جانشین کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری شبستان در استان اردبیل که در خصوص انتقال ارس به دریاچه ارومیه انجام شد، اظهار داشت: سلسله تلاش هایی که عمدتا برای بهره برداری های سیاسی بود به منظور انتقال آب ارس به دریاچه ارومیه صورت گرفت است که در واقع در دل این اهداف، هدف های دیگری همچون تامین آب برای دشت 40هزار هکتاری گلفرج و بعضی از شهرستان ها از جمله شبستر از طرف بعضی از افراد و مسئولین که وابسته به این حوزه بودند در زمان دولت قبل صورت گرفت.
وی تصریح کرد: خوشبختانه دولت آقای روحانی برای پیدا کردن امر علاج دریاچه ارومیه برای مدت سه ماه ماموریت داده تا وزارت نیرو برسی های لازم را انجام دهد.
دکتر حقیقت پور با بیان این مطلب که ما معتقد هستیم که اصل انتقال آب ارس به مناطق دیگر دارای اشکالات فراوان است افزود: ما انتقال آب ارس را به حوزه های دیگر در آذربایجان شرقی و غربی را فاقد وجاهت حقوقی، اقتصادی، فنی، امنیتی و اجتماعی می دانیم اگر چه که خشکاندن آب دریاچه ارومیه یک فاجعه است انتقال آب ارس به دریاچه ارومیه فاجعه بزرگ تر از آن است. چراکه آنجا یک آب شور را از دست داده ایم و اینجا می خواهیم آب شیرین را از دست بدهیم.
علاج بخشی دریاچه ارومیه در حوزه آب ریز های آن باید حل شود
نماینده مردم اردبیل،نیر،نمین و سرعین در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: علاج بخشی دریاچه ارومیه در حوزه آب ریزهای آن باید حل شود چراکه 70سد در حوزه آب ریزهای این دریاچه ساخته شده و یا در حال مطالعه و ساخت است و علاوه برآن بیش از 30هزار حلقه چاه غیر مجاز و غیر قانونی آبخیز دریاچه ارومیه را مورد حمله قرار داده و باعث فرو رفت آب و بیماری دریاچه ارومیه شده است.
جانشین کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی در ادامه سخنان خود نظام برنامه ریزی و مدیریت استان آذربایجان غربی را مقصر اصلی تولید این وضع و خشکی در یاچه ارومیه دانست و گفت: نظام برنامه ریزی و مدیریت استان آذربایجان غربی باید پاسخ نسل موجود و آینده را بدهند چرا که بدون داشتن برنامه ریزی و آب لازم طرح ریزی توسعه 400درصدی بخش کشاورزی و باغ ها را داده اند.
این مقام مسئول ادامه داد:در طول سالیان دراز مسئولان محیط زیست آذربایجان غربی عکس العملی در مورد این تهدیدات زیست محیطی انجام نداده و آن ها نیز باید پاسخگوی این فاجعه باشند.
عضو مجمع نمایندگان مجلس شورای اسلامی استان اردبیل در پایان سخنان خود خاطرنشان کرد:می توانیم دریاچه ارومیه را احیا کنیم برای تحقق این امر باید کارهای مهندسی و برنامه ریزی جامعی در بخش آب و خاک، باغداری و زراعت در استان آذربایجان غربی داشته باشیم و اجازه بدهیم مجددا آب خوان ها نقش طبیعی و اصلی خود را بازی کنند و دریاچه ارومیه را تقویت کنیم.
پایان پیام/
نظر شما