به گزارش خبرنگار شبستان ، علیرضا قزوه ،گفت:سید حسن حسینی می گفت:سپهری مسلمان است و شعر صدای پای آب شهادتین مسلمانی اوست. شاعری که سجاده، قبله، روشنی و فرهنگ ایرانی و مسلمانی را پاس میدارد، ارزش این را دارد که بر شاعران هر عصر و هرنسل معلمی کند.
قزوه ،گفت: از نظرشمس لنگرودی سهراب بزرگترین شاعر 400 سال اخیر است، سهراب دارای دایره واژگان وسیعی بود که قبل از او در هیچ یک از شاعران دیده نشد. تاثیر وی در اندیشه شاعران انقلاب اسلامی و در نسل بعد از خود غیر قابل انکار است و این تاثیر را می توان در شعر احمد عزیزی که یکی از شاعران صاحب سبک انقلابی است، دید که بیش از تاثیر از شعر نیما و فروغ، عزیزی از سهراب سپهری تاثیر گرفته است.
قزوه، شاعران را مانند گنجشکان و شیران دارای قلمرو دانست و ادامه داد: در روزگار ما از میان دو هزار شاعر ، 1900 نفر از آنان در قلمرو دیگرشاعران می نشینند و شاعران دارای قلمرو زبانی و سبک خاص که بتوانند آن را حفظ کنند، کم هستند. شاعری که بعد از گذشت چند دهه قلمرو زبانی خود را حفظ کند، کار بزرگی کرده است.
مدیر آفرینش های ادبی حوزه هنری ،قلمرو زبانی سهراب را تا 400 سال گذشته قلمرو خاص او دانست و گفت: بعضی از شاعران به قلمرو فروغ نزدیک شدند. زبان قیصر امین پور زبان پخته ای بود و دارای شاخصه های سبک خاص او بود اما درجاهایی قلمرو زبانی او به قلمرو فروغ نزدیک می شود. زبان سید علی صالحی نیز زبان پخته ای است اما باز هم به قلمرو زبانی فروغ و شاملو نزدیک می شود.
قزوه، خاطر نشان کرد: طرح ژنریک فروغ زیاد است و می تواند به عنوان شاخص مطرح شود اما زبان و قلمرو سهراب طرح ژنریک را قبول نمی کند. سپهری دارای قلمرو زبانی خاص است که می توان از آن به عنوان یک کشف زیبا نام برد و می توان گفت سهراب یک قلمرو زبانی تازه را کشف کرد. وی از دو راه به این قلمرو رسیده است یکی از راه صمیمیت و بومی بودن و دوم نقبی بود که سهراب به بیدل دهلوی زد و از او تقلید کرد.
وی با اشاره به آشنایی به آثار بیدل دهلوی گفت: بیدل دهلوی شاعری است که قلمروش تقلید ناپذیر است و بسیاری از شاعران از او تاثیر گرفتند.
قزوه با بیان شهادت به عظمت و بزرگی سهراب گفت: تقلید شاعرانه سهراب را هیچ شخص دیگری نتوانست انجام دهد و هیچ کس رابطه میان بیدل وسهراب را نیافت. تقلید سهراب از بیدل به گونه ای بود که ردی از آن به جا نماند. او از راه کلاسیک و سرودن غزل و قصیده و با رنج بسیار به این مرحله رسید و یک شبه به این مقام دست نیافت.
وی در پایان سخنان خود با بیان اینکه بسیاری از ضرب المثل ها از اشعار سهراب سپهری نشات می گیرد، اظهار داشت: نیما برای سهراب سپهری معلمی کرد اما معتقدم سهراب بسیار بالاتر از دیگر شاعران است.
پایان پیام/
نظر شما