محمدرضا سوقندی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی، نامگذاری سال جاری به نام " جهاد اقتصادی" را برگرفته از محتوای اسلامی و دربردارنده ظرفیت های غنی فرهنگی بیان کرد و به خبرنگار شبستان گفت: با توجه به نامگذاری سال و همچنین نامگذاری این دهه به دهه عدالت و پیشرفت توسط مقام معظم رهبری، تحقق این دو مهم با اجرای راهبردها و راهکارها و بهره گیری از همه ظرفیت های و امکانات بر مدل اسلامی، ایرانی عملی می شود.
وی با بیان اینکه پس از پیروزی انقلاب اسلامی همه حرکت های اثر بخش و کارا نتیجه فرهنگ جهادی بوده است، با برشمردن نمونه هایی از آن، افزود: تجربه های جهاد سازندگی در روستاها در عرصه سازندگی، جهاد دانشگاهی و علمی در عرصه علم و فناوری و بسیج سازندگی و اردوهای جهادی در عرصه غنی سازی اوقات فراغت همگی نمونه ای از جهادگری هاست که دشمنان همواره در تخریب فرهنگ جهادی و فکر جهادی بوده ولی موفق نشده اند.
سوقندی، با بیان اینکه رهبر فرزانه انقلاب با رصد همه جریانات و تحولات و مشاهده هندسه کار دشمن همواره اولویت های اصلی را مطرح می کنند، داشتن چنین رهبری خردمند و زمانه شناس که با انگشت اشارت خود نه تنها ایران اسلامی بلکه جهان اسلام را هدایت می کنند، مایه افتخار خواند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی، نقطه آغاز جهاد اقتصادی را برنامه ریزی جهادی در عرصه تولید و اصلاح الگوی مصرف بیان کرد و افزود: تفکر و اندیشه جهادی باید با بهره گیری از ابزارهای مختلف علمی و با اطلاع رسانی، توسعه یافته و نهادینه شود.
وی با بیان اینکه در مرحله عمل باید ساز و کارهای اجرای جهاد اقتصادی و بسیج امکانات و ظرفیت ها فراهم شود، بیان کرد: هرچند در بسیاری از عرصه ها زمینه فراهم است به عنوان نمونه دولت دهم با آغاز هدفمندسازی یارانه ها و تداوم سایر طرح های تحول اقتصادی، جهاد اقتصادی را آغاز کرده است.
سوقندی با بیان اینکه مجلس شورای اسلامی نیز با وضع قوانین و مقررات مورد نیاز در حوزه های مالیاتی، نظام بانکی، تنظیم بازار، حمایت از سرمایه گذاری اصل 44 و برداشتن موانع جهاد اقتصادی نقش مهمی را در این راستا ایفا می کند، تصریح کرد: اصحاب فرهنگ و هنر نیز باید با بهره گیری از ابزارهای فرهنگی، هنری و توجه به نیازها و واقعیت های جامعه به خوبی نقش خود را ایفا کنند.
وی با بیان اینکه اقتصاد فرهنگ و اقتصاد هنر از جمله موضوعاتی است که در کشور نیازمند بازشناسی و بازتولید است، بیان کرد: جامعه فرهنگی و هنری باید تعریف جدیدی از اقتصاد هنر و اقتصاد فرهنگ با رویکرد فرهنگ اسلامی، ایرانی ارائه کنند به گونه ای که از دریچه فرهنگ بتوان اقتصاد و سایر مقوله ها و ضرورت ها را دید.
دبیر شورای فرهنگ عمومی خراسان شمالی تصریح کرد: در جهاد اقتصادی اصل و زیربنا اقتصاد نیست بلکه حرکت جهادی است که اهمیت و زیربنایی بودن فرهنگ را نشان می دهد و با جهاد اقتصادی نه تنها فرهنگ و هنر به حاشیه نمی رود بلکه کارآیی و اثر بخشی خود را در پاسخ به نیازهای جامعه نشان می دهد.
وی متذکر شد: تلاش ها و حرکت های اقتصادی که در جامعه در جریان است اگر به جهاد تبدیل نشود، مرز خود را با جنگ اقتصادی و جنگ های معمول حاکم بر فرهنگ منفعت گرا و سلطه گر غرب روشن نمی کند و تنها واژه جهاد است که به حرکت های اقتصادی هم رنگ و بوی اسلامی می دهیم و هم محتوا و اساس آن را به سمت عدالت می کشاند.
معاونت فرهنگی ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر خراسان شمالی، وجه تمایز مبارزه اقتصادی و تحول اقتصادی در کشور ما با سایر تحولات و تلاش های اقتصادی سایر مکاتب را در جهادی بودن آن دانست و افزود: مجاهدت در این راه ویژگی های خاص خود را دارد همچون که در فرهنگ اسلامی تلاش برای تأمین معاش خانواده مثل جهاد در راه خداست، قطعا برای تقویت الگوی اقتصادی اسلامی در عرصه عمومی نیز جهاد فی سبیل الله خواهد بود.
پایان پیام/
نظر شما