به گزارش خبرگزاری شبستان از گیلان، دکتر رضا جمشیدی، رئیس شورای شهر رشت در نطق قبل از دستور چهاردهمین جلسه شورای شهر رشت، با تقدیر از عملکرد شهرداری رشت در خصوص اجرای طرح ساماندهی دست فروشان اظهار کرد: بخشی از مردم شهر همین دست فروشان هستند و مهمتر از جمع آوری، ساماندهی آنان است.
وی اضافه کرد: شورای شهر نگران این است جوانانی که نخواستند سراغ کارهای غیرقانونی بروند و به سراغ دست فروشی آمدهاند، چگونه ساماندهی میشوند؟
رئیس شورای شهر رشت، پیشنهاد تشکیل کارگروهی را برای ساماندهی دست فروشان در شهرداری با عضویت سه نفر از اعضای شورای شهر داد و گفت: دست فروشان باید رها نشوند چرا که اگر ساماندهی نشوند به معضل اجتماعی تبدیل میشوند.
وی با اشاره به بند 20 ماده 55 وظایف شهرداریها اظهار کرد: بسیاری از صاحبان مغازهها در سطح شهر نیز پیادهروها و بعضاً خیابانها را اشغال کردهاند که باید با آنان نیز برخورد شود.
جمشیدی تاکید کرد: همانطورکه پیادهرو محل نشو و نمای دست فروشان نیست باید از سوی مغازه داران نیز اشغال نشود.
دست فروشی در گیلان نشات گرفته از بازارهای محلی است
مهندس کاظمی، نائب رئیس شورای شهر نیز بخشی از نطق قبل از دستور خود را به مسئله دست فروشان اختصاص داد و گفت: دست فروشی در شهر رشت نشات گرفته از بازارهای محلی سنتی گیلان بوده که در سالهای دور و به صورت هفتگی برگزار میشده و با کمبود فرصت شغلی در گیلان به شکل همه روزه در آمده است.
نائب رئیس شورای شهر، طرح ساماندهی دست فروشان را طرحی به نفع مردم و شهر رشت دانست و گفت: این طرح از تک هستهای شدن شهر رشت جلوگیری کرده و باعث رشد اقتصادی شهر میشود.
به مشکلات ترافیکی مسکن مهر رشت توجه شود
وی درادامه با اشاره به نزدیک بودن افتتاح مسکن مهر رشت و اسکان 18 هزار خانوار در قالب این طرح خاطرنشان کرد: اگر هر خانواری سه نفر جمعیت داشته باشد جمعیت اسکان یافته در مسکن مهر رشت از شهرهای اقماری رشت نیز بیشتر خواهد بود و نیاز به خدمات اولیه گستردهای دارد.
کاظمی، ترافیک و حمل ونقل ساکنان مسکن مهر را از نخستین و مهمترین مسائل این حوزه دانست و گفت: برای برون رفت از ترافیک در این منطقه باید فعالیتها و جلسات کارشناسی برگزار شود.
نائب رئیس شورای شهر همچنین افزود: طرح سنجش میزان رضایت مندی مردم از شهرداری و شورای شهر اجرا شود و استمرار داشته باشد.
علت گرایش به دست فروشی، بیکاری است
در ادامه جلسه مهندس بهارمست، شهردار رشت با بیان اینکه دست فروشی پدیده جدیدی نیست، اظهار کرد: باید به دست فروشی به عنوان معلول نگاه کرد که علتش بیکاری و نداشتن شغل مناسب است.
وی اضافه کرد: از این منظر شهرداری پاسخگو نیست و باید صنایع استان تقویت شود اما طبق قانون شهرداری موظف به آزادسازی فضاهای عمومی و متولی رفع سد معبر است.
شهردار رشت، تعداد دست فروشان شهر رشت را دو هزار و 200 نفر اعلام و اظهار کرد: شهرداری سعی کرده با زمینه سازیهای مختلف و و با روشهای بدون تنش، دست فروشان را جمع آوری کند.
وی یادآور شد: موضوع جمع آوری دست فروشان در شورای تامین مطرح و مصوب شد که شهرداری با همکاری پلیس راهور و نیوری انتظامی دست فروشان را جمع آوری کند.
هشت نقطه رشت برای ساماندهی دست فروشان در نظر گرفته شده است
بهارمست از در نظر گرفتن هشت نقطه از شهر رشت برای ساماندهی دست فروشان خبرداد و گفت: دست فروشان خیابانهای شهید مطهری و شریعتی محیط کاری خود را رها نمیکنند و شهرداری هم اعتباری برای خرید زمین در این دو خیابان که از بهترین نقاط شهر برای دست فروشی هستند؛ ندارد.
وی افزود: زمین زندان که در خیابان شریعتی واقع شده است با رایزنی های صورت گرفته در سال گذشته 14 میلیارد تومان قیمت گذاری شده بود که نیاز به تامین اعتبار دارد.
شهردار رشت در خصوص اقدامات شهرداری در راستای تحقق بند 20 ماده 55 وظایف شهرداریها در شهر رشت، اعلام کرد: مغازه داران متخلف و اشغال کننده پیاده روها بعد از تذکر و در صورت عدم تمکین از قانون، پلمپ میشوند.
پایان پیام/
نظر شما