رضا فرجی دانا کیست؟/ آزمون دوباره بعد از 10 سال

خبرگزاری شبستان: رضا فرجی دانا وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری در دولت دوم خاتمی نیز به عنوان وزیر علوم به مجلس ششم معرفی شد که نتوانست رای اعتماد بگیرد.

به گزارش خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری شبستان، رضا فرجی دانا گزینه ای است که از سوی حسن روحانی به مجلس نهم شورای اسلامی معرفی شده تا در صورت کسب رای اعتماد نمایندگان مجلس بتواند وزیر علوم، تحقیقات و فناوری دولت یازدهم شود.

 

رضا فرجی دانا کیست؟

دکتر رضا فرجی‌دانا استاد تمام دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه تهران است که در زمان دولت دوم سید محمد خاتمی، ریاست دانشگاه تهران را عهده دار بود. پس از استعفای مصطفی معین در اواخر کار دولت دوم سید محمد خاتمی، رضا فرجی دانا برای تصدی سمت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به مجلس ششم معرفی شد، اما نتوانست از مجلس اصلاح طلب رای اعتماد بگیرد. در مجلس ششم از مجموع 220 رأی مأخوذه، 86 نماینده به فرجی دانا رأی اعتماد (رأی سفید)، 127 نماینده مخالف (رأی کبود) و 7 نماینده نیز رأی ممتنع (رأی زرد) دادند.

 

فرجی دانا مدرک کارشناسی خود را در سال 1365 در رشته مهندسی برق و کامپیوتر از دانشگاه تهران گرفت و سپس برای ادامه تحصیل در دانشگاه واترلو عازم کانادا شد. او تحصیلات تکمیلی خود را در این دانشگاه در مقطع کارشناسی ارشد (1368) و دکتری (1372) در رشته مهندسی برق و کامپیوتر خواند. در حال حاضر وی عضو هیئت علمی (استاد تمام) دانشکدهٔ مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه تهران است.

 

فرجی دانا پیش از انتصاب به عنوان ریاست دانشگاه تهران، مدتی ریاست گروه مهندسی برق و کامپیوتر پردیس دانشکده های فنی دانشگاه تهران و پس از آن هم به مدت بیش از 5 سال (1377 الی 1381) ریاست پردیس دانشکده‌های فنی دانشگاه تهران را برعهده داشت.

 

رضا فرجی دانا در بین سال‌های 1381 تا 1384 ریاست دانشگاه تهران را عهده دار بود. او در جریان حادثه حمله به کوی دانشگاه در سال 1382، در جمع دانشجویان حاضر شد و ضمن تلاش برای دلجویی از دانشجویان گفت: «در صورت تکرار حمله لباس شخصی‌ها (به دانشجویان، دانشگاه و کوی آن)، استعفای می کنم.» از دیگر مسئولیت‌های او می‌توان به ریاست مرکز انفورماتیک دانشگاه تهران بین سالهای 1375 تا 1381 , و ریاست انجمن مهندسی برق و الکترونیک ایران (IEEE Iran Section) در سالهای 1386و 1387اشاره کرد.
 

فرجی دانا از گزینه های احتمالی پیشنهادی برای وزارت علوم پیش از معرفی جعفر میلی منفرد بود که گفته می شد به دلیل مخالفت های زیاد اصولگرایان با روحانی و حتی یادداشت شریعتمداری در خصوص وی در کیهان روحانی از معرفی او به مجلس صرف نظر کرده است.

 

بنابراین گزارش این سومین گزینه غیر رسمی و دومین گزینه رسمی معرفی شده روحانی به مجلس شورای اسلامی برای تصدی وزارت حساس و پرحاشیه علوم، تحقیقات و فناوری است. پیش از وی میلی منفرد رسما به مجلس معرفی شد و رای اعتماد کافی را نیاورد و جعفر توفیقی سرپرست کنونی وزارت علوم نیز در طول مدت سرپرستی اش بنابر گفته خودش در حال رایزنی با نمایندگان مجلس برای کسب رای اعتماد آنها در صورت معرفی اش از سوی روحانی بود که گویا موفق به این امر نشده و روحانی ترجیح داده فرجی دانا را به نمایندگان پیشنهاد دهد.

پایان پیام/

کد خبر 304194

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha