خطبه غدیر سند معتبر معرفت امام مهدی(ع) است

مدیر گروه آینده پژوهی پژوهشکده مهدویت گفت: خطبه غدیر سند معتبر اعتقاد شیعیان درباره حسب، نسب و شخصیت والای امام مهدی(ع) است.

خبرگزاری شبستان: یکی از موضوعات مهمی که پیامبر بزرگوار(ص) در روز غدیر ضمن خطبه شریف غدیر فرمودند: "مسأله‏ی مهدویت" و معرفی آخرین وارث انبیا و اولیای الهی است، خطبه غدیر در معرفی امام علی(ع)، به حضرت بقیة الله الأعظم توجه خاصی دارد. به طوری که در این خطبۀ 25 جمله درباره حضرت مهدی(عج) آمده است. خبر دادن از مهدی موعود(عج) برای آن مردمی که قبول ولایت امیرالمؤمنین(ع) برایشان سنگین بود، بیانگر آینده نگری اسلام و برنامه بلندمدت دین الهی برای مسلمان است.
در این راستا و به منظور تبیین مساله مهدویت در خطبه غدیر با حجت الاسلام رحیم کارگر، مدیر گروه آینده پژوهی پژوهشکده مهدویت به گفتگو نشسته ایم.
حجت الاسلام رحیم کارگر با بیان اینکه خطبه غدیر بیان جزئیات و مصادیق زندگی اعتقادی مسلمانان است، گفت: با توجه به اینکه خطبه غدیر فرهنگ نامه معرفت و شناخت امامت و ولایت است و تجلی امامت درحال حاضر در امام مهدی(ع) است، پیامبر در این خطبه به وجود ایشان اشارت های موثری کرده است.
وی با اشاره به این که بسیاری از خطوط کلی و مفاهیم اصلی دین در قرآن بیان شده و این کتاب آسمانی به بیان مسائل اصلی و مهم دین پرداخته است، خاطرنشان کرد: این درحالی است که تعیین مصادیق و بیان جزئیات معارف دین بر عهده پیامبر خداست و مردم برای اینکه بتوانند به عمق این معارف در قرآن راه پیدا کنند و دچار اشتباه و انحراف نشوند باید به فرموده های پیامبر(ص) مراجعه کنند و مسائل ریز دین خود را از ایشان بگیرند.
حجت الاسلام کارگر بااشاره به ذکر مثالی در این خصوص اظهارداشت: به طور مثال کلیاتی از حج و نماز در قرآن آمده است ولی پیامبر در حجه الوداع خود اکثر مناسک و اعمال حج را بیان کردند و در تداوم همین اقدام مهم برای بیان جزئیات شروع به ایراد خطبه غدیر نمودند و نظام نامه اعتقادی و معرفتی را به ما نشان دادند.
مدیر گروه آینده پژوهی پژوهشکده مهدویت تاکیدکرد: خطبه غدیر سند معتبری بر اعتقاد شیعیان درباره حسب و نسب و شخصیت والای امام مهدی(ع) است.
وی ادامه داد: پیامبر(ص) در این خطبه به طور دقیق منجی موعود را برای مسلمانان با اسم و رسم و ویژگی هایش معرفی کرده و لازم است مسلمانان این معارف را اخذ کرده تا دچار انحراف نشوند.
حجت الاسلام کارگر با بیان اینکه پیامبر در بخشی از خطبه می فرمایند نورالهی در وجود امام زمان(ع) است، تصریح کرد: در بخشی از خطبه پیامبر می فرمایند "ای مردم خداوند آن نور را در من سپس در علی(ع) و بعد در نسل او تا مهدی قائم نهاد است" پیامبر به صورت جزیی مصداق منجی موعود را مشخص کرده است.
مدیر گروه آینده پژوهی پژوهشکده مهدویت همچنین با بیان اینکه این خطبه دلیلی بر تایید ما به مهدی مشخص است، ادامه داد: این خطبه در واقع راه روشن معرفت مهدوی را به ما نشان می دهد.
وی بااشاره به تبیین جایگاه ویژه امام عصر(ع) در خطبه غدیر خاطر نشان کرد: پیامبر(ص) در این خطبه اشاره می کنند که این مهدی مشخص است، او ولی خداوند بر روی زمین، جانشین و فرمانروای الهی بر بندگان خداوند و امین الهی بر اسرار می باشد، در این فراز پیامبر مسلمانان را بر کم کم و به تدریج با مهدی موعود آشنا می کند.
حجت الاسلام کارگر تاکیدکرد: لازم است در این راستا همه مسلمانان و شیعیان معرفت دقیق تر نسبت به مهدی داشته باشند، حسب و نسب ایشان را بشناسند، بر مقام رفیع حضرت اطلاع داشته باشند.


پایان پیام/

کد خبر 305304

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha