ضرورت تعلیم آموزه های دینی با مفاهیم جذاب به کودکان

خبرگزاری شبستان: یک استاد اخلاق با بیان اینکه تربیت دینی کودکان از حقوق حقه آنان است، گفت: باید آموزه‌های دینی و اسلامی را با مفاهیم جذاب به کودکان منتقل کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از گیلان، فرزند انسان که نتیجه آرزوها و امیال اوست از همان بدو تولد نیازمند تربیت دینی و اسلامی است که این تربیت باید با تاسی از آموزه‌های‌ اسلامی صورت گرفته تا فرزند به آداب نیکو آراسته شود.اسلام مکتب تربیت است که والدین را به تربیت نیکوی خود و فرزندانشان ترغیب و تشویق کرده است.


کودکی که در خانواده با ایمان و روشن ضمیر تربیت شده باشد، دارای ارزش والائی است؛ زیرا زندگی انسان بر پایه تربیت صحیح استوار است و اگر کودکی نیکو تربیت شود؛ بدون تردید می‌تواند فردی صالح و شایسته برای جامعه باشد.


پیامبر اکرم (ص) می فرماید: «هر بچه ای بر فطرت اسلام متولد می شود مگر، این که والدینش او را یهودی یا نصرانی کنند».


حجت الاسلام سلیمان پورابرهیم، مسئول دبیرخانه کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد گیلان و استاد اخلاق دانشگاه علمی و کاربردی گیلان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت با اشاره به تربیت دینی کودکان اظهار کرد: فراهم کردن زمینه‌ای مناسب و جوی سالم برای رشد و نمو کودک و تربیت صحیح و اسلامی وی از حقوق کودک است که اسلام بسیار بر آن تاکید کرده است.


وی با بیان اینکه تربیت صحیح دینی از وظایف والدین و حقوق کودک است، افزود: دوران نونهالی زمان شروع تربیت دینی است زیرا فطرت خداجوی آنها دست نخورده است و این کار را بسیار آسان می‌کند.


حجت الاسلام پورابراهیم با بیان اینکه پیش شرط تأثیر امر و نهی والدین در فرزندان عامل به مسائل و احکام دینی بودن خود والدین است، اذعان کرد: پیش شرط عامل بودن والدین، باور قلبی آنها به آموزه‌های الهی است.


وی با بیان اینکه علت انحراف نوجوانان و جوانان، در اثر وجود خلاء فکری در آنان است، افزود: اگر آنان از سنین کودکی به آموزش و تربیت اصیل اسلام سوق داده شوند به سوی افکار باطل گرایش پیدا نمی‌کنند.


حجت الاسلام پورابراهیم با اشاره به اهمیت آموزش قرآن در دوران کودکی گفت: کودکانی که با قرآن مأنوس شده باشند از لحاظ رفتاری با دیگر کودکان تفاوت‌های بسیاری دارند زیرا خواندن قرآن و درک مفاهیم آن می‌تواند رفتارهای نامطلوب انسان را از بین ببرد.


وی با اشاره به سختی درک برخی مفاهیم برای کودکان، اذعان کرد: باید یادگیری این مفاهیم را در کودکان آسان، شیرین و جذاب کنیم و آن‌ها را با فضایل و ارزش‌های مانند ایثار، جهاد، کمک به هم نوع و دیگر مفاهیم دینی همچون نماز، روزه و حجاب، احترام به والدین، امانت‌داری، صداقت و ... آشنا کنیم.


این استاد اخلاق تاکید کرد: محتوای آموزشی و تعلیم باید با مسائل روز و مورد نیاز فراگیران و نیز شرایط محیطی و اجتماعی آنها مرتبط باشد.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 300850

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha