به گزارش خبرنگار شبستان، همایون هاشمی، رییس سازمان بهزیستی کشور در آغاز هیجدهم برنامه کشوری پیشگیری از تنبلی چشم و سایر اختلالات بینایی گفت: سازمان بهزیستی دارای برنامه پنج ساله راهبردی است که سند پاییندستی برنامه اجرایی را با هوشیاری و تدبیر مدیریت میکند.
وی با اشاره به اینکه سازمان بهزیستی در استانهای مختلف دارای برنامههای متنوع پیشگیری است،اظهار کرد: سوالی که ما از خودمان میپرسیم این است که چرا پیشگیری؟ جواب چرایی این سوال اثربخشی، کمکردن مداخلات، هزینه پایین و عقلانیبودن آن است.
وی با بیان اینکه در تمام سطوح حوزه سلامت میتوان کلمه پیشگیری را اضافه کرد، افزود: اگر قرار است معلولی را تیمار کنیم بهتر است اصلا با پیشگیری نگذاریم معلولی به دنیا بیاید.
به گفته هاشمی، امروز مفهوم پیشگیری در سازمان بهزیستی نهادینه شده و بسیاری از سازمانها برای این منظور مراجعه کردهاند و بهزودی آثار آن در سطح اجتماعی، خانوادگی، رفتار عمومی و غیره نمود پیدا خواهد کرد.
رییس سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه سازمان بهزیستی در حوزه پیشگیری، برنامه آموزش مهارتهای زندگی، اقتصاد خانواده، پیشگیری از طلاق، خشونت خانگی، آسیبهای نوپدید و غیره را اجرایی کرده، گفت: همچنین سامانهای نیز طراحی شده که هم عوامل آسیبزا و هم عوامل خطر را شناسایی میکند.
وی ادامه داد: کمبینایی و نابینایی یک بیماری است که هم فرد و هم خانواده را درگیر میکند و ما توانستهایم در طول 17 سالی که برنامه غربالگری بینایی انجام شد 22 میلیون نفر را زیر چتر این خدمت گرفته و یک میلیون نفر را از نابینایی نجات دهیم.
هاشمی با اشاره به ضریب نفوذ بیش از 60 درصدی غربالگری بینایی در کشورتصریح کرد: امسال قصد داریم این ضریب نفوذ را افزایش داده تا نقاط صعبالعبور هم بتوانند از این خدمت بهرهمند شوند.
وی خاطرنشان کرد: پیشگیری برنامهای است که رکورد ندارد و آرمان ما این است که برای همه ملت برنامههای پیشگیری داشته باشیم. پیشگیری از قبیل پزشکی، آسیبهای اجتماعی، مسمومیتها و غیره.
وی با بیان اینکه هنوز پیشگیری در کشور نهادینه نشده است،خاطر نشان کرد: سعی میکنیم شعار پیشگیری را تبدیل به شعور کنیم.
وی خاطرنشان کرد: امسال 40 میلیارد تومان برای حوزه پیشگیری جذب کردهایم چون میدانیم چگونه باید در این حوزه کار کنیم و معتقد هستیم این میزان باید افزایش پیدا کند.
پایان پیام/
نظر شما