مانور زلزله فرضی باهمکاری ایران و سازمان ملل به میزبانی کرمان انجام شد

خبرگزاری شبستان: برای نخستین بار، مانور زلزله فرضی با شبیه سازی زمین لرزه ای به بزرگی 7 و دو دهم ریشتر در شرق استان کرمان با همکاری سازمان ملل انجام شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمان، به مناسبت روز جهانی کاهش آثار بلایای طبیعی، مانور زلزله فرضی مشترک میان جمهوری اسلامی ایران و سازمان ملل صبح امروز(20مهر)در سالن برق به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد.


نماینده سازمان ملل در این مانور با ابراز خرسندی از برگزاری چنین مانوری، هدف از برگزاری آن را کاهش آسیب پذیری ها دانست و با اشاره به شعار امسال این روز که "کمک به معلولان"است؛ افزود: این افراد در هنگام حوادث جزو آسیب پذیرترین افراد هستند.

 

ظرفیت ایران در پاسخ به حوادث طبیعی بسیار بالاست

گری لویس با بیان اینکه من باید از استاندار کرمان تشکر کنم که در این روز آمادگی خود را برای اجرای این مانور اعلام کردند، افزود: ما آگاهی داریم که ظرفیت های جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به حوادث طبیعی بسیار بالاست و در این رابطه سازمان ملل و همکاران ما در آژانس های سازمان ملل آماده هستند که در حوادث و بلایای طبیعی کمک کنند.

 

وی با اشاره به اینکه در این مانور فرضی پنج نفر از اعضای سازمان ملل حضور دارند که در آنجا همه راهنمایی ها را طراحی کرده اند؛ بیان داشت: این تیم در سه ماه گذشته در زمینه سونامی، سیل و زلزله در سه کشور مختلف مانور برگزار کرده است و این چهارمین مانور است. 


 

تبدیل مدیریت بحران به مدیریت ریسک

معاون ستاد مدیریت بحران کشور هم گفت: نخستین مانور مشترک بین دولت جمهوری اسلامی و سازمان ملل به مناسبت دهمین سالگرد زلزله بم امروز با همکاری سازمان ملل و وزارت خارجه در استان کرمان برگزار شد.

 

 

مرتضی اکبرپور با ابراز امیدواری از اینکه در پایان برنامه پنجم و آغاز برنامه ششم توسعه، بتوان مدیریت بحران را به مدیریت ریسک تبدیل کرد؛ گفت: جمهوری اسلامی ایران بعد از زلزله بم، بنا به فرمان رهبر معظم انقلاب، صاحب قانون مدیریت بحران شد که این قانون با مطالعه از 38 کشور دنیا جزو یکی از کامل ترین قانون ها در این زمینه است.

 

وی بیان داشت: در زلزله های بعد از زلزله بم از جمله زلزله آذربایجان، بوشهر و هرمزگان ما کمترین تلفات انسانی را داشتیم و سالانه بیش از 300 هزار واحد مسکونی در روستاها مقاوم سازی شده است.

 

اکبرپور با تصریح بر اینکه امروز کشور را به 9 قطب منطقه ای تبدیل کرده ایم؛ افزود: ساختمان های مقاوم در برابر زلزله به عنوان مدیریت بحران احداث شده است.

 

شبیه سازی زلزله ای به بزرگی 7 و دو دهم ریشتر در کرمان

کنترل کننده شبیه ساز زلزله فرضی و از کارشناسان سازمان ملل نیز در این مراسم با اشاره به اینکه در این مانور، زلزله ای به بزرگی هفت و دو دهم ریشتر که در شرق استان کرمان به وقوع پیوسته است، شبیه سازی می شود؛ گفت: در مرحله نخست، هیچ اطلاعاتی از خسارات در دست نداریم.

 

خانم املیا ادامه داد: در این شبیه سازی، سازمان مدیریت بحران کشور، وزارت امور خارجه، مدیریت بحران استان کرمان و پنج استان معین به همراه 10 نفر از کارشناسان سازمان ملل به همراه نماینده مقیم سامان ملل و سایر آژانس های این سازمان حضور دارند.

 

وی با بیان اینکه شرکت کنندگان در این مانور باید اقدامات لازم برای یک زلزله واقعی را در دستور کار خود قرار دهند؛ افزود: در مرحله نخست باید هر گروه با مکان ها و افرادی که مشخص شده بنا بر وظایفی که بر عهده آنها گذاشته شده است، تماس بگیرد.

 

املیا، بیان کرد: با توجه به اینکه ممکن است در حین شبیه سازی با زلزله واقعی روبرو شویم، برای اینکه اشتباهی نشود تماس گیرندگانی که از طریق تلفن و ایمیل تماس می گیرند باید عنوان کنند که زلزله واقعی است.

 

وی با افزودن اینکه این اقدام به منظور جلوگیری از هر گونه اشتباهی صورت می گیرد؛ گفت: در این شبیه سازی برنامه هایی که در چهار هفته پیش رو داریم در یک روز انجام می شود.

 

گفتنی است، استاندار کرمان نیز در این مانور سخنانی را در این خصوص بیان کرد.
  

پایان پیام/

کد خبر 302056

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha