عباسعلی فراهتی دبیر همایش کنگره آخوند کاشی در گفتگو با خبرنگار شبستان گفت:زمان برگزاری این کنگره از پنجشنبه و جمعه 25 و 26 مهرماه به پنحشنبه و جمعه 9 و 10 آبان ماه تغییر یافت.
وی با اشاره به برگزاری کنگره آخوند کاشی به مدت دو روز افزود: صبح اولین روز برگزاری این کنگره صبح پنجشنبه نهم آبان ماه در مضجع مطهر سلطانعلی ابن امام محمد باقر(ع) واقع در مشهد اردهال کاشان و عصر این روز در جوشقان استرک زادگاه آخوند کاشی برگزار می شود.
به گفته وی، دومین روز کنگره آخوند کاشی نیز در روز جمعه دهم آبان در مصلای بقیه الله الاعظم شهرستان کاشان برگزار می شود.
دبیر همایش کنگره آخوند کاشی دعوت از شخصیت های برجسته واساتید حوزه و دانشگاه برای حضور در این کنگره عظیم را خاطرنشان کرد و گفت: فراخوان مقالات این کنگره به دانشگاه ها، مراکزعالی و حوزه های علمیه اعلام شده است که بعد از پایان مهلت، ارسال مقالات بنا به درخواست مکرر از سراسر کشور بار دیگر ارسال مقالات تمدید شد.
فراهتی تصریح کرد: عناوین «شخصیت فردی، اجتماعی و علمی علامه آخوند کاشی، مکاتب فقهی، فلسفی و عرفانی در عصرآخوندکاشی، نقش علمی و عملی، سیره عملی و روش تربیتی و نقش حوزه های علمیه در رشد و پویایی علوم اسلامی و فعالیت های اجتماعی ›› از جمله موضوعات فراخوان مقاله اولین کنگره آخوند کاشی در 5 محور است که ارسال کنندگان باید آنرا با ذکر دقیق آدرس ، شماره تلفن تماس و یک صفحه از پیشینه علمی و فرهنگی خود ارسال کنند.
وی چاپ مقالات برگزیده ارسالی به دبیرخانه کنگره در ویژه نامه همایش و تقدیر از برگزیدگان را یادآورشد و گفت: این کنگره با دعوت از حضور شخصیت های برجسته و اساتید حوزه و دانشگاهی کشور برگزار می شود.
فراهتی افزود:شرکت کنندگان برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن های 4-03615559731 – 03615425252 تماس حاصل کنند.
به گفته وی، طرح برگزاری کنگره آخوند کاشی طی دیدار مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان با آیت الله عبدالنبی نمازی نماینده ولی فقیه و امام جمعه کاشان در بیست و یکمین جلسه فرهنگ عمومی شهرستان کاشان در 9 آذر سال 90 مصوب شد.
اولین کنگره فقیه وحکیم عارف نامی مولی محمد آخوند کاشی با همکاری دانشگاه پیام نور استان اصفهان، دانشگاه کاشان و دانشگاه پیام نور کاشان برگزار می شود.
آخوند ملامحمد کاشانی‹‹کاشی›› عارف، فیلسوف، حکیم، فقیه و عالم شیعی در سال 1213 در کاشان به دنیا آمد و مقدمات علوم را در زادگاهش پشت سر گذاشت، پس از آن راهی اصفهان شد و حکمت و فلسفه را نزد ‹‹ میرزا حسن نوری›› و ‹‹ محمدرضا صهبایقمشهای›› آموخت تا آنجا که در علوم عقلی به کمال رسید.
سرانجام این حکیم فرزانه سوم شعبان سال 1333 ﻫ. ق، درگذشت و بنا به وصیت وی، در بیابانی که محل خاکسپاری فقیران و غریبان بود در کنار تکیه گلستان شهدا در تخت فولاد اصفهان به خاک سپرده شد.
پایان پیام/
نظر شما