به گزارش حوزه دولت خبرگزاری شبستان به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت، هیئت وزیران بنا به پیشنهاد ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، میزان جدید پرداخت عوارض و اسقاط خودروی فرسوده برای خودروهای تک سوخته بنزین سوز یا نفت گاز سوز را تصویب کرد.
بر این اساس، سن فرسودگی خودروهای سواری شخصی، سواری دولتی، تاکسی(سواری و ون)، مینی بوس و میدی بوس، اتوبوس درون شهری و برون شهری، کامیون و کشنده، وانت، موتورسیکلت و سایر وسایل نقلیه باری و مسافری تا آخر برنامه پنجم توسعه به بیست سال کاهش می یابد.
یادآور می شود که در مصوبه های پیشین دولت برای سواری شخصی 25 سال، سواری دولتی 15 سال، تاکسی(سواری و ون) 10 سال، مینی بوس و میدی بوس 15 سال، اتوبوس درون شهری 10 سال و برون شهری 15 سال، کامیون و کشنده 25 سال، وانت 15 سال، موتورسیکلت 10 سال و سایر وسایل نقلیه باری و مسافری 25 سال تعیین شده بود.
ممنوعیت استفاده و نگهداری از خودروهای فرسوده دولتی
همچنین هر گونه استفاده و نگهداری از خودروهای فرسوده دولتی، فروش یا واگذاری آنها در تمامی دستگاه های دولتی ممنوع است و این وسایل نقلیه بدون استفاده از تسهیلات دولتی از رده خارج می شوند.
افزایش میزان کمک های بلاعوض به انواع خودروهای سواری فرسوده
بر اساس این مصوبه کمک بلاعوض به خودروهای مختلف شامل؛ تاکسی 50 میلیون ریال، وانت(یک تن و پایین تر) 20 میلیون ریال، مینی بوس 80 میلیون ریال، اتوبوس 300 میلیون ریال، کامیونت(2 تا 5/3 تن) 40 میلیون ریال، کامیونت(5/3 تا 6 تن) 50 میلیون ریال، کامیون سبک(6 تا 10 تن) 100 میلیون ریال، کامیون متوسط(10 تا 26 تن) 200 میلیون ریال، کامیون سنگین(26 تن و بالاتر) 280 میلیون ریال و کامیون کشنده 280 میلیون ریال تعیین شده است.
افزایش میزان تسهیلات به خودروهای اسقاطی
بر اساس این مصوبه میزان تسهیلات برای خودروهایی که تا پایان سال 1392 و 1393 به سن فرسودگی می رسند، 25 میلیون ریال تعیین شده است .
یادآور می شود، در مصوبه قبلی دولت میزان تسهیلات برای خودروهایی که تا پایان سال 1391، 1392 و 1393 به سن فرسودگی می رسند، 15 میلیون ریال تعیین شده بود.
ایجاد کارگروه برای تعیین سقف تعداد مراکز اسقاط وسایل نقلیه فرسوده
بر این اساس، سقف تعداد مراکز اسقاط وسایل نقلیه فرسوده و نحوه پراکنش آنها در سطح کشور با رعایت اسناد بالادستی و میزان تقاضا توسط کارگروهی با مسئولیت رئیس ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت و مرکب از معاونان ذی ربط وزارتخانه های کشور، راه و شهرسازی و نفت و معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور و سازمان حفاظت محیط زیست تعیین و مجوزهای مربوط توسط ستاد یاد شده صادر می شود. دبیرخانه کارگروه در ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت مستقر است.
این مصوبه از سوی اسحاق جهانگیری؛ معاون اول رئیس جمهور برای اجرا ابلاغ شده است.
پایان پیام/
نظر شما