گوردن واین: هفته هنری ایران در فرانکفورت برگزار می شود

خبرگزاری شبستان: رئیس خانه تئاتر کودک و نوجوان شهر فرانکفورت آلمان از برگزاری هفته هنری ایران در این شهر خبر داد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، گوردن واین، رئیس خانه تئاتر کودک و نوجوان شهر فرانکفورت آلمان گفت: در صدد برگزاری هفته فرهنگی هنری ایران و فرانکفورت هستیم و تبادل نظر برای برگزاری این همکاری انجام شده است و تا اجرای آن ممکن است کمی به زمان نیاز داشته باشیم.


وی اظهار امیدواری کرد در آینده نزدیک این برنامه به مرحله اجرا نزدیک شود و دوستی همدان و فرانکفورت در راستای تقویت بستر فرهنگی این دو شهر محکم تر شود.


واین با اشاره به زمینه های مشترک فرهنگی بین همدان و فرانکفورت گفت: باباطاهر در همدان و گوته در آلمان تلاقی شعر و ادبیات شاعرانه ای در ذهن ایجاد می کند و در کنار این زمینه ها ابوعلی سینا، چهره شناخته شده در عرصه علوم فلسفه در جهان قرار گرفته است و این مشاهیر تعامل بین همدان و فرانکفورت را قوت می بخشد.


رئیس خانه تئاتر کودک و نوجوان فرانکفورت آلمان روز گذشته از ستاد خبری بیستمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان، همدان بازدید کرد.


وی در بخشی از این دیدار با ابراز خرسندی از میزبانی همدان گفت: از روند برگزاری جشنواره در شهر تاریخی همدان کاملاً راضی هستم.


وی در این بازدید از روند اطلاع رسانی اخبار و رسانه‌های آلمان گفته و افزود: در آلمان 280 شبکه تلویزیونی فعال است اما بنده دیدن تئاتر را به تلویویزن ترجیح می‌دهم.


اجرای کارگاهی "یک متن و هشت نگاه" در بخش کارگاه های جشنواره

کارگاه آموزشی دکتر قطب الدین صادقی 29 مهر به پایان می رسد و هنرجویان کارگردانی تئاتر کودک در این روز نتیجه کار خود را در هشت اجرای کارگاهی برای هنرمندان و مهمانان جشنواره به نمایش در می آورند.


به گزارش روابط عمومی بیستمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان ، در این کارگاه 8 گروه متفاوت بر اساس متنی از سام شپارد آموخته های خود را به صورت نمایش های کوتاه آماده و به اجرا در می آورند.


اجرای این برنامه که با عنوان "یک متن و هشت نگاه " برگزار می شود در ساعت 12 تا 14 روز دوشنبه 29 مهر خواهد بود.


کاتالوک جشنواره منتشر شد


کاتالوگ بیستمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان صبح یک شنبه 28 مهر منتشر شد. در این کتاب 132 صفحه ای مشخصات تمامی بخش های جشنواره به همراه معرفی نمایش ها و کارگردانان آن درج شده است.


کتاب جشنواره به سردبیری سید صادق موسوی و در قطع خشتی ، تمام رنگی چاپ شده است.


علیرضا سعیدی به عنوان مدیر اجرایی و دبیر تحریریه ، مسعود نوروزی به عنوان مدیر هندی و مولود صادقی فر به عنوان مترجم و سرپرست گروه مترجمان با این کتاب همکاری داشته اند.


اسد آباد و رزن میزبان جشنواره تئاتر کودک شدند


در حاشیه بیستمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان همدان، اجرای نمایش های صحنه ای و خیابانی تئاتر را مهمان کودکان شهر های اسدآباد و رزن کرد.


در شهر اسد آباد نمایش "بابا که ترس نداره" به کارگردانی احمد قاسملو با حضور 400 تن از کودکان و نوجوانان اجرا شد این گروه نمایشی در پایان اجرای خود مسابقه ای را برای مخاطبان خود به اجرا در آوردند.


حنیف مظفری نیز با اجرای نمایش خیابانی "دردسرهای اوستا" در پارک رضوان اسدآباد مهمان کودکان این شهر شد. برپایی جشن بادباک ها از دیگر برنامه های شادی بود که در این شهرستان برگزار شد و حدود 250 نفر هم در این مراسم حضور داشتند.


کودکان و نوجوانان رزنی نیز شاهد برنامه های متنوعی همچون اجرای نمایش صحنه ای ماهی های مملی،جشن بادبادک ها و جنگ شادی و ... بودند که با استقابل خانواده ها روبرو شد.


اجرای نمایش "ماهی های مملی" در سالن اندیشه مملو از کودکان و نوجوانانی بود که حتی ایستاده نمایش را تماشا می کردند.


بسیاری از خانواده ها به همراه فرزندان از بخش ها و روستاهای اطراف خود را به سالن اندیشه رسانده بودند تا شاهد اجرای برنامه های جنبی بیستمین دوره جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان باشند.

 

کارگردان ایتالیایی: همدان میزبان با برنامه ای است


دانیل گل، کارگردان و نویسنده نمایش کیش کیش( خط خطی) گفت: شهر کهن همدان با برنامه ریزی دقیق و سازماندهی شده، جشنواره تئاتر کودک ونوجوان را برگزار می کند.
 

وی افزود: نمایش "خط خطی" بنا بر احساس وظیفه ای ساخته شد که عوامل نمایش نسبت به کودکان معلول در خود احساس می کنند.


وی تشریح کرد: وقتی 9 سال پیش برای نخستین بار با کودکان معلول ملاقات کردم، نمی دانستم که چطور باید با آن ها ارتباط برقرار کنم بنابراین جلو رفتم و به یک تجربه موفق دست یافتم.


گل ادامه داد: وقتی گروه نمایش را اجرا می‌کند به سن مخاطب خود نگاه نمی‌کند و مهم نیست که چه مخاطبی رو به روی ما نشسته است، این نمایش هم برای کودک ساخته شده و هم برای بزرگسال قابل استفاده است.


این کارگردان و نویسنده تئاتر ایتالیایی تصریح کرد: در این نمایش از زبانی ساده استفاده شده و کلام کمتر در آن نقش دارد و به سادگی با مخاطب خود ارتباط برقرار می کند.


گل تشریح کرد: این تئاتر ابتدا یک طرح بود که در مدارس اجرا می شد اما پس از مدتی با کسب عناوین مختلف به پیشنهاد برخی افراد به نمایش تبدیل شد و شش سال است که اجرا می شود.


وی ادامه داد: مفاهیم این نمایش برگرفته از احساسات کودکان است و از وسایل کم در آن استفاده شده است.


کارگردان و نویسنده خط خطی اظهار کرد: این نمایش تئاتری نیست که واکنش خاصی در مخاطب خود ایجاد کند بلکه فکر و اندیشه او را درگیر می کند.


گل افزود: وقتی برای کودکان کار تولید می کنید تنها نباید به دنبال خنده کودک باشد بلکه تفکر و اندیشه هم بسیار مهم است.


وی درباره نوع طراحی صحنه نمایش خط خطی توضیح داد: تئاترهایی که پر از رگ و نور هستند کار را برای تصور کودک آسان تر می کنند منتهی کار ما با صحنه ای نه چندان شلوغ و ابزار کم خیلی سخت تر است.


دیگر نویسنده و طراح این کار نیز گفت: به دلیل تجربه بالایی که در کار با کودکان داریم می دانیم که هر قسمت از برنامه باید چه عکس العملی از سوی مخاطب نشان داده خواهد شد، در این اجرا نیز کودکان توانستند با نشان دادن عکس العمل های مناسب با کار ارتباط برقرار کنند.


الساندور نوسوتی افزود: هدف تئاتر تنها خندیدن نیست و پرورش فکر و کمک به نیروی اندیشیدن آنان حائز اهمیت است و در کنار این مسائل نباید فراموش کرد که بچه ها دوست دارند که جدی هم گرفته شوند.


بیستمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان با دبیری شهرام کرمی در همدان در حال برگزاری است و برگزیدگان خود را طی مراسم افتتاحیه در روز 30 مهر معرفی می کند.
 

 

پایان پیام/

کد خبر 304572

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha