مدیر قطب فلسفه دین اسلامی در گفتگو با خبرنگار اندیشه خبرگزاری شبستان با اشاره به فرآیند نظریهپردازی در حوزههای علوم عقلی و به ویژه فلسفه گفت: اساسا در برهه فعلی نیازمند هدایت کاروان علم و به خصوص دانشهای عقلی بهسوی نظریهپردازی هستیم.
حجتالاسلام و المسلمین ابوالفضل ساجدی ادامه داد: برای بومی ساختن اندیشهها تکیه اخص ما باید بر محور نقد و بررسی باشد تا ترجمه و شرح، هر چند که نمیتوان تاثیر دو مولفه اخیر در پیشبرد این علوم را نفی کرد اما با این وصف تکیه بر آرا و داشتههای اندیشمندان بزرگ اسلام و ایران، سبب صدور این تفکر به جهان میشود.
حجت الاسلام ساجدی با بیان اینکه گسترش اندیشههای اسلامی در گرو توجه به علوم انسانی است، تصریح کرد: برای تحقق این مهم باید حلقههای پیشرفت علمی با محوریت دانش فلسفه به عنوان علم پایه تشکیل شود و آثار فیلسوفان بزرگ اسلامی با شرح های مبسوط به زبانهای دیگر ترجمه شود.
رییس قطب فلسفه دین اسلامی عنوان کرد: عدهای فکر میکنند هر چه در غرب تولید شود منشا نجات فکری است در حالی که چنین نیست و اساسا بسیاری از نظریهپردازیهای غربی با دین اسلام و آموزههای اسلامی ما منافات دارد.
وی خاطرنشان کرد: به نظر می رسد امروز بیش از گذشته شاهد تولید اندیشههای فلسفی و کلامی هستیم، در حوزه های علمیه نظریات بیبدیلی در حوزه مباحث عقلی ایجاد شده است و در نتیجه امروز گستره هایی چون معرفتشناسی و هستیشناسی از ابعاد متفاوتی بررسی میشود که این به تنهایی سبب نظریهپردازیهای گسترده شده است.
پایان پیام/
نظر شما