مطالعه کتاب، یکی از شاخصه های اصلی رشد و توسعه است

خبرگزاری شبستان: معاون استاندار خراسان شمالی در جلسه کمیته نهضت مطالعه مفید و انجمن کتابخانه های عمومی استان کتاب را یکی از ابزارهای کمال بشری عنوان کرد و گفت: مطالعه کتاب یکی از شاخصه های اصلی رشد جامعه است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از بجنورد؛ سیف الله مطلبی، معاون سیاسی، امنیتی استاندار خراسان شمالی در جلسه کمیته نهضت مطالعه مفید که در سالن اجتماعات استانداری برگزار شد با اشاره به اهمیت مطالعه کتاب در دین مبین اسلام گفت:کتاب دروازه ای به سوی گستره دانش و معرفت است و یکی از مهمترین عناصر برای وصل و گسترش اسلام به شمار می رود.

 

وی، افزود: کتاب میراثی ماندگار، پدیده ای باشکوه و عنصری روشنگر در پهنه زندگی بشری است که از ابتدا تاکنون منبع فیاض حفظ، صیانت و انتقال باورها و ارزش های متعالی و نیز عامل پویایی فرهنگی بوده و منجر به بارور شدن دینی جامعه می شود.

 

مطلبی، در ادامه افزود: میزان مطالعه افراد، یکی از شاخص های اصلی ارزیابی رشد، توسعه و پیشرفت فرهنگی هر جامعه ای محسوب می شود لذا دستگاه های اجرایی باید در جهت گسترش فرهنگ کتابخوانی تمام تلاش و کوشش خود را با جدیت به کار گیرند.

 

مدیرکل کتابخانه های عمومی استان نیز در این جلسه ایجاد تقویت و تجهیز کتابخانه ها را یک اولویت مهم فرهنگی عنوان کرد و افزود: با اینکه در سال های گذشته از نظر فضای مطالعاتی رشد خوبی داشته ایم ولی فاصله ما با شاخص مطلوب بسیار زیاد است.

 

علی رحیمی با اشاره به اجرای پروژه های ساخت کتابخانه ها در سطح استان گفت: در حال حاضر در سطح استان 17 باب کتابخانه روستایی با میانگین پیشرفت 36 درصد و 10 باب کتابخانه شهری با میانگین پیشرفت 16 درصد در حال احداث است و انتظار می رود اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی که مجری ساخت کتابخانه های عمومی است عنایت ویژه ای در این خصوص داشته باشد.

 

دبیر کمیته نهضت مطالعه مفید استان در ادامه خاطرنشان کرد: در حال حاضر احداث کتابخانه ها در استان به کندی صورت می گیرد و این مسئله در رشد یکی از مهمترین شاخص های فرهنگی، بسیار تاثیرگذار است.

 

رحیمی وضعیت رشد کتاب و کتابخوانی را مثبت ارزیابی کرد و گفت: پس از اجرای سند کمیته نهضت مطالعه مفی در استان و استفاه از ظرفیت دستگاه های عضو در راستای بهبود وضعیت کتابخوانی، در دو سال اخیر نتیجه این تلاش ها منجر به رشد سرانه مطالعه در استان از 43 دقیقه و 58 ثانیه به 75 دقیقه و 19 ثانیه شده است که در میانگین کشوری هستیم و تا رسیدن به وضعیت مطلوب باید بیشتر تلاش کنیم.

 

پایان پیام/

کد خبر 300256

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha