به گزارش خبرنگار شبستان، عباسعلی ناصحی مدیرکل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت در نشست خبری هفته سلامت روان با بیان این مطلب گفت: میزان شیوع اختلالات روان در افراد بین 15 تا 64 سال 6/23 درصد است که 5/26 درصد شامل خانمها و 6/21 درصد شامل آقایان می شود.
وی افزود: 82 درصد افراد مبتلا به اختلالات روان به دلیل عدم آگاهی و بالا بودن هزینه ها و عدم حمایت های بیمه نتوانسته اند برای استفاده از خدمات به مراکز درمانی مراجعه کنند.
به گفته ناصحی بیماران مبتلا به اختلالات روانی 1 تا 3 بار در سال نیاز به بستری دارند و میانگین بستری این افراد در طول سال 3/11 روز است مدیر کل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت با ابراز تاسف از پوشش نامناسب بیمه ها در زمینه حمایت از بیماران اختلالات روانی گفت: تبعیض بیمه ها باعث شده بیماران اجازه 56 روز بستری در طول سال را داشته باشند و اگر فردی بیشتر از این تعداد روز در بیمارستان بستری باشد باید هزینه اضافی را از جیب خود پرداخت کند.
ناصحی ادامه داد: 65/2 درصد افراد مبتلا به شیوع سوء مصرف مواد هستند، همچنین آمار زنان معتاد نیز از 3 درصد در سال 86 به بالای 10 درصد رسیده است که عمدتاً این افراد به سمت سوءمصرف مخدرهای صنعتی و شیشه به دلیل تبلیغات نادرست لاغری گرایش پیدا کرده اند.
شیوع افکار خودکشی در دوره سالمندی
مدیرکل دفتر سلامت روان و اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت در ادامه با اشاره به شیوع افسردگی و افکار خودکشی در دوره سالمندی گفت: 25 درصد سالمندان دچار افسردگی هستند.
وی اختلال حافظه و آلزایمر را یکی از بیماریهای دوران سالمندی شمرد و گفت: دوره سالمندی ممکن است با مشکلاتی همراه باشد که اختلالات روانی یکی از آنهاست و اختلالات شبه جسمی نیز که منشاء روانی دارند در سالمندان شایع است.
وی با اشاره به سوءمصرف مواد مخدر داروها و الکل اظهار کرد: اعتیاد به چنین موادی از باورهای غلط برخی از سالمندان برای کم کردن مشکلات سالمندی نشات می گیرد.
به گفته ناصحی موضوع آشیانه خالی یکی از بحرانهای دوران سالمندی است که سالمندان احساس می کنند در این دوران وقتی فرزندانشان ازدواج می کنند و از منزل می روند با خانه خالی مواجه شده و از این حیث دچار مشکل می شوند.
پایان پیام/
نظر شما