گفتگو دریچه‌ای بسوی همزبانی/ایران ازلحاظ شاخص توسعه انسانی در مقام دوم

خبرگزاری شبستان: عراقچی ایران تاکنون به پیشرفت‌های قابل توجه‌ای در تحقق اهداف توسعه هزاره سوم رسیده است، گفت: این باعث مباهات ماست که ایران از لحاظ شاخص توسعه انسانی مقام دوم را دارد.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، سیدعباس عراقچی، معاون امور حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه در ادامه برنامه بزرگداشت روز سازمان ملل گفت: در فرهنگ گفت‌وگو در دنیای کنونی نشانی از تحقیر، تضعیف یک طرف توسط طرف دیگر وجود ندارد و پیروزی یک طرف نمی‌تواند به بهای شکست طرف دیگر باشد. سازمان ملل متحد می‌تواند نقشی حیاتی در پیشبرد اهداف این رویکرد داشته باشد.

 

وی افزود: در همین ارتباط در جریان اجلاس اخیر مجمع عمومی سازمان ملل بسیاری از کشورهای جهان، سازمان‌‌های بین‌المللی و نهادهای مدنی از ایده جهان علیه افراطی‌گری و خشونت که توسط رییس‌جمهور ایران مطرح شد، حمایت کردند. ما می‌توانیم بر این اساس به ارتقای اعتدال کمک کرده علیه تمامی اشکال خشونت و افراطی‌گری با یکدیگر همکاری کنیم.

 

معاون حقوقی دستگاه دیپلماسی ایران توجه به رویکرد سازمان ملل بدون در نظر قرار دادن مجموعه گسترده‌ای از نهادهای وابسته به آن در زمینه موضوعات اقتصادی و اجتماعی را غیرممکن دانست و افزود: این نهادها می‌توانند همکاری و گفت‌وگو را ترویج داده و به نوبه خود مانع از وقوع جنگ و درگیری شوند، آنها حاوی این پیام برای کشورهای در حال توسعه هستند که مجامع بین‌المللی منحصر به موضوعات سیاسی نبوده، رسیدگی به نگرانی‌های توصیه‌ای آنها در دستور کار قرار دارند.

 

وی تصریح کرد: اجلاس‌های سازمان ملل متحد در دهه‌های اخیر به تدوین دستور کار بین‌المللی در زمینه توسعه پرداخته‌اند و در این میان اهداف توسعه هزاره در زمینه‌هایی همچون فقرزدایی، بهداشت به ویژه کاهش مرگ و میر مادران و کودکان، آموزش و محیط زیست تجلی تلاش‌های جمعی و مشترک جهانی هستند و منشأ دستاوردهای قابل توجه‌ای بوده‌اند.

 

عراقچی گفت: جامعه جهانی همچنان با چالش‌های بسیاری در این زمینه‌ها روبروست، تفاوت دیدگاه‌ها نسبت به اولویت‌های توسعه‌ای و محقق‌نشدن تعهدات بین‌المللی کشورهای صنعتی در قبال تأمین منابع لازم برای توسعه باعث شده همکاری‌های بین‌المللی در سطح مورد انتظار شکل نگیرد.

 

وی تصریح کرد: دست‌یابی به این توسعه منوط به تلاش‌های متنوع ملی از حمایت محیط توانمندکننده بین‌المللی است.

 

وی تصریح کرد: توفیقات کشوری مطرح در حال توسعه نه به واسطه پیروی از سیاست‌های کلیشه‌ای مرتبط با توسعه بلکه از طریق تلاش موثر ملی و رویکردهای بومی جهت تحقق اهداف توسعه‌ای بر اساس اولویت‌های داخلی و از طریق همکاری‌های جنوب- جنوب بوده است.

 

وی با ابراز خرسندی از اینکه جمهوری اسلامی ایران تاکنون به پیشرفت‌های قابل توجه‌ای در تحقق اهداف توسعه هزاره سوم رسیده است، گفت: این باعث مباهات ماست زیرا ایران مطابق گزارش توسعه انسانی سال 2013 از سال‌های 1990 تا 2012 از لحاظ افزایش ارزش شاخص توسعه انسانی در مقام دوم قرار داشته است. مردم بزرگ ایران در مسیر توسعه حقوق خود با تلاشی مستمر به پیشرفت‌های علمی و تکنولوژیکی قابل توجه‌ای نایل آمده‌اند اما نظام سلطه این پیشرفت‌ها را مورد بهانه‌جویی‌های واهی قرار داده است، آنها کوشیده‌اند تا با اعمال تحریم‌های غیرقانونی و ظالمانه ضد بشری که به نوع خود تجلی خشونت در صحنه بین‌الملل است شهروندان ایران را از دستاوردهای توسعه کشور در زمینه فقرزدایی، بهداشت و آموزش هدف قرار دهد، تلاشی که در مقابل عظمت مردم ایران ناکام خواهد ماند.

 

وی تأکید کرد: تحمیل سیاست‌های تبعیض‌آمیز و قوانین و مقررات دارای تبعات فرامرزی و همه اشکال اقدامات قهرآمیز نظیر تحریم‌های ناعادلانه علیه کشورهای در حال توسعه نه‌تنها برخلاف منشور سازمان ملل است بلکه تهدیدی برای امنیت بین‌المللی به شمار می‌رود.

 

معاون حقوقی وزارت خارجه افزود: دولت و مجموعه نمایندگی‌های سازمان ملل در جمهروی اسلامی توانسته از طریق یک فرآیند جدی مشارکتی چهارچوب همکاری‌های فیمابین منبعث از اولویت‌های توسعه‌ای مندرج در برنامه‌های پنج‌ساله توسعه کشور در قالب سند UNDAF‌ و اسناد برنامه‌های کشوری طراحی و اجرا کند.

 

وی در پایان گفت: ما در چهارچوب اصول و راهکارهای سیاست خارجی خود خواهان ارتقای همکاری با دیگر کشورها، سازمان‌های بین‌المللی و تمامی اعضای جامعه بین‌الملل هستیم و در این حرکت که می‌تواند تضمین‌کننده صلح، امنیت، عدالت، توسعه و پیشرفت برای همه و نویدبخش حل مشکلات باشد دست تمامی کسانی که با ما همکاری کنند به شدت می‌فشاریم.

پایان پیام/
 

کد خبر 305083

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha