آغاز هفتمین انتخابات ریاست جمهوری در چهارمین کشور شیعی جهان

خبرگزاری شبستان:هفتمین انتخابات ریاست جمهوری آذربایجان با رقابت ده نامزد انتخاباتی امروز چهارشنبه در چهارمین کشور شیعی جهان برگزار می شود .

به گزارش خبرگزاری شبستان بر اساس اعلام کمیسیون مرکزی انتخابات جمهوری آذربایجان از حدود نه میلیون و چهارصد هزار نفر جمعیت این کشور ، 4 میلیون و 986 هزار و 296 نفر واجد شرایط رای دادن در انتخابات ریاست جمهوری هستند .
بر اساس اعلام کمیسیون مرکزی انتخابات علاوه بر ناظران داخلی، ناظرانی از جامعه کشورهای مشترک المنافع به ریاست روسیه و همچنین مجمع پارلمانی شورای اروپا بر این انتخابات نظارت خواهند کرد .
در این میان افزایش انتقادات غرب از روند انتخابات ریاست جمهوری آذربایجان در مطبوعات باکو بازتاب داشته است اما همکاری طرف آذری با اسرائیل و روابط نزدیک باکو برای اعمال تحریم های ضد ایرانی مناسبات دولت علی اف با غرب را بهبود بخشیده و غربی ها اکنون به دولت وی علاقه مند هستند.
روزنامه آزادلیق چاپ باکو نوشت پس از بیانیه کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا مبنی بر غیردموکرایتک بودن فضای قبل از انتخابات در جمهوری آذربایجان ، ماری هارف، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز با ابراز نگرانی نسبت به سرکوب منتقدین دولت در آذربایجان خواستار برگزاری انتخاباتی آزاد و شفاف در این کشور شد اما نباید از نظر دور داشت که دولت جمهوری آذربایجان با اعزام سرباز به افغانستان و عراق تلاش می کند خود را هم سو با جهان غرب معرفی کند.
تبلیغات انتخاباتی نامزدها که از 16 سپتامبر شروع شده بود، از ساعت هشت صبح سه شنبه به وقت محلی ممنوع شده است.
الهام علی اف رئیس جمهوری آذربایجان برای بار سوم نامزد حزب حاکم ینی آذربایجان برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری شده است و به احتمال بسیار زیاد وی برای یک دوره پنج ساله دیگر رئیس جمهوری آذربایجان خواهد ماند.
برای اولین بار پس از استقلال جمهوری آذربایجان در انتخابات جاری ده مناظره جنجالی تلویزیونی برای نامزدها برگزارشد.
در همگی این مناظره ها ادعاهای منفی جمیل حسنلی نامزد ائتلاف شورای ملی نیروهای دموکراتیک علیه رئیس جمهوری آذربایجان ، باعث واکنش و نهایتا درگیری لفظی میان وی با نماینده الهام علی اف رئیس جمهوری آذربایجان شد. از نکات جالب این انتخابات آن است که علی اف هیچ کمپین انتخاباتی را تشکیل نداده و هزینه ای نیز برای تبلیغات عمومی نکرده است.
دیگر نامزدها از جمله زاهد اروج نماینده طرفدار دولت در مجلس ، حافظ حاجی اف رئیس حزب مساوات معاصر و آراز علیزاده رئیس حزب سوسیال دموکرات در این مناظره ها بشدت به ادعاهای ضد دولتی جمیل حسنلی واکنش نشان دادند .
جمیل حسنلی در این مناظره ها کوشید دولت الهام علی اف را به فساد مالی و ناتوانی در حل مناقشه قره باغ متهم سازد اما منتقدان وی را به وابستگی به دولت های خارجی و دروغ گویی متهم ساختند .
تعداد معدودی از نامزدها ازجمله الیاس اسماعیل اف رئیس حزب عدالت ، سردار جلال اوغلو رئیس حزب دموکرات و اقبال آقازاده رئیس حزب امید با استفاده از این فرصت ، عمدتا به طرح برنامه های خود پرداختند اما آنچه مسلم است فشار دولت بر شیعیان جمهوری آذربایجان و تلاش برای نزدیکی به رژیم صهیونیستی است که از سوی غرب حمایت می شود .
 

کد خبر 301248

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • نورالدين IR ۱۷:۰۸ - ۱۴۰۲/۰۶/۰۱
    1 0
    کامل بود و جامع شيعيان بدون نماينده در آذربايجان هستند