به گزارش خبرنگار ادبیات خبرگزاری شبستان، «علی جنتی» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه مراسم تکریم و معارفه معاونان وزارت ارشاد در جمع خبرنگاران حاضر شد و به سوالات آنها پاسخ داد. وی درباره اولویتهای کاری این وزارتخانه گفت: اولویتها و برنامههای ما مشخص است. در شورای فرهنگ عمومی به بحث فرهنگ عمومی میپردازیم و آسیبهایی که فرهنگ عمومی کشور دارد را شناسایی میکنیم. راهحلهایی در حال ارائه شدن است و در اجرا همه دستگاههایی که به نوعی درگیر فرهنگ عمومی هستند باید همکاری کنند تا بتوانیم در جهت ارتقاء سطح فرهنگ عمومی کار کنیم.
جنتی درباره دیپلماسی فرهنگی و انتقال فرهنگ ایرانی اسلامی، بیان کرد: بحث دیپلماسی فرهنگی و انتقال فرهنگ ایرانی اسلامی به ملتهای جهان هم از جمله مواردی است که با جدیت آن را دنبال میکنیم، بحث اقتصاد فرهنگ و هنر و ارزش بخشیدن به فعالیتهای فرهنگی هنری به نحوی که هنرمندان بتوانند روی پای خود بایستند و محصولات خود را ارائه دهند که این مهم جزء اولویتهای ماست. امکانات فرهنگی به دورترین نقاط کشور باید برسد به نحوی که در همه نقاط کشور همگان بتوانند به شکل برابر از آن استفاده کنند، این سیاستها اگرچه کار زیادی میبرد اما دولت تلاش خود را در این زمینه انجام میدهد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مورد تغییر در مدیریت اداره کتاب ارشاد نیز گفت: با توجه به نکاتی که گفته شد و سیاستهای دولت جدید حتما باید تغییر اساسی بدهیم.
وی در پاسخ به سوالی درباره بیمه هنرمندان خاطرنشان کرد: این بیمه هیچ وقت قطع نشد اما با توجه به مطالبات سازمان تامین اجتماعی از صندوق حمایت از نویسندگان و هنرمندان آنها تهدید به قطع کردند که با هماهنگی قرار شد بخشی از مطالبات را بپردازیم و همچنان آنها این را ارائه دهند.
وزیر ارشاد درباره قائم مقام امور شعر و ادب و فعالیت او و موازیکاری با معاونت فرهنگی نیز عنوان کرد: سیاست ما این است کارها را به گونهای انجام دهیم که زیرمجموعهها هم دیگر را خنثی نکنند و موازیکاری نداشته باشیم.
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری که درباره برگزاری جشنواره فیلم فجر سوال پرسید، گفت: با توجه به تنگناهای مالی کشور تلاش ما این است با رعایت صرفهجویی تمام جشنوارهها را همانند سالهای گذشته برگزار کنیم.
جنتی، همچنین درباره برنامه های حمایتی از صنعت نشر کشور گفت: طبیعتا مشکلات چاپ و نشر بزرگترین مساله ارشاد است و امروز نیز با تعدادی از ناشران که صحبت میکردم عمدهترین مشکلشان بالا بردن هزینههای چاپ و پایین بودن مشتریان کتاب بود، باید تلاش کنیم در داخل کشور یا چاپخانههایی را ایجاد کنیم که بتواند به صورت مدرن اقدام به چاپ کتاب کند و یا کارخانجات کاغذ را در داخل راهاندازی کنیم. طبیعتا این مسائل اگر در شرایط شکوفایی مالی کشور بود میتوانستیم ظرف یک سال و نیم به آن سامان دهیم اما در شرایط فعلی باید با تامل بیشتر این کار صورت گیرد.
وی همچنین در پاسخ به اینکه چرا از ارشاد نمایندهای در شصت و پنجمین نمایشگاه کتاب فرانکفورت حضور ندارند، افزود: از سوی ارشاد محمد عظیمی در این نمایشگاه مسئول است.
پایان پیام/
نظر شما