روح حقیقی حج ولایت، امامت و مهدویت است

پژوهشگر مهدوی مکانیزم حج را پرورش انسان موحد دانست و گفت: از آن جایی که امام باب توحید است، روح حقیقی حج ولایت، امامت و مهدویت است.

حجت الاسلام علی محمد باقی، پژوهشگر مهدوی در گفتگو با خبرنگار حوزه مهدویت خبرگزاری شبستان با اشاره به سوره حج گفت: خداوند در سوره حج به پیامبر خود فرمود: مردم را دعوت به حج کن تا به سمت تو بیایند و این نشان می دهد روح و باطن حج، امام است.
وی با بیان اینکه آیات و روایات بسیاری نشان می دهد که روح حج، توحید است، خاطرنشان کرد: در زیارت جامعه کبیره امام رکن توحید معرفی می شود. بنابراین اگر روح حج توحید باشد و امام رکن توحید. در حقیقت روح حج، امام است.
حجت الاسلام باقی ادامه داد: در دعاهای بسیاری گفته شد، اگر می خواهید به توحید خدای متعال دست یابید، باید از گذرگاه امام عبور کنید، در دعای ندبه نیز آمده است که آن وجه الله که اولیای خدا برای رسیدن به توحید باید به او توسل کنند، نشان می دهد امام تنها راه رسیدن به توحید است.
این پژوهشگر مهدوی مکانیزم حج را پرورش انسان موحد دانست و بیان داشت: در این راستا باید گفت که چون امام باب توحید است، روح حقیقی حج ولایت، امامت و مهدویت است.
وی بااشاره به ظاهر حج، اظهارداشت: در حجرالاسود که از اجزای حج است، شروع طواف و استعلام حجرالاسود بیعت با امام است. همچنین مقام حضرت ابراهیم که قرآن می گوید باید پشت این مقام نماز بخوانید به این معنی است که پشت سر امام اقتدا کنید و باید گفت که اقتدا به امام در حج آموزش داده می شود.
حجت الاسلام باقی افزود: همچنین کعبه در روایات شیعه مقابل عرش خداست و حقیقت عرش نیز امام است. بنابراین درمی یابیم که تمام اجزای حج روح امامت را دارد.
این پژوهشگر مهدوی با بیان اینکه امام سجاد در خطبه خود در شام فرمودند: من فرزند زمزم و کعبه و وارث حج هستم، تصریح کرد: همچنین پیامبر در فتح مکه به امام علی(ع) دستور دادند که بت های درون کعبه را بشکن که نشان می دهد، امام نابود کننده شرک است.
وی حج را تمرین ولایت معرفی کرد و گفت: ثمره تمرین ولایت، توحید و روح حج است و هرکس ولایت را قبول کرد، امامت را قبول کرده است.
حجت الاسلام باقی با اشاره به حدیثی مبنی بر اینکه تمام و کمال حج، دیدار امام زمان(عج) است، خاطرنشان کرد: زمانی حج قبول می شود که لقای امام در آن صورت بگیرد، این لقا در دو نوع ظاهری و باطنی است.
این پژوهشگر مهدوی ادامه داد: لقاء ظاهری همان دیدار ظاهری است که مقصود حدیث نیست، منظور حدیث، لقای باطنی است که به معنای ارتباط با امام عصر(ع) است. اینکه حج شما وقتی تمام می شود که شما بتوانید در حج با امام خود ارتباط معنوی پیدا کنید، عالی ترین نوع این ارتباط بیعت با امام عصر(ع) است.
وی بیعت با امام را فروختن حاجی به امام عنوان کرد و گفت: فروختن به این معنی که تفکر و تصور گناه در حاجی به وجود نمی آید. چون مال خودش نیست و اگر حاجی گناه کرد، ورود به حریم امام کرده و مال امام را ضایع نموده است، در حقیقت خود حاجی نزد امام به ودیعه گذاشته می شود.
حجت الاسلام باقی با اشاره به ثمره این ودیعه، افزود: با توجه به اینکه امام امین الله است، انسانی که نزد امام به امانت گذاشته می شود، امام حافظ او خواهد بود.
 

پایان پیام/

کد خبر 301392

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha