از پچ پچ‌هایی درباره انتقال پایتخت تا حذف یارانه دهک های بالا

خبرگزاری شبستان: مجلسی ها این روزها در حال سرکشی به حوزه های انتخابی خود هستند اما در این میان صحبت هایی از انتقال پایتخت گرفته تا مخالفت با اظهار نظرهای هاشمی را داشتند.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، مجلسی ها این روزها در حال سرکشی به حوزه های انتخابی خود هستند اما در این میان صحبت هایی از انتقال پایتخت گرفته تا مخالفت با اظهار نظرهای هاشمی را داشتند. اخبار و رویدادهای این حوزه را در زیر می خوایند:

 

آمریکا جرات تجاوز به ایران را دارد

علی لاریجانی، رییس مجلس شورای اسلامی که در صدر هیئتی پارلمانی جهت حضور در یکصدو بیست و نهمین اجلاس بین المجالس جهانی در ژنو به سر می‌برد، با حضور در این اجلاس طی سخنانی در کمیته صلح و امنیت بین المللی، به برخی از مهمترین عوامل ایجاد ناامنی در جهان و اهمیت خلع سلاح هسته‌ای و نیز نقش پارلمانهای کشورها در تحقق این موضوع پرداخت. نه آمریکا جرات تجاوز به ایران را دارد و نه ملت ایران اهمیتی برای این حرفهای بی‌حساب قائل است.

لاریجانی در ابتدای سخنان خود با اعلام مسرت از اینکه «خلع سلاح هسته‌ای و نقش پارلمان‌ها در این امر» به عنوان موضوع این اجلاس تعیین شده، گفت: در یک ارزیابی کلان از امنیت جهانی می توان چند عامل اصلی ناامنی جهانی را دریافت. اولین عامل، سلاح‌های کشتار جمعی به خصوص تسلیحات هسته‌ای در همین مقدار انباشت فعلی است که ظرفیت نابودی چندباره کره زمین را دارد.
 

وی اظهار داشت: آمریکا با کمال وقاحت مرتبا تکرار می‌کنند که گزینه نظامی روی میز است. گرچه نه آمریکا جرات آن را دارد که به ایران تجاوز کند و نه ملت ایران اهمیتی برای این حرفهای بی‌حساب قائل است اما کسانی که زبان تهدید را به کار می‌برند قصد ایجاد ناامنی روانی را دارند.
 

رییس مجلس شورای اسلامی افزود: گاه از همین روحیه جنگ طلبی علیه کشورهایی که در چند سال اخیر به دنبال ایجاد دموکراسی در کشور خود بوده‌اند، استفاده کرده‌اند و به روشهای مختلف برای آنها مانع تراشی می‌کنند. چراکه نتیجه خواست دموکراتیک مردم آن کشور را مطابق منافع خود نیافته اند.
 

روی خوش نشان دادن به دیگر کشورها از ترفندهای آمریکا در دنیای دیپلماسی است
رییس کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی با اشاره به تغییر مواضع ظاهری دولت آمریکا مبنی بر عزم مذاکره و جبران گذشته، گفت: امام خمینی(ره) به حق آمریکا را شیطان بزرگ نامید و همه می‌دانیم که اغواگری و فریبکاری کار شیطان است.
 

نماینده مردم بهار و کبودرآهنگ در مجلس شورای اسلامی با اشاره به تغییر مواضع ظاهری دولت آمریکا مبنی بر عزم مذاکره، رفع مشکلات و جبران گذشته، متذکر شد: امام خمینی(ره) به حق آمریکا را شیطان بزرگ نامید و همه می‌دانیم که اغواگری و فریبکاری کار شیطان است.
 

پورمختار روی خوش نشان دادن به مسئولین دیگر کشورها و استقبال ظاهری از آنها را از ترفندهای شیطان در عالم سیاست و دیپلماسی برشمرد و افزود: لبخند زدن و دست دوستی دراز کردن به سمت ملت ایران بعد از یک دوره فشار، تحریم و تحمیل جنگ اقتصادی برای کوتاه آمدن ملت ایران از مواضع اصولی خویش است لذا دولت و دستگاه‌ دیپلماسی که البته بر هوشمندی آنان اطمینان کامل داریم باید مراقب این ترفندها باشند.
 

رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی نهادینه شدن مبارزه جدی و بی‌ملاحظه با مفاسد اقتصادی و برخورد قاطعانه و به دور از هرگونه مصلحت‌اندیشی با مفسدین را ضروری ارزیابی کرد و افزود: هیچ یک از مسئولین در این راه از تهدیدها نهراسند و اسیر سفارشات و جوسازی‌ها نشوند و کمیسیون اصل 90 نیز تمام تلاش خود را برای قاطعیت بخشیدن به این موضوع به کار خواهد بست.
 

پورمختار با بیان اینکه توجه به گردشگری در اقتصاد مقاومتی ضروری است، در پایان از قوه قضائیه خواست که در برقراری عدالت و سرعت رسیدگی به پرونده‌ها و احقاق حق مظلومین که خواست قاطبه ملت شریف ایران است به تلاش‌های خود ادامه دهد.
 

دولت مراقب قیم‌مآبان باشد/ مجلس و دولت مقابل سلطه خانوادگی بر دانشگاه آزاد بایستند
علی محمد بزرگواری نماینده مردم کهکیلویه در مجلس شورای اسلامی طی تذکری شفاهی در جلسه علنی امروز چهارشنبه پارلمان، خطاب به رئیس جمهور و هیئت دولت از انتخاب استاندار با روحیه عمرانی برای استان کهکیلویه و بویر احمد قدردانی کرد.
 

وی در تذکر دیگری با اشاره به اصل بیستم قانون اساسی اظهار داشت: مردم ایران از هر قوم و طبقه‌ای که باشند باید از حقوق برابر برخودار شوند و رنگ، زبان و نژاد و مانند اینها سبب امتیاز نخواهد بود.
 

این نماینده مردم در خانه ملت با اشاره به توصیه بنیان گذار کبیر انقلاب اسلامی برای راه اندازی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: این دانشگاه با عرق جبین کارگران، کشاورزان و کارمندان کم درآمد کشور برای توسعه علمی ایران ایجاد شده است.
 

مذاکره با آمریکا آرزوی ما نیست/ انتخاب روحانی نه دست فلان فرد بوده و نه فلان حزب
عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس گفت: آرزوی ما این است که مرگ بر آمریکا را نگوییم و آن زمانی است که آمریکا از قتل، غارت، چپاول و آدمکشی دست بردارد اما در حال حاضر آمریکا شیطان بزرگ است و به همین دلیل مذاکره با آمریکا آرزوی ما نیست.
 

غضنفرآبادی افزود: متاسفانه بر مردم آمریکا حکومتی جنگ طلب و دروغگو حکومت می‌کند که با طرح و نقشه صهیونیست‌ها به قدرت رسیده است لذا آرزوی ما این است که مردم آمریکا روزی از زیر یوغ صهیونیست‌ها خارج شوند و به آزادی برسند.
 

وی تصریح کرد: آرزوی ما این است که مرگ بر آمریکا را نگوییم و آن زمانی است که آمریکا دست از قتل، غارت و چپاول و آدمکشی بردارد اما در حال حاضر آمریکا شیطان بزرگ است که باید این شعارها ادامه داشته باشد.
 

نماینده مردم بم افزود: هر چند اقتدار آمریکا در تاریکی مطلق وجود دارد و به همین علت حاکمان حال و آینده آمریکا باید بدانند که اگر با ملت ایران با زبان تکریم سخن بگویند گردن ما از مو هم باریک‌تر است و اگر جنگ و دعوا کنند ما روزگار هر متجاوزی را سیاه می‌کنیم.
 

وظیفه دولت را دوش بیمه نگذاریم/ تأمین اجتماعی مؤسسه خیریه نیست
نماینده کرمان در مجلس با تأکید بر اینکه بیمه همگانی وظیفه دولت است و نباید این وظیفه را بر دوش تأمین اجتماعی بگذاریم، گفت: تأمین اجتماعی یک صندوق بیمه‌گر است نه یک مؤسسه امدادی و خیریه.
 

محمدرضا پورابراهیمی نماینده مردم کرمان در مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی صبح امروز (چهارشنبه) مجلس در اخطاری با استناد به اصول 75 و 112 قانون اساسی و در جریان بررسی طرح تعیین تکلیف تأمین اجتماعی اشخاصی که 10 سال و کمتر حق بیمه پرداخت کرده‌اند، اظهار داشت: شورای نگهبان به این طرح به دلیل مشخص نبودن بار مالی آن ایراد گرفته است و کمیسیون هم آمده یک موردی را در متن طرح مذکور درباره تأمین اجتماعی لحاظ و سازمان ثبت اسناد و املاک کشور را مکلف کرده که علاوه بر حق‌الثبت فعلی، یک در 10‌ هزار به قیمت منطقه‌ای بابت حق‌الثبت اموال غیرمنقول دریافت و به ردیف خاصی در خزانه‌داری کل واریز کند.
 

