ما شاهد کرسی های حافظ شناسی، مولوی شناسی و ... در دانشگاهه ای خارج از کشور هستیم که جای این گونه کرسیها در دانشگاه های ما خالی است.
وی تصریح کرد: ایجاد اینگونه کرسی ها و حرکت ها از موسسه هایی مانند بنیاد فردوسی غیرممکن است، زیرا بنیاد فردوسی یک بنیاد مردم نهاد است و به همین جهت از قدرت اجرایی و مالی بسیاری محدودی برخوردار است و ما تنها کاری که می توانیم انجام بدهیم. همان عضو پذیری رایگان است.
مدیرکل بنیاد فردوسی اظهار داشت: امسال همانطور که اطلاع رسانی شده با همکاری سازمان دانشجویی و فدراسیون ورزشهای پهلوانی و اعلامی آمادگی مراکز دانشگاهی 12 استان کشور در پایان هزاره شاهنامه نویسی برنامه های علمی و متنوعی در سراسر کشور برگزار خواهیم کرد که در نوع خود قابل توجه و تاثیرگذار خواهد بود.
موحد فر درباره تاسیس کتابخانه تخصصی شاهنامه و یا فردوسی گفت: این موضوع یکی از دغدغه های اصلی بنیاد فردوسی است زیرا با تاسیس این کتابخانه می توان نیازهای ضروری دانشجویان و محققان ایرانی و خارجی و سایر مخاطبان را برطرف ساخت و وجود چنین کتابخانه ای برای کشور ایران یک امر ضروری است.
موحدفر در ادامه افزود: با تاکید بر گفته های پیشین که بنیاد فردوسی یک بنیاد مردم نهاد است، از قدرت مالی و ساختار اقتصادی محکمی برخوردار نیست و به همین دلیل نمی تواند این مهم را محقق سازد اما طرح ایجاد چنین کتابخانه ای به مراکز و متولیان امر ارایه شده است.
وی در پایان درباره عدم حضور شاعران معاصر ایرانی در کنار شاعر افغانی در کنگره هزاره سرایش شاهنامه گفت: تاکنون در برنامه های تدوین شده برای این موضوع فضایی ایجاد نشده است اما این پیشنهاد بسیار خوبی است و می توان در کنار دیگر برنامه ها آن را گنجاند.
پایان پیام/
نظر شما