به گزارش خبرگزاری شبستان، به گفته تحلیلگران سیاسی مصر، عقب نشینی احزاب اصلی مخالف درمصر ازجمله گروه اخوان المسلمین از جریان انتخابات در میان انبوه خشونت ها و ناآرامی ها موجب صدمه وارد کردن به اعتبار حزب حاکم شده است.
عمر حمزاوی یکی از متخصصان در موسسه بین المللی کارنگی در این باره می گوید: عقب نشینی احزاب مخالف بر بحران موجود خواهد افزود و این به معنای آن است که این احزاب دیگر به هیچ عنوان خریدار نظام حاکم نیستند.
پس از آنکه حزب دموکراتیک ملی حسنی مبارک، رییس جمهوری مصر توانست 29 کرسی از 221 کرسی پارلمان درا ولین دور از رای گیری را به دست آورد گروه اخوان المسلمین و حزب سکولار وفد تصمیم گرفتند تا از جریان انتخابات کناره گیری کنند.
حمزاوی می گوید: دولت مصر با کناره گیری احزاب مخالف به هیچ عنوان از موفقیتی که به دست آورده است خوشحال نیست.
وی افزود: برای اعتبار انتخابات ریاست جمهوری که نیازمند یک پارلمان قانونی و دیگر کاندیداهاست کناره گیری احزاب مخالف بسیار بد است.
اخوان المسلمین تنها حزب مخالف جدی دولت در مصراست که یک پنجم از کرسیهای پارلمان قبلی را در اختیار داشت اما این بار در اولین دور از رای گیری هیچ کرسی ای را به دست نیاورد.
گروه اخوان المسلمین حدود130 کاندیدا را به طور مستقل برای رای گیری معرفی کرد تا بر ممنوعیت احزاب مذهبی از شرکت در فعالیت های سیاسی غلبه کند اما در مقابل حزب دموکراتیک ملی مبارک 800 کاندیدا برای کسب همین تعداد کرسی معرفی کردند.
بنابرگزارش میدل ایست آنلاین، تحلیلگراین سیاسی بر این اعتقادند که تصمیم حزب دموکراتیک ملی برای داشتن کاندیداهای بیشتر به منظور کسب تعداد مساوی کرسی در رقابت با احزاب مخالف نشان دهنده ضعف درون حزب حاکم است.
یکی از دیپلمات های غربی در قاهره که نخواست نامش فاش شود در این باره می گوید: حزب حاکم قادر نیست مانند یک حزب واقعی سیاسی در انتخابات عمل کند.
پایان پیام/
نظر شما