به گزارش خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام و المسلمین علی محمد یزدی، عضو پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی از آخرین وضعیت پروژه «بدعت از دیدگاه قرآن» خبر داد.
بنابراین گزارش، وی اظهار کرد: پروژه «بدعت از دیدگاه قرآن» از پروژه های مرکز فرهنگ و معارف قرآن است که نگارش آن به اتمام رسیده و اکنون در حال نظارت است.
حجت الاسلام بزدی افزود: نظارت این پروژه را حجت الاسلام و المسلمین سید محمدرضا صفوی بر عهده دارد و قرار است در حدود 250 صفحه ارائه شود.
وی در تشریح این پروژه بیان کرد: هر چه از دین کم و یا بر آن افزوده شود بدعت است و مساله این است که ساخت و مراقبت از جامعه بی بدعت با چه مقدماتی – در حوزه فکری – امکان پذیر است، مقدمات شناختی اعم از زمینه ها و ضدزمینه ها با حفظ رنگ قرآنی مباحث.
این پژوهشگر تصریح کرد: شناخت بدعت ها به مصونیت در برابر نظایر آن می انجامد؛ گرچه برچیدن بدعت های موجود دشوار باشد. منابعی که به شناخت بدعت ها کمک می کند، غالبا دستخوش مذهب زدگی شده و کسی که نخواهد در دام آنها بیافتد یا باید بصیر باشد و یا در پذیرش یا رد محتوای آنها از احتیاط کامل فاصله نگیرد.
وی ابراز کرد: بصیر کسی است که مذاهب را بر قرآن عرضه کند و یگانه سند محکم موجود را بر تمام سندهای مذاهب مقدم بدارد. تعداد اندکی از پژوهشگران دینی، در بحث بدعت، قرآن محوری را اساس تحقیق خود قرار دادند، گویا بسیاری از آنان جز دفاع از مذهب خود معیاری نمی شناختند، تا آنجا که در دیدگاه آنان، بدعت، مساوی با تمام عقاید و افعالی است که در مذهب آنان پذیرفته نیست.
به گزارش ایسکا، این پروژه از 7 فصل تشکیل شده است:
فصل 1. کلیات (واژهشناسی؛ انواع بدعت؛ آسیب شناسی بدعت ستیزی؛ نقش قرآن در برچیده شدن بدعتها معوق).
فصل 2. زمینهها، اهداف و پیآمدهای بدعتگذاری.
فصل 3. نمونههای تطبیقی بدعت (بدعتهای اعتقادی؛ بدعتهای عملی).
فصل 4. سیر بدعتگذاری در اعصار و مکاتب (قبل از یهود؛ یهودیان؛ مسیحیان؛ مشرکان؛ پس از ظهور اسلام؛ پس از رحلت پیامبر اعظم صلی الله علیه و آله).
فصل 5. برخورد با بدعتها.
فصل 6. احکام فقهی بدعت.
فصل 7. مبانی رفتار مسلمانان با قرآن در آینه معیارهای بدعت معوق.
پایان پیام/
نظر شما