وی افزود: کمیسیون مشخص کرده از این محل، هزینه حق بیمه‌ها تأمین شود، در حالی که این موضوع در قانون بودجه سالانه دیده شده است و اگر در بودجه 93 این بند حذف شود، کل منابع دیده شده، دچار مشکل می‌شود و الان هم آمدیم با این کار یک درآمد ناپایدار را به یک جریان و مطالبه بلند مدت تبدیل می‌کنیم.
 

قوای دیگر نمی‌توانند بر قوه مقننه نظارت کنند
ایرج عبدی نماینده مردم خرم‌آباد در مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی صبح امروز پارلمان در اخطاری با استناد به اصل 57 قانون اساسی و در جریان بررسی طرح عضویت و لغو عضویت نمایندگان مجلس در شوراهای عالی، شوراها، مجامع و سایر هیئت‌ها، اظهار داشت: قانون اساسی بر استقلال قوای حاکم در ایران از یکدیگر تاکید دارد.
 

وی افزود: در قانون اساسی راجع به وظیفه نظارتی مجلس مطرح شده که نظارت، وظیفه ذاتی قوه مقننه است ولی ما در این بند می‌خواهیم دو قوه دیگر را در یک جلسه شراکت دهیم و از هر دو قوه 2 نفر را مسئول کنیم تا قوه چهارمی تشکیل شود و بر قوای دیگر نظارت کند. در حالی که در بعد نظارت، قوای دیگر نمی‌توانند بر مجلس نظارت کنند.
 

حمایت آلمان از حق هسته‌ای ایران/سوریه راه حل نظامی ندارد
مدیرکل وزارت خارجه آلمان در دیدار با رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با تأکید بر حمایت آلمان از حق هسته‌ای ایران، اعلام کرد راه حل نظامی در سوریه وجود ندارد و فقط درد و رنج مردم سوریه را زیاد می‌کند.
 

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در ادامه با تأکید بر دیدگاه‌های مشترک دو کشور در موضوعات منطقه‌ای و بین‌المللی، تصریح کرد: ایران و آلمان در زمینه ضرورت مبارزه با تروریسم، مبارزه با قاچاق مواد مخدر و حل بحران‌های منطقه‌ای مانند عراق، افغانستان و سوریه دیدگاه‌های مشترک بسیاری دارند که باید با مذاکرات و رایزنی‌های مستمر به کاهش و در نهایت حل این بحران‌ها کمک کنیم.
 

وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به بحران سوریه، خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران از ابتدای این بحران معتقد بوده است تنها راه‌حل بحران سوریه گفت‌وگو و مذاکره میان گروه‌های سوری و دولت است و راه‌حل نظامی زمینه تشدید بحران در منطقه را فراهم خواهد کرد.
 

وی در پایان اعمال تحریم‌های غیرقانونی علیه کشورمان را سبب از دست رفتن فرصت‌های اقتصادی و تجاری برای شرکت‌های آلمانی دانست و گفت: ملت و دولت ایران با تکیه بر توانایی‌ها و ظرفیت‌های وسیع انسانی خود، نیازهای کشور را برطرف کرده‌اند و شرکت‌‌های اروپایی و آمریکایی‌ها متضرر اصلی تحریم‌ها بوده‌اند.
 

در ادامه این دیدار «کلمن فون‌گوتسه» مدیرکل وزارت خارجه آلمان با بیان اینکه مسئله هسته‌ای ایران بر سایر بخش‌های مناسبات دو کشور سایه انداخته است، تصریح کرد: دولت آلمان به شدت علاقمند به گسترش ارتباطات اقتصادی، سیاسی و فرهنگی فیمابین است و از حق جمهوری اسلامی ایران در استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای حمایت می‌کند.
 

شورای عالی انتقال پایتخت با عضویت 14 نفر تشکیل می‌شود
امیر خجسته، نماینده مردم همدان در مجلس شورای اسلامی به ارائه گزارشی از کمیسیون امور شوراها پرداخت و اظهار داشت: کلان‌شهر تهران به عنوان مرکز اصلی اساسی، اقتصادی و جمعیتی کشور در پی فرآیند رشد شتابان و فزاینده خود طی دهه‌های اخیر با چالش‌های محتوایی و زیرساختی عمیقی روبروست.
وی افزود: یکی از راهبردها و ایده‌هایی که در دستیابی به توفیق در مواجهه با چالش‌های فعلی تهران مطرح است، تفرق و واگذاری نقش سیاسی اداری به مراکز جداگانه جدیدی است.
 

رئیس کمیسیون امور شوراهای مجلس در ادامه یادآور شد: به منظور بررسی و جمع‌بندی مطالعات انجام شده درباره ساماندهی شهر تهران و انتقال پایتخت سیاسی و اداری کشور و انجام مطالعات ضروری به منظور تکمیل آنها با هدف امکان‌سنجی و ارائه راهکارهای برون رفت از وضع موجود، تبیین و ارزیابی، پیش‌بینی و تعیین پیش نیازها، الزامات و تمهیدات اجرایی، راهبردهای پیشنهادی برای ساماندهی پایتخت و تهیه برنامه‌های اجرایی لازم، بررسی و جانمایی مکان مناسب برای انتقال پایتخت سیاسی اداری، ساماندهی پایتخت جدید در افق‌های زمانی کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت شورای ساماندهی انتقال پایتخت با استفاده از ظرفیت‌ها و امکانات موجود در قوه مجریه تشکیل می‌شود.
 

رفسنجانی با دخالت در کار دولت استقلال رئیس‌جمهور را زیر سؤال نبرد
سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس گفت: انتظار می‌رود هاشمی رفسنجانی در امور دولت دخالتی نداشته باشد تا رئیس‌جمهور بتواند با استقلال بیشتری به اداره امور کشور بپردازد.
 

حجت‌الاسلام سید علی طاهری نماینده مردم گرگان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اظهارات هاشمی در خصوص تأخیر دولت در انتصاب استانداران گفت: انتظار این است که آقای هاشمی دخالتی در کار دولت نداشته باشد تا دولت بتواند با استقلال بیشتری به بررسی و رفع امور و مشکلات کشور بپردازد.
وی با بیان اینکه مردم به روحانی رای‌داده‌اند نه به دیگران، تصریح کرد: مردم قبول نمی‌کنند دیگران برای آقای رئیس‌جمهور تعیین تکلیف کنند چرا که دولت باید به طور مستقل تصمیم‌بگیرد و افراد برای پیشبرد اهداف سیاسی خود به دولت فشار نیاورند.
 

امر و نهی هاشمی به دولت، قابل قبول نیست/هاشمی خود را ملاک اعتدال می‌داند
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: هاشمی رفسنجانی حالتی پیدا کرده که هر امری را که با خودش موافق بود آن را درست می‌داند و به آن امر کند و اگر چیزی را نپسندید آن را خلاف دانسته و دیگران را نیز از آن نهی می‌نماید.
 

مهدی کوچک‌زاده نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در واکنش به اظهار‌نظر اخیر هاشمی رفسنجانی مبنی بر اینکه طولانی شدن انتخاب استانداران به صلاح مردم و دولت نیست، گفت: هاشمی رفسنجانی به یک وضعیت روحی و شخصیتی رسیده است که در این وضعیت تشخیص خودش را معیار و ملاک حق، اعتدال و انصاف می‌داند.
 

وی با اشاره به اظهارات هاشمی رفسنجانی درباره امام خمینی (ره) خاطرنشان کرد: این اقدام نشان می‌دهد که وی حالتی پیدا کرده که هر امری را که با خودش موافق بود آن را درست می‌داند و به آن امر کند و اگر چیزی را نپسندید آن را خلاف دانسته و دیگران را نیز از آن نهی می‌نماید.
 

تصویب حذف پرداخت یارانه به 3 دهک در کمیته اقتصادی کمیسیون بودجه/ بررسی موضوع در جلسه امروز کمیسیون
عضو کمیسیون برنامه و بودجه اعلام کرد در جلسه امروز این کمیسیون بحث حذف پرداخت یارانه به 3 دهک مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
جعفر قادری نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی ، گفت: کمیته اقتصادی کمیسیون برنامه و بودجه روز سه‌شنبه هفته گذشته طی جلسه‌ای موضوع حذف پرداخت یارانه به سه دهک را تصویب کرد.
 

وی افزود: باید بین منابع و مصارف یارانه‌ها توازنی وجود داشته باشد که این توازن امروز وجود ندارد.
این نماینده مردم در خانه ملت اضافه کرد: با توجه به عدم وجود این توازن، بهتر است دولت پرداخت‌ها را کمتر کند و در این پرداخت کمتر گروه‌های با درآمد بالا مد نظر قرار می‌گیرند.

پایان پیام/

 


 

کد خبر 301372

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha