چه چیزی برکت ازدواج را از بین می برد؟

خبرگزاری شبستان:یک استاد حوزه با بیان اینکه از بین رفتن قداست و برکت ازدواج یکی از پیامدهای تجمل‌گرایی در جامعه است، گفت:جهیزیه ‌های سنگین امنیت جامعه و جوانان را به مخاطره انداخته و بزهکاری را زیاد می کند.

سیدمحمدرضا دعوتی، استاد حوزه و دانشگاه در گفت‌وگو با خبرنگار شبستان با اشاره به پیامدهای تجمل‌گرایی در جامعه گفت: هرچند امور مادی از نیازهای ضروری انسان است و به هیچ عنوان نمی‌توان آن را از زندگی حذف کرد و انسانی که در این عالم خاکی زندگی می‌کند باید به توابع و لوازم آن هم گردن نهد ولی اینجا بحث بر سر تجمل‌گرایی است نه امور مادی.

 

کاسته‌شدن قداست و برکت ازدواج از ریشه‌های تجمل‌گرایی در جامعه است 

وی با بیان اینکه کاسته‌شدن قداست و برکت ازدواج یکی از پیامدهای تجمل‌گرایی در جامعه است، اظهار کرد: ازدواج فقط یک امر ظاهری و فیزیولوژیکی نیست بلکه در وهله اول دستور اکید از جانب پروبردگار متعال است. ثانیا بقا، حیات و سلامت نسل انسان با آن وابسته است.

 

حجت‌الاسلام دعوتی افزایش سن ازدواج را از دیگر پیامدهای تجمل‌گرایی در جامعه خواند و افزود: افزایش سن ازدواج پیامدهایی از جمله کاهش جمعیت را به دنبال دارد، دیگر اینکه جوانان زمانی که در صحت، سلامت، حوصله و صبر بسر می‌برند ازدواج نمی‌کنند و در حالتی که دیگر هیچ‌یک از گزینه‌های فوق را ندارند اقدام به ازدواج می‌کنند که تشکیل خانواده در چنین شرایطی کامیابی خود را از دست خواهد داد.

 

افزایش بزهکاری از پیامدهای تجمل‌گرایی در جامعه 

این استاد حوزه با بیان اینکه افزایش بزهکاری در جامعه از دیگر پیامدهای تجمل‌گرایی و به تبع آن افزایش سن ازدواج در جامعه است، تصریح کرد: افزایش سن ازدواج و بزهکاری در جامعه یک رابطه مستقیم با هم دارند که این امر نیز خود منجر به افزایش آمار طلاق در جامعه می‌شود.

 

این استاد دانشگاه در ادامه خاطرنشان کرد: بیماری‌های روحی و جسمی از دیگر پیامدهای تجمل‌گرایی در جامعه می‌باشد به این صورت که وقتی سن ازدواج بالا می‌رود نیاز روحی، عاطفی و فیزیولوژیک انسان برطرف نمی‌شود ،این امر نیز باعث مشکلات روحی و روانی در جوانان می‌شود.

 

وی شیوع منکرات در جامعه را از دیگر پیامدهای تجمل‌گرایی در جامعه عنوان کرد و افزود: آن چیزی که متأسفانه در جامعه ما کم نیست همین موضوع می‌باشد.

 

ضرورت بسیج مردم و مسولان برای قطع ریشه های تجمل گرایی در جامعه

حجت‌الاسلام دعوتی با بیان اینکه مسئولان، اصحاب رسانه و همه مردم باید بسیج شوند تا ریشه‌های تجمل‌گرایی در جامعه را قطع کنند، اظهار کرد: رسانه ملی و وزارت آموزش و پرورش باید با دقت عمل بیشتری وارد میدان شوند، آموزش و پرورش باید ریشه‌ها و عوامل تجمل‌گرایی را در دوران نوجوانی و جوانی به دانش‌آموزان آموزش دهند تا آنها به راحتی بتوانند به مبارزه علیه این عوامل در جامعه بپردازند و جامعه  به سمت یک جامعه قرآنی و سالم نه یک جامعه مادی سوق پیدا کند ولی متأسفانه جامعه ما علی‌رغم برچسب اسلامی‌داشتن روز به روز بیشتر گرفتار این دردها می‌شود.

 

جهیزیه ‌های سنگین امنیت جامعه و جوانان را به مخاطره می‌اندازد

این استاد حوزه با بیان اینکه جهیزیه ‌های سنگین امنیت جامعه و جوانان را به مخاطره می‌اندازد، تصریح کرد: مسلم است وقتی جهیزیه سنگین تبدیل به یک ارزش در ازدواج می‌شود در این صورت وقتی جوانی تصمیم به ازدواج می‌گیرد ابتدا به دنبال تهیه جهیزیه سنگین می‌رود و حتی ممکن است وقتی نتواند آن را تهیه کند دست به فساد مالی زده و از راه‌های غیرمشروع کسب درآمد کند که همه اینها امنیت جامعه را به مخاطره می‌اندازد.

 

وی ادامه داد: از سوی دیگر وقتی جوانی که نتواند جهیزیه از نوع سنگین را که یک ارزش در جامعه قلمداد  می شود را تهیه کند ازدواج نمی‌کند که این امر نیز موجب سلب آرامش جوان شده  و امنیت جامعه را هم با آلوده‌شدن به منکرات به مخاطره می‌اندازد.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 303793

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha