فرهنگسراها نمی توانند مأموریت فرهنگی مساجد را بر دوش بگیرند

خبرگزاری شبستان: عضو کمیسیون فرهنگی مجلس از نویسندگان خواست که در یک جهاد فرهنگی از ظرفیت بالای رمان و داستان برای تعمیق باورهای دینی در نهاد مخاطبان استفاده کنند.

حجت الاسلام نصرالله پژمان فر، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سوال که توجه نویسندگان به مساجد تا چه اندازه در افزایش کارکرد فرهنگی اجتماعی مساجد نقش دارد،به خبرنگار شبستان گفت: داستان و رمان دو روکش دارد. یک روکش ظاهر است و لایه دیگر باطن که در داستان و رمان نهفته است. مخاطب به طور مستقیم با محتوا مواجه نمی شود اما از آن تاثیر می پذیرد.

 

حجت الاسلام پژمان فر با اشاره به اثرگذاری آموزش پنهان اظهار داشت: در آموزش پنهان، مخاطب متوجه آموزه های ضمن گفتگو نیست اما مخاطب در آن فضا بی آنکه بداند آموزش می بیند و تاثیر می پذیرد.

 

وی با بیان اینکه امروزه آموزش پنهان در داستان و رمان یکی از مسایل اساسی و قابل توجه است، عنوان کرد: سفارش نویسی به نوعی آموزش مساله ای خاص را دنبال می کند. کسی برای رسیدن به یک موضوع و تاثیرگذاری آن بر روی مخاطب، سفارش می دهد که داستانی با آن موضوع خلق شود.

 

این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با اشاره به تاثیرپذیری بدون مقاومت در آموزش پنهان، بیان کرد: نویسندگان باید در آثار خود به المان های دینی توجه کنند، در این صورت آثار آنها باعث عمق یافتن دین در نهاد مخاطبان می شود.

 

به گفته نماینده مردم خراسان رضوی در مجلس شورای اسلامی ، رمان و داستان ظرفیت لازم را برای توسعه و تعمیق المانهای دینی در مخاطبان دارد و بر این اساس نویسندگان باید از این ظرفیت به خوبی استفاده کنند.

 

حجت الاسلام پژمان فر به نویسندگان پیشنهاد داد که دست به قلم شوند و در یک جهاد فرهنگی گزاره های دینی را در آثار خود مورد توجه قرار دهند تا افتی که جایگاه این گزارهها در نگاه مردم ایجاد شده است، برطرف شود.

 

وی از مساجد به عنوان بزرگترین پایگاه فرهنگی جامعه یاد کرد و افزود: امروزه خواسته یا ناخواسته مراکز فرهنگی راه اندازی شده است که نمی تواند ماموریت فرهنگی مساجد را انجام دهد. توسعه فرهنگسراها با فرهنگ جامعه ما منطبق نیست. در این حرکت ظرفیت مساجد تضعیف می شود. متاسفانه با توسعه فرهنگسراها توجه به مساجد و توسعه آن مورد غفلت واقع شده است.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 302387

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha