صنایع دستی هویت ساز و پیام رسان به ملت های دیگر است

خبرگزاری شبستان:مدیر کل جدید اداره میراث فرهنگی و گردشگری خراسان رضوی گفت:صنایع دستی کشور هویت ساز و پیام رسان ایران به ملت های دیگراست.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، رجبعلی لباف خانیکی، مدیر کل جدید اداره میراث فرهنگی و گردشگری خراسان رضوی شب گذشته(22مهر) در مراسم معارفه خود اظهار کرد: برای رسیدن به هدف ارتقای نقش و موقعیت فرهنگی کشور در همه بخش های سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نیازمند هدایت و پشتیبانی مسئولان این سازمان هستیم.


وی با بیان اینکه هدف میراث فرهنگی عبرت از حرکت فرهنگی انسان، بقا و ارتقای هویت و شخصیت فرهنگی جامعه است، اذعان داشت:سازمان میراث فرهنگی بر سه پایه پژوهش، حفظ و احیا معرفی و آموزش استوار است که هر یک از این ارکان هدفمند، آگاهانه و با درایت و با تدبیر عملیاتی خواهند شد.


مدیر کل میراث فرهنگی و گردشگردی خراسان رضوی افزود: هماهنگی بین سه بخش میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و احیای این سه بخش در خراسان رضوی از اولویت های کاری خود در سمت مدیریت این نهاد در خراسان رضوی است.


وی خاطرنشان کرد:کارکرد هر سه حوزه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مستلزم فعالیت جدی سه بخش جدایی ناپدیر یعنی آموزش، پژوهش و معرفی است که در این زمینه برنامه های هدفمند و گسترده ای در این اداره کل برای آینده پیش بینی شده است.


خانیکی در دامه سخنان خود به جایگاه صنایع دستی اشاره کرد و افزود:صنایع دستی بیانگر هویت فرهنگی افراد در زندگی روزمره است بنابراین صنایع دستی هویت ساز است و می تواند پیام رسان ما به ملت های دیگر باشد.


وی با اشاره به این مطلب که صنایع دستی در واقع زنده ترین بخش فرهنگی کشور به شمار می رود، اذعان داشت:نقطه قوت صنایع دستی این است که هر خانه ای در شهر و روستا و هر چادری در ییلاق و قشلاق عشایر می تواند بالفعل یک کارگاه فعال در این بخش باشد.


لباف خانیکی با بیان این مطلب که رونق صنایع دستی بدون تردید رونق اقتصاد را در پی دارد لذا باید از محدوده نمایش و نمایشگاه خارج شود و به تولید انبوه برسد،گفت: دامنه حوزه صنایع دستی بسیار گسترده و شناسایی و احیای موضوعات از یاد رفته و فراموش شده وظیفه این نهاد است.


وی همچنین به بخش گردشگری اشاره کرد افزود: مهمترین ویژگی گردشگری گفتگوی فرهنگی در داخل و خارج کشور است اما آنچه از گردشگری زودتر به ذهن می آید آشنایی با جاذبه های تاریخی، فرهنگی و طبیعی است.


مدیر کل میراث فرهنگی و گردشگردی خراسان رضوی تاکید کرد:گردشگری نیز می تواند در شکوفایی اقتصادی نقش بسزایی داشته باشد در همین راستا محصولات علمی و فرهنگی حوزه های اداره کل میراث فرهنگی خراسان رضوی می تواند ابزارهای کارآمد و مفیدی برای بخش گردشگری باشند.


وی با تاکید بر اینکه ضروری است که حوزه گردشگری، گزارش های کارشناسی و سازه های هنری را بسیار جدی بگیرد و با بهره گیری از آنها برای راهنمایی گردشگر و معرفی هویت فرهنگی و تمدنی ملت بزرگ ایران در نزد جهانیان حداکثر استفاده کنیم، اذعان داشت: باید مسائل و موقعیت کشور بویژه خراسان رضوی در بخش گردشگری ایجاب می کند که جنبه های فرهنگی، مذهبی، اجتماعی و درمانی نیز مورد توجه قرار گیرد.


اظهار داشت: بخش خصوصی یکی از ارکان اصلی گردشگری است که در جهت تامین تسهیلات و امکانات معرفی و آموزش می تواند بسیار مفید و مورد توجه سازمان میراث فرهنگی باشد.


بنابر گزارش شبستان در ادامه فریدون فعالی، مدیر کل میراث فرهنگی و گردشگردی خراسان رضوی پیشین خراسان رضوی اظهار کرد: شرایط خراسان‌رضوی با توجه به حجم عظیم زائران و ظرفیت بالای حوزه گردشگری بسیار خاص و نیازمند مهندسی مجدد در تمام حوزه‌ها بود که بنده در همین مدت کوتاه کمیته توس را تشکیل دادم.


وی با بیان اینکه متاسفانه عمر خدمتم کفاف نداد تا بازخورد فعالیت‌های خود را ببینم، گفت:میراث فرهنگی سازمانی فرابخشی است و به انسجام تمام دستگاه‌ها برای اجرای برنامه‌های خود نیاز دارد.


مدیرکل پیشین میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان‌رضوی با بیان اینکه به عنوان چهره‌ای سیاسی برای مدیرکلی میراث فرهنگی خراسان‌رضوی انتخاب نشده‌ام، گفت: عمر خدمتم کفاف نداد تا بازخورد فعالیت‌های خود را ببینم.

 

پایان پیام/ 

کد خبر 303225

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha