نرمش قهرمانانه و رعایت خط قرمزها/لزوم حمایت مردمی از تیم مذاکره کننده

خبرگزاری شبستان: تحلیل گر مسائل سیاسی کشورمان با تأکید بر اینکه نباید هیچ فشار روانی روی تیم مذاکره کننده کشورمان باشد؛ تصریح کرد: نرمش قهرمانانه به معنای رعایت خط قرمزهاست.

به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمان، تحلیل گر سیاسی و مسائل استراتژیک کشورمان عصر امروز(22مهر)در نشست "دکترین دیپلماسی انعطاف پذیر" که در تالار وحدت دانشگاه شهید باهنر کرمان برگزار شد در سخنانی با اشاره به پیام ولی امر مسلمین جهان، حضرت امام خامنه ای به کنگره عظیم حج و مسئله مهم برائت از مشرکین خاطرنشان کرد: مقوله برائت از مشرکین در مسائل خارجی برای ما یک اصل است.

 

توجه به مسئله مهم برائت از مشرکین

دکتر حسن عباسی با بیان اینکه این مهم از موارد فروع دین است و تا "تولی" و "تبری" کسی مشخص نباشد، عبادات او به نتیجه نمی رسد؛ افزود: منظور از برائت از مشرکین، اعلام برائت است لذا این پیام رهبری که مصادف با مذاکرات ژنو شده، چارچوبی می دهد که اساس حرکت نظام باید اولاً ایجاد ارتباط با کشور هدف و ثانیاً بهره گیری از آن ارتباط در جهت منافع ملی کشور باشد.

 

حسابداری قرآنی وارد سیاست خارجه هیچ کشوری نشده است

وی افزود: در مسائل دیپلماسی و حتی مناسبات اجتماعی تنها به "ضرر و منفعت" ملی توجه داشته در حالی که در حسابداری قرآنی، فراتر از ضرر و منفعت که قابل شمارش است، "خسارت" و "فلاح" مطرح است که این مسئله هنوز وارد سیاست خارجی هیچ کشوری حتی ایران نشده است.


استاد مسائل استراتژیک در توضیح بیشتر راجع به این مسئله، 4 نکته مهم ایمان، عمل صالح، توصیه به صبر و توصیه به حق را با استناد به سوره عصر مورد اشاره قرار داد و گفت: دو مورد اول استراتژیک و دو مورد بعد تاکتیکی است و فلاح و خسارت بر عکس ضرر و منفعت، نگاه به آخرت انسان هم دارد.


وی با تأکید مجدد بر اهمیت مسئله برائت از مشرکین که یک حکم دینی است؛ گفت: در مسئله امنیت ملی باید منافع آخرتی مردمی که تحریم ها را تحمل کردند، جنگ تحمیلی و..و را هم مد نظر داشت و یک گام فراتر از علوم انسانی شناخته شده در مناسبات اجتماعی امروز حرکت کرد زیرا حکومت دینی وظیفه دارد تا دنیا و آخرت را معطوف به هم سازد.


دکتر عباسی، بخشی از مشکلات جهان اسلام و مسلمانان را به جهت سران خارجی که در ساختار مناسبات اجتماعی جامعه آنان دخالت می کنند؛ دانست و گفت: بخشی از مشکلات هم به دلیل ضعف خود آنهاست که نتوانستند در برابر آنان بایستند که نمونه آن اخوان المسلمین است که با در اختیار داشتن بزرگترین دانشگاه اسلامی (الازهر) اما تنها یکسال بیشتر نتوانست حکومت کند چون رهبر ندارند.


وی در بخش دیگری از سخنانش، اقتدار دستگاه امنیتی و اطلاعاتی کشور را مورد توجه قرار داد و گفت: اگر نبود این اقتدار، تروریست های سوریه را امروز در ایران می ریختند اما شما می بینید چطور سناتور آمریکایی سر خود را به دیوار می کوبد و می گوید باید حاج قاسم سلیمانی ترور شود.

 

ملت ایران اهل کوتاه آمدن نیست

وی با اشاره به نپذیرفتن ذلت توسط ملت هایی که آماده شهادت هستند، به قیام امام حسین(علیه السلام)و انقلاب اسلامی ایران استناد کرد و گفت: خط قرمز ما در منافع ملی جائی است که کوتاه بیائیم و آخرت مردم را خراب و عزت ملی را لکه دار کنیم اما ملت ما در طول 30 سال نشان داده اهل کوتاه آمدن نیست و این دشمن است که باید کوتاه بیاید.

