به گزارش خبرگزاری شبستان، این نمایش در نخستین روز جشنواره (25 مهر ماه) در سه نوبت اجرا شد و در هر نوبت با استقبال تماشاگران روبرو شد. به طوریکه برخی از تماشاگران پشت در سالن ماندند و نتوانستند این نمایش را ببینند. به دلیل در خواستهای مکرر برای تمدید اجرای این نمایش، قرار شد نمایش «آمونا» روز یکشنبه 28 مهر ماه نیز در دو نوبت 16 و 18 و سی دقیقه بار دیگر در مجموعه شهید آوینی همدان اجرا شود. بر همین اساس نمایش «جوجه اردک زشت» کار کشور لهستان که قرار بود در این تالار اجرا شود، در مجتمع «بوعلی» که سالن مناسب تری برای اجرای این نمایش به شمار می آید، به صحنه خواهد رفت.
دست خط گوته، هدیه ای از آلمان برای دبیر
گوردون واین نماینده کانون جهانی حمایت از تئاتر کودک و نوجوان (استیج)، با تقدیم هدیه ای فرهنگی، از تلاش های شهرام کرمی دبیر جشنواره تئاتر کودک و نوجوان قدردانی کرد.
او شامگاه 26 مهر ماه در برنامه ای دوستان و صمیمانه در جمع میهمانان خارجی جشنواره، نمونه ای از دست خط گوته شاعر و نمایش نامه نویس شهیر آلمانی را به کرمی تقدیم کرد.
بیش از 500 تماشاگر در دومین اجرای "ماه افسانه ای"
شامگاه جمعه 26 مهر ماه بیش از پانصد نفر با حضور مقابل شهر بازی «رنگین کمان» نمایش«ماه افسانه ای» کار حامد زحمتکش را دیدند.
این نمایش که کار مشترک ایران، مالزی، فرانسه و استرالیا است، در میان استقبال تماشاگران همدانی اجرا شد.
نمایش«ماه افسانه ای» بر اساس داستان «ماه مهر» نوشته آتسا شاملو اجرا می شود و داستان آن برگرفته از داستان «فریدون و آژدهاک» شاهنامه فردوسی است.
گروه اجرایی ابتدا اولین اجرای خود را در سنگستان یکی از روستاهای اطراف همدان انجام دادند و بعد از آن مقابل شهر بازی رنگین کمان اجرا رفتند.
یک "ماه پیشونی" جدید در جشنواره
نمایش«ماه پیشونی» کار آرش عباسی و محصول مشترک ایران و ایتالیا نیز با استقبال تماشاگران روبرو شد.
این نمایش که داستان آن برگرفته از افسانه «ماه پیشونی» است با الهام از این داستان افسانه ای و نگگاهی به افسانه ای مشابه در ایتالیا به عنوان اثری تازه، اجرا می شود.
نمایش«ماه پیشونی» روز جمعه 26 شهریور ماه در تالار فجر همدتان اجرا شد و در هر سه اجرای خود با استقبال تمشاگران روبرو شد. درخواستهای بسیاری برای تمدید اجرا این نمایش از سوی تماشاگران مطرح شد.
تور ویژه برای میهمانان جشنواره
میهمانان جشنواره تئاتر کودک و نوجوان روزهای شنبه و یکشنبه 27 و 28 مهر ماه از غار علیصدر که از مهمترین جاذبه های گردشگری و طبیعی همدان است، بازدید می کنند.
«روزی...روزگاری ...سگی» خوانده می شود.
در ادامه جلسات نمایش نامه خوانی جشنواره تئاتر کودک و نوجوان همدان، نمایشنامه «روزی...روزگاری ...سگی» نوشته حمیدرضا نعیمی و کار سید علیرضا دری نمایش نامه خوانی می شود. این نمایش نامه شامگاه شنبه 27 مهر ماه ساعت 22 در سالن سینما کانون روخوانی می شود.
نمایشنامه نامبرده با نقش خوانی رضا بهرامی، حمیدرضا حاجی ملاحسینی، سید علیرضا دری، مجید نصیری، لیدا وعیدی و توضیح خوانی مهدی فرشیدی سپهر روخوانی می شود. جلسه نقد و بررسی این نمایشنامه خوانی بعد از روخانی آن برگزار می شود.
نقد نمایشنامه" هملت و لوبیای سحرآمیز" برگزار شد
این نمایشنامه که نوشته کیومرث قنبری آذر و مسعود شاه کرمی است شب گذشته در محل سینما کانون خوانده و مورد نقد و بررسی قرار گرفت.
پس از خوانش نمایشنامه قطب الدین صادقی گفت: کار بر روی آثار کلاسیکی چون هملت به دلیل آنکه در فرهنگ ریشه دارند؛ بسیار سخت است. هملت بهترین نمایش دوره رنسانس است که دارای یک بینش فلسفی است. آنچه شکسپیر در نمایشنامه هملت بیان کرده است نقدی بزرگ به افراط و تفریط های دوران رنسانس در اروپا است.
این استاد دانشگاه تشریح کرد: این نمایشنامه در روند اقتباس از اثری مانند هملت سعی در تلفیق دو داستان مطرح دنیا را دارد که به نوعی برداشت آزاد از نمایشنامه بزرگ هملت و داستان جک و لوبیای سحر امیز است.
وی با تأکید بر این که برداشت آزاد از آثار امری قابل قبول بوده و بارها این کار در ادبیات دنیا رخ داده است گفت: زمانی که شخصیت های یک داستان ریشه دار را عوض می کنیم باید نتیجه خاصی را دنبال کنیم، به گونه ای که جابجایی ها ملموس تر باشند و بار معنایی خود را برسانند.
صادقی گفت: هرچند در این نمایشنامه برای خوانش تلخیص روی داده است اما باید گفت اجزای آن ارگانیک نبوده و در ذهن مخاطب جا نمی افتد.
وی ادامه داد: هر دیالوگ نمایش یک سئوال برای مخاطب ایجاد می کند و آن ها را بی جواب می گذارد، به گونه ای که پیام خود را به مخاطب نمی رساند.
این جلسه نمایشنامه خوانی با اجرای گروه بازیگران مجتبی مهدی انجام شد.
دومین جلسه کارگاه کارگردانی تئاتر کودک و نوجوان برگزار شد
دومین کارگاه کارگردانی تئاتر کودک و نوجوان در کانون پرورش فکری همدان با حضور قطب الدین صادقی برگزار شد.
این استاد تئاتر صحبت خود را بیان مطالبی در خصوص بازیگری پرداخت و اظهار کرد: تئاتر امری سازنده برای بازیگری است و بازیگران بزرگ همواره خواستار بازگشت به تئاتر هستند تا از این هنر خوراک بازیگری بگیرند.
وی تصریح کرد: بازیگر باید از درون نقش خود را باور کند تا بتواند در نقش خود جا افتاده و در آن قالب جای گیرد.
این کارگردان تئاتر مهمترین کار بازیگر را کار در خلوت و تنهایی دانست و گفت: کارگردان حرکات را طراحی میکند و بازیگر با متن عالمانه نویسنده، نوع بیان دیالوگها را باید تشخیص دهد.
وی با بیان اینکه برداشت نویسنده باید متناسب با متن باشد، افزود: برداشت بازیگر فضا و حرکت را تعیین میکند.
صادقی زمان و مکان را در اسکلتسازی بازیگری مهم دانست و افزود: بازیگر متناسب با برداشت فضا، زمان و مکان را تعیین میکنند.
وی با بیان اینکه موقعیت دراماتیک را باید در بازیگری لحاظ کرد، افزود: خلق موقعیت، نوع حرکت و دیالوگ سه متدی است که باید در بازیگری مد نظر قرار گیرد.
این کارگردان و پیشکسوت تئاتر بیان کرد: یکی از ویژگیهای طراحی انجام حرکت، ویژگی آن حرکت است و برای خلق حرکت باید در ابتدا موقعیت، سپس حرکتهای شخصی را انجام داد و سوم باید حرکاتی را که مرتبط با زندگی است، درآورد.سپس شرکت کنندگان به چند گروه تقسیم شدند تا متدهای بیان شده در این کارگاه را به صورت عملی اجرا کنند.
پایان پیام/
نظر شما