ایجاد صنایع تبدیلی در کنار بنادر اشتغال پایدار را تسریع می کند

خبرگزاری شبستان: مدیرکل بنادر و دریانوردی گیلان با بیان اینکه ایجاد صنایع تبدیلی در کنار بنادر اشتغال پایدار را تسریع می‌کند، گفت: این امر مشکلات ناشی از تحریم‌ها را کاهش می‌دهد.

مهندس فرهاد کوهساری، مدیرکل بنادر و دریانوردی استان گیلان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از گیلان، با اشاره به نقش بنادر در ایجاد اشتغال پایدار اظهار کرد: بنادر برای اثرگذاری در موضوع اشتغال پایدار باید در منطقی شدن قیمت تمام شده کالا و صادرات اثرگذار باشند.


وی شناخت بازارهای پیش رو، آشنایی با فنون بازارداری و توانایی حفظ وضعیت موجود در صادرات را از دیگر مولفه‌های تاثیر بنادر بر توسعه اشتغال دانست و گفت: مهمترین مسئله در خصوص رابطه بنادر و ایجاد اشتغال توجه به ارزش افزوده و فرآوری مواد خام در کنار بنادر است.


مدیرکل بنادر و دریانوردی گیلان با بیان اینکه ایجاد صنایع تبدیلی در کنار بنادر اشتغال پایدار را تسریع می‌کند، اظهار کرد: ایجاد صنایع تبدیلی با کمک به توسعه اشتغال پایدار مشکلات ناشی از تحریم‌ها را کاهش می‌دهد.

 

این کارشناس مسائل اقتصادی با تاکید بر ضرورت توجه جدی به مقوله تولید در کنار بنادر، اظهار کرد: ایجاد صنایع و کارخانجات دخیل در امر فرآوری مواد خام اشتغال بسیار خوب و درآمدزایی بالایی را نصیب استان گیلان و کشور می‌کند.


وی در ادامه افزود: در بندرانزلی سالانه هفت میلیون تن بار تخلیه می‌شود که این میزان برای 2 هزار نفر به صورت مستقیم و 10 هزار نفر به صورت غیرمستقیم اشتغال ایجاد می‌کند.


کوهساری با بیان اینکه صرفاً پرداخت به موضوع تخلیه و بارگیری و اجرای طرح توسعه بنادر نمی‌تواند اشتغال پایدار ایجاد کند، گفت: ایجاد صنایع تبدیلی و دانش بنیان در کنار بنادر می‌تواند ضمن فرآوری مواد خام و تبدیل آن به کالا و در نهایت صادرات به کشورهای هدف، دانش‌های بسیاری را در کشور نهادینه کند.


وی اذعان کرد: وجود صنایع تبدیلی و کارخانجات در کنار بنادر می‌تواند ارزش یک تن مواد خام و کالا را تا چندین برابر افزایش دهد.


مدیرکل بنادر و دریانوردی گیلان، فاصله صنایع و کارخانجات با بنادر استان گیلان را حدود یک هزار کیلومتر عنوان و اعلام کرد: در کشورهای آسیایی این فاصله یک کیلومتر است.


وی در ادامه درخصوص وضعیت بندر آستارا اظهارکرد: بندر آستارا ظرفیت بارگیری و تخلیه تا 600 هزار تن در سال را دارد.


کوهساری با اشاره به آماده سازی فاز اول بند آستارا، از آماده سازی محورهای اساسی فاز دوم این بندر خبر داد و گفت: برای فاز دوم ساخت موج‌شکن‌ها، فنس کشی محوطه و نصب باسکول‌ها انجام شده است.


وی اضافه کرد: تاکنون سرمایه گذارخصوصی 22 میلیارد تومان و سازمان بنادر از منابع اعتبارات داخلی 44 میلیارد تومان و در مجموع 66 میلیارد در بندر آستارا سرمایه‌گذاری شده است.


مدیرکل بنادر و دریانوردی گیلان با اشاره به مشکلات اسکله صیادی بندر کیاشهر، اظهار کرد: کیاشهر دو مشکل دارد که باید از سازمان محیط زیست به عنوان بندر دارای مسافر مجوز بگیرد و سازمانی که در آنجا مسقر شده به جایی دیگر منتقل شود.


مهندس کوهساری یادآور شد: امسال برای بندر کیاشهر 2 میلیارد تومان بودجه پیش بینی شده که 700 میلیون تومان هزینه ساخت اسکله و یک میلیارد و 300 میلیون تومان هزینه لایروبی است.


پایان پیام/

کد خبر 301256

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha