مسعود میرکاظمی، رییس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی درباره برخی از اخبار مبنی بر درخواست شرکتهای نفتی اروپایی برای اخذ قرارداد با وزارت نفت به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: همه شرکتها در تمامی دورههای گذشته آزاد بودند که بیایند در ایران سرمایهگذاری کنند، متأسفانه آمریکا فشار جدی بر این شرکتهای اروپایی وارد کرده است که وارد ایران ننشوند و بهویژه در حوزه نفت در ایران سرمایهگذاری نکنند.
وی اظهار کرد: این فشار آمریکا به گونهای بود که وقتی مدیران این شرکتها به ایران میآمدند ابراز علاقه زیادی داشتند که با نفت ایران همکاری کنند ولی از آن طرف نگرانی جدی از فشار آمریکا داشتند و حتی برخی وحشت داشتند و میگفتند ما را بازداشت میکنند بنابراین ایران هیچ مانعی برای سرمایهگذاری با این شرکتها ندارد و در حال حاضر نیز میتوانند مراجعه کنند.
وی گفت: درست است اخباری مبنی بر درخواست این شرکتها به گوش میرسد اما این شرکتها هنوز نگران اجازه آمریکا هستند زیرا هنوز تحریمهای آمریکا علیه ملت ایران برداشته نشده است و هنوز همان تحریمها است.
رییس کمیسیون انرژی مجلس یادآور شد: آمریکا حتی در اذیتکردن مدیران این شرکتها تا جایی پیش رفته بود که برخی از مدیران آنها را بازداشت کرده بود و متأسفانه دولتهای آنها نیز هیچ حمایتی از آنها نکرده بودند و این جای تأسف دارد که آنها چگونه با مدیران شرکتها برخورد میکنند و مانع منفعت آنها میشوند.
وی تأکید کرد: اگر آنها وارد سرمایهگذاری با ما شوند و با ما ارتباط برقرار کنند هم آنها در توسعه میدانهای نفتی درآمد دارند هم ما درآمد داریم ولی متأسفانه این اجازه به آنها داده نمیشود.
میرکاظمی درباره اینکه اگر این قراردادها بسته شود مجلس نظارتی در این زمینه خواهد داشت، گفت: مجلس وظیفه نظارت بر همه امور و از جمله بحث قراردادها را دارد ولی این به معنای آن نیست که مجلس در قراردادها حضور داشته باشد.
وی با بیان اینکه هیچ مانعی برای اخذ قرارداد با شرکتهای نفتی خارجی وجود ندارد، تصریح کرد: آنها بسیار علاقهمند به این همکاری هستند ولی از فشارهای آمریکا وحشت دارند.
رییس کمیسیون انرژی مجلس در پیشبینی خود از تغییر رفتار آمریکا نسبت به ایران و لغو تحریمها گفت: ما باید در کنار دیپلماسی فعال در سطح جهان مواضعمان را روشن کنیم و اتهامات افرادی نظیر نتانیاهو را خوب باز کنیم ولی از آمریکا غافل نشویم زیرا نمیتوانیم از یک گرگ انتظار داشته باشیم بره شود، این امر نشدنی است.
وی خاطرنشان کرد: آمریکا سناریوی تحرم خود علیه ایران را گام به گام جلو میبرد و حتی در این چند روز نیز یعنی بعد از مذاکره تلفنی این تحریمها را کم نکرده است و بنابراین ما باید ضمن مذاکره و صحبت اما از رفتار آمریکا غافل نشویم و سناریوهای مقابله با تحریم را جدی در کشور دنبال کنیم که اگر شش ماه گذشت دولتمردان ما نگویند ما فکر میکردیم مسئله حل میشود ولی نشد و در حال حاضر نه ارز داریم و نه ریال داریم.
میرکاظمی تأکید کرد: ما باید همواره سناریوهای مقابله با تحریم را در دستور کارمان قرار دهیم که اگر روزی تحریمها شدت بیشتری گرفت باید بتوانیم کشور را مدیریت کنیم و در حال حاضر مجلس از همین نکته نگران است.
پایان پیام/
نظر شما