 

تیم مذاکره کننده باید از پشتوانه مردمی برخوردار باشد

تحلیلگر سیاسی کشورمان با تأکید بر اینکه تیم مذاکره کننده ایرانی باید پشتوانه مردمی داشته و فشار روانی روی آن نباشد؛ تصریح کرد: معنای این حمایت این است که شما(تیم مقابل)نمی توانید چیزی به این تیم تحمیل کنید و این تیم(ایران)از مواضع خود پایین نمی آید زیرا مردم سختی کشیدند، تحریم شدند، دانشمندان هسته ای این کشور بر کف خیابان ها شهید شدند.


وی گفت: حمایت مردمی بود که با سردادن شعارهای "انرژی هسته ای حق مسلم ماست" ما را به سوخت 20درصد، تولید فردو و تولید سانتریفیوژ از صفر به چند هزار رساند.


دکتر عباسی، تلاش غرب برای مذاکره با ایران و اساساً رابطه ایران و آمریکا را مسئله ای حیثیتی برای حزب دموکرات ها در مقابل حزب جمهوری خواه در آمریکا دانست و افزود: مشکلات اقتصادی ما با رابطه با آمریکا حل نمی شود زیرا اگر چنین بود چرا خود آمریکا دچار مشکلات اقتصادی است؟


وی ادامه داد: اگر مشکلات اقتصادی با رابطه با ایالات متحده حل می شد، امروز یونان با 5 تریلیون یورو بدهکارترین کشور دنیا نبود و کشورهایی چون ایتالیا، فرانسه، ایرلند و.. اعلام ورشکستگی نمی کردند.

 

چشم خود را بر واقعیت ها نبندیم

دکتر عباسی با تأکید بر این مسئله که به مردم نباید نشانی غلط داد و نباید گفت که مشکلات اقتصادی با رابطه با آمریکا حل می شود؛ افزود: اگر مسئله اقتصادی ما از طریق به رسمیت شناختن رژیم جعلی اسرائیل و با ایجاد رابطه با آمریکا حل می شد؛ دیشب سیزدهمین اسرائیلی به دلیل مسائل اقتصادی خودسوزی نمی کرد لذا نباید چشم خود را به روی واقعیت ها ببندیم.

 

بجای امید بستن به مذاکرات، ضعف مدیریتی را درست کنیم

وی با اشاره به مشکلات اقتصادی در دولت های گذشته و سیاستی که امروز مجمع تشخیص مصلحت نظام فرا روی دولت جدید گذاشته است؛ اظهار داشت: به جای درست کردن ضعف مدیریتی نباید به مذاکرات دل ببندیم زیرا تمدن غرب مانند یخ در تابستان بر کف آسفالت در حال ذوب شدن است.


این تحلیل گر سیاسی با انتقاد شدید از اساتید اقتصاد که در دانشگاه ها به روشنگری نمی پردازند؛ بیان داشت: اقتصاد جهان در حال فروپاشی است، علم اقتصاد دچار سقوط آزاده شده و الگوی دولت قبلی ما در هدفمندی یارانه ها و مدل دولت جدید هر دو نادرست است.

 

ارتباط با آمریکا تنها 5درصد مشکلات را حل می کند/دولت نباید در چشم مردم شکسته شود

وی کلید حل مشکلات را برنتافتن صهیونیزم دانست و تأکید کرد: اگر سفارتخانه آمریکا هم در ایران باز شود و ارتباطی هم برقرار شود تنها 5 درصد بر اقتصاد ما اثر دارد لذا باید انتظار مردم را از مذاکره پایین آورد و از طرف دیگر تیم مذاکره کننده هم همه تخم مرغ های خود را در سبد مذاکره نگذارد که دولت در چشم مردم بشکند.


دکتر عباسی با تبیین اینکه نرمش قهرمانانه به معنای واکنش قابل انعطاف است اما از خط قرمزها نباید عبور کرد؛ خاطرنشان کرد: روزگاری گفتگوی تمدن ها را مطرح کردیم و به دشمن لبخند زدیم اما او اسلحه برداشت و جنگ تمدن ها را به راه انداخت و ایران را محور شرارت معرفی کرد.

 

فشار  روانی بر تیم مذاکره کننده نباشد

وی افزود: قاعده شیطان برعکس قاعده خداست و در قاعده شیطان اگر یک قدم جلو رفتی او حوصله می کند تا در برابرش زانو بزنی برعکس قاعده خدا که اگر یک قدم برداشتی او ده ها گام بر می دارد.


دکتر عباسی ادامه داد: نباید فضای مذاکرات را احساسی کنیم بلکه باید نسبت به سیاست خارجی واقعی عمل کرد و وظیفه مهم مردم به ویژه جوانان و دانشگاهیان این است که فشار روانی روی تیم مذاکره کننده نباشد و به برائت از مشرکین توجه داشته باشیم.

 

پایان پیام/

کد خبر 303101

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha