حجت الاسلام یوسف صدیق عربانی، امام جمعه موقت رشت در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از گیلان اظهار کرد: حوزههای علمیه سنگرهای دفاع از حریم اسلام ناب محمدی(ص) هستند.
این استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: حوزههای علمیه به جامعه قوام میدهند و ساحت جامعه را از اندیشههای التقاطی و ضدارزشی حراست میکنند.
امام جمعه موقت رشت، دفاع از دین، شرف، اخلاق و فضیلتهای الهی و انسانی را از دیگر کارکردهای حوزههای علمیه دانست و گفت: از بزرگترین امتیازات و افتخارات ملت ایران اسلامی، داشتن حوزههای علمیه و دایر کردن کانونهایی برای کسب دانش دین و فقه اسلامی است.
حوزههای علمیه در صف مقدم دفاع از مرزهای اعتقادی
حجت الاسلام صدیق عربانی تصریح کرد: حوزههای علمیه در صف مقدم دفاع از مرزهای اعتقادی و دینی قرار دارند و تمام کسانی که در جهت توسعه و تقویت حوزهها گام برمیدارند در سنگر دفاع از اسلام و امت مسلمان قرار دارند.
حوزه های علمیه از عناصر مولد فرهنگ
وی در خصوص نقش حوزههای علمیه در فرهنگ جامعه اعلام کرد: حوزههای علمیه و روحانیت، از عناصر مهم و اصلی مولّد فرهنگ در کشور ما بودهاند و گفتار و کردار این قشر دینی، همواره حجت شرعی و مقبول افراد جامعه بوده و هست.
این استاد حوزه و دانشگاه، دفاع از حریم دین و مقابله با انحرافات، فراهم کردن زمینههای جامعه پذیری صحیح، فراهم آوردن زمینه برای اجرای احکام را از دیگر نقشهای حوزههای علمیه در جامعه برشمرد و گفت: احیای مسجد، به عنوان یکی از مهمترین نهادهای فرهنگ ساز جامعه و ترویج اخلاق حسنه از کارکردهای برجسته حوزههای علمیه در جامعه هستند.
وی با اشاره به آیاتی از سوره جمعه، اصل تدریس در مدرسههای دینی و حوزههای علمیه را اصل تقدم تزکیه و تربیت بر تعلیم خواند و خاطرنشان کرد: علم منهای تزکیه و تربیت، عالم را به جایی نمیبرد.
امام جمعه موقت رشت با اشاره به نهضت تنباکو و نقش روحانیت و مرجعیت در این نهضت، اعلام کرد: در زمان ناصرالدین شاه حکومت عملاً در دست بیگانه بود و ایران مستعمره بیگانگان و انگلیس بود و سرمایههای مالی کشور توسط بیگانگان به تارج میرفت.
حجت الاسلام صدیق عربانی یادآور شد: نهضت تنباکوی آیت الله شیرازی سندی برای نقش هدایتگر حوزههای علمیه و مراجع در تاریخ است.
این استاد حوزه و دانشگاه یادآور شد: عالمان و مراجع دینی همواره در تلاش بودند تا ملت منحرف نشوند و سرانجام این تلاشها به انقلاب اسلامی منتهی شد.
پایان پیام/
نظر شما