استعدادهای برتر چهارشنبه به دیدار رهبری می روند

خبرگزاری شبستان: معاون پژوهش و برنامه ریزی با بیان اینکه 1100 نفر در همایش ملی نخبگان حضور دارند گفت: استعدادهای برتر چهارشنبه صبح به دیدار رهبری می روند.

به گزارش خبرنگار شبستان، آریا الستی معاون پژوهش و برنامه ریزی بنیاد ملی نخبگان و دبیر هفتمین همایش ملی نخبگان جوان در نشست خبری امروز خود با بیان این مطلب گفت: شرکت کنندگان در همایش ملی نخبگان جوان هر ساله امکان دسترسی به یکی از مراجع و یا ارگانهای دولتی را دارند که یکسال این دسترسی به هیئت دولت، یکسال به هیئت رییسه مجلس، اعضای هیئت امنای بنیاد، گفت و شنود با اصحاب صنایع میسر شد که امسال عمده فعالیت جانبی در همایش دیدار مستقیم استعدادهای برتر با نخبگانی است که در سنین میانسالی قرار دارند.

 

وی هدف این همایش را انجام فعالیت های هدایتی و امیدبخش و انتقال تجربیات نخبگان به استعدادهای برتر برشمرد و گفت: رویکرد امسال همایش امید به تحقق حماسه اقتصادی با تدبیر نخبگان و کلمه کلیدی امید و تدبیر است.

 

وی ادامه داد: شروع این همایش از سه شنبه 16 مهر در سالن خلیج فارس، پارک پژوهشگاه نیرو، با حضور رییس جمهور صورت می گیرد و تا 18 مهرماه با برنامه های مختلف سخنرانی بازدید علمی، نشست های علمی در حوزه های مختلف مانند علوم مهندسی، پزشکی، علوم انسانی و غیره ادامه می یابد.

 

به گفته الستی 20 نفر از نخبگان در این همایش مباحث مختلف و تجربیات خود را به معرض ارایه قرار می دهند.

 

وی افزود: برای برنامه ی دیدار با رهبری نیز از 2 ماه و نیم پیش کمیته ای مخصوص ایجاد شده و از تمام شرکت کنندگان خواسته شده تا مطالب مهم خود را برای مطرح شدن در حضور رهبری ارایه دهند.

 

معاون پژوهشی و برنامه ریزی نخبگان توضیح داد: مطالب پس از جمع آوری در بین افراد به رای گذاشته شد و در نهایت 50 نفر انتخاب شده اند از بین این 50 نفر نیز 30 نفر انتخاب و در جلسات حضوری مباحث خود را مطرح کردند که در نهایت با در نظر گرفتن قیودی همچون تناسب سخنرانان از لحاظ جنسیتی، تناسب از لحاظ موضوع مانند پزشکی، مهندسی و علوم انسانی، از لحاظ سنی 7 تا 12 نفر بسته به مدیریت وقت جلسه در حضور رهبری مباحث خود را مطرح خواهند کرد.

 

وی خاطرنشان کرد: بعد ازظهر چهارشنبه نشست های علمی برگزار می شود و برای پنج شنبه نیز مجموعه ای از بازدیدهای علمی و فرهنگی در نظر گرفته شده است.

 

وی همچنین از برپایی غرفه هایی از فعالیت های فرهنگی و اجتماعی استعدادهای برتر و نخبگان خبر داد.

 

به گفته الستی 1800 نفر در مرحله اول برای حضور در این همایش درخواست کرده اند که در نهایت 1100 نفر از آنها ثبت نام کرده اند.

 

وی تصریح کرد: این تعداد از شرکت کنندگان از برگزیدگان جشنواره های مختلف دانشجویان برتر، رتبه های المپیادهای دانش آموزی و دانشجویی، نفرات برتر آزمون سراسری، مخترعین سطح 1 و 2 و ... هستند.

 

63 درصد شرکت کنندگان در همایش ملی نخبگان دانشجویان دوره کارشناسی هستند

معاون پژوهشی بنیاد ملی نخبگان در ادامه با اشاره به اینکه بیشتر شرکت کنندگان در این همایش در مقطع کارشناسی هستند گفت: 22 درصد شرکت کنندگان فارغ التحصیلان دکترا، 15 درصد فارغ التحصیل کارشناسی ارشد و 63 درصد دانشجویان کارشناسی بوده که شامل 356 نفر زن و 747 نفر مرد در این همایش حضور خواهند داشت.

 

وی در ادامه با اشاره به اینکه طبق مصوبه طرح شهید تهرانