فعالیت 10 هزار امداد گر در خراسان رضوی/ایران جز 10 کشورحادثه خیز

خبرگزاری شبستان: قائم مقام جمعیت هلال احمر خراسان رضوی گفت: در حال حاضر 10 هزار امدادگر، 4هزار و 600 امدادگر فعال و دارای درجه در خراسان رضوی مشغول به فعالیت هستند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، محسن نجات، قائم مقام جمعیت هلال احمر خراسان رضوی ظهر امروز (20مهر) در جمع خبرنگاران اظهار کرد: جمعیت هلال احمر خراسان رضوی برای حدود2 درصد جمعیت این استان ذخایر امدادی تغذیه و اسکان اضطراری را آماده کرده و از آمادگی لازم برای امداد رسانی در حوادث احتمالی برخوردار است.

  

وی اذعان داشت: در حال حاضر 10 هزار امدادگر، 4هزار و 600 امدادگر فعال و دارای درجه،13 هزار و 200 داوطلب فعال و 84 هزار عضو در کانون های دانش آموزی، دانشجویی و کانون طلاب در این استان وجود دارند.


قائم مقام جمعیت هلال احمر خراسان رضوی با بیان اینکه بیش از 250 برنامه طی هفته ایمنی در برابر زلزله در خراسان رضوی اجرا می شود، گفت: محور اصلی تمام برنامه های مزبور آموزش عمومی، همگانی و تخصصی امداد و نجات است.

 

وی همچنین از برگزاری مانور لحظه صفر به منظور سنجش میزان آمادگی دستگاه های عضو کارگروه مدیریت بحران استان در2 هفته آینده خبر داد و افزود: راه اندازی بزرگترین و مجهزترین مرکز آموزش امداد و نجات کشور در مشهد، برگزاری مانورهای متعدد برای آماده سازی دستگاه های دولتی، راه اندازی پایگاه امداد محله با تیم های واکنش اضطراری که این پایگاه ها طی تفاهم با شهرداری، استانداری و هلال احمر انجام می شود از دیگر اقدامات هلال احمر است.


نجات در همین رابطه افزود: 45 درصد برنامه های پیش بینی شده محور آموزشی امدادی، 40 درصد محور امدادی عملیاتی و 15درصد محور درمانی بشر دوستانه هستند.

 

وی با اشاره به اجرای طرح عملیاتی امداد و نجات در این استان اظهار داشت: بر این اساس استان به چند منطقه تقسیم بندی شده و مناطق معین مشخص گردیده اند و در روستاها نیز روستاهای معین برای امداد رسانی به روستاهای همجوار تعیین شده اند به این ترتیب در زمان بروز حوادث غیر مترقیه، وظایف هر منطقه و روستا به منظور امداد رسانی مشخص شده است.

 

معاون امداد و نجات هلال احمر خراسان رضوی با بیان اینکه آموزش های امداد و نجات موجب کاهش آسیب های ناشی از وقوع حوادث غیر مترقبه می شود، گفت: از این رو بخش عمده ای از دوره های آموزشی در این هفته آغاز می شود که در همین راستا حدود 13 هزار نفر در هفته جاری گروه هدف دوره های آموزشی امداد و نجات در سطح عمومی، همگانی و تخصصی هستند.


نجات با بیان اینکه شعار امسال سازمان ملل برای روز جهانی ایمنی در برابر زلزله با عنوان"انسان های دارای معلولیت و بلایای طبیعی" است، گفت: بر این اساس آمادگی شهرها و سازه های شهری برای مقاومت در برابر زلزله و بلایای طبیعی و نیز توجه به وضعیت معلولان مورد توجه است.


وی با بیان اینکه از جمله سیاست های کلی هلال احمر کاهش اثرات بلایای طبیعی است که این سیاست همواره مورد تاکید مقام معظم رهبری است، گفت: ایجاد زمینه های لازم برای آموزش و افزایش آگاهی های عمومی و گسترش فرهنگ ایمنی از جمله سیاست های کلی کاهش اثرات بلایای طبیعی است.


معاون امداد و نجات هلال احمر خراسان رضوی گفت: با توجه به اینکه بزرگترین و مجهزترین شبیه ساز زلزله (سیمیلاتور) کشور در مشهد قرار دارد در طول این هفته گروه های مختلف دانش آموزی و دانشجویی برای آموزش به این مرکز دعوت شده اند.


نجات با بیان اینکه ایران یکی از 10 کشور حادثه خیز جهان است، تصریح کرد: به همین دلیل نا ایمن بودن سازه های شهری و عدم توسعه فرهنگ ایمنی و ترویج آموزش های امداد و نجات همچنان خسارات بسیاری با وقوع حوادث غیر مترقبه را متحمل می شویم بنابراین به منظور جلویگیری از افزایش خسارت در حوزه بلایای طبیعی نیازمند ارائه آموزش عمومی و گسترش فرهنگ ایمنی به مردم هستیم.

 

 پایان پیام/
 

کد خبر 302092

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha