سارا خیرخواه، یکی از فعالان عرصه کودک و نوجوان و مجری برنامههای کودک مرکز باران که در بین کودکان به عمه خورشید مشهور است با بیان اینکه فیلم کودک باید برای کودک باشد به خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت گفت: فیلم کودک باید به گونهایی تولید شود که کودک بتواند ارتباط خوبی با اثر برقرار کند.
وی با بیان اینکه سینما یک رسانه ارتباطی محسوب میشود، افزود:در هر نوع ارتباط انسانی، برای برقراری ارتباط سازنده و تاثیرگذار رعایت اصول همزبانی و تاثیرگزاری جزو شروط ضروری هستند تا کودک را به همذات پنداری با خوبیها و بدیها وا دارد و حرف تازه و نکات آموزندهای که برای کودک امروز نیاز است بطور غیرمستقیم در آن لحاظ شود.
وی تاکید کرد:فیلم کودک باید بر اساس اصول سینمای کودک ساخته شده باشد، غلوآمیز، شعاری و کلیشهای نباشد و درعین مفرح بودن از داستان و زبان کودکانه درستی برای ارتباط با مخاطب برخوردار باشد.
خیرخواه ادامه داد: فیلم کودک باید جذاب و پرکشش باشد و چون بحث کودک مطرح است باید ظریفتر وعمیقتر به آن نگاه شود.
وی قوی ترین عامل برقراری ارتباط با کودکان را عشق دانست و گفت:اگر عاشقانه به دنیای کودکانمان بنگریم راه ارتباط با آنها را هم پیدا میکنیم چرا که کودک امروزی بینهایت باهوش است.
عمه خورشید، با اشاره به جذب مخاطبان کودک به سینماها تصریح کرد: برای بچههای نسل جدید که با بازیهای کامپیوتری بزرگ میشوند شاید دیدن بسیاری از آثار داخلی، جذابیت ندارد. مشکل اصلی ما این است که این بچهها در فضای مجازی رشد کردهاند و این اتفاق بسیار بدی است.
وی با بیان اینکه بهبود اوضاع سینمای کودک نیازمند کار کارشناسانه است، افزود: باید هیئتهایی متشکل از نویسندگان کتاب کودک، روانشناسان کودک، جامعهشناسان، آموزگاران و مربیان گردهم آیند و این مشکل را آسیبشناسی کنند.
خیرخواه ادامه داد: این امر باعث میشود تا متوجه شویم که چه نوع قصهها و فیلمنامههایی، نظر بچهها را جلب میکند و سینمای کودک و نوجوان باید چگونه عمل کند که مخاطبانش در سالن سینما فیلم ببینند تا الگوهای سینمای غرب مانند بتمن، سوپرمن و باب اسفنجی را کنار زده و با افسانههای کودکانه ایرانی آشنا شوند.
خیرخواه بکارگیری تمام ظرفیتهای موجود سازمانها و تشکلهای مرتبط و متحرک کردن هنرمندان و اصناف مرتبط را شرط استمرار برگزاری چنین برنامههایی در استان گیلان دانست و اذعان کرد: استمرار برگزاری جشنواره در هر صورت علیرغم مشکل کمبود اعتبار و امکانات و در نظرگرفتن آن به عنوان موضوعی جدید برای بنیان نهادن پایههایی محکم برای رشد سینمای کشورمان که بحق به مانند ویترینی درخشان برای آن است، لازم و ضروری است.
وی با اشاره به اینکه این روزها تعداد فیلمهای تولیدی حوزه سینمای کودک در ایران کم است، گفت: امروزه که در معرض تهاجم فرهنگی هستیم هر چقدرکم کاری، تنبلی و نابلدی فرهنگی ما بیشتر شود به تبع، سیل محصولات وارداتی و الگوپذیری کودکانمان از آنها نیز بیشتر خواهد شد.
پایان پیام/
نظر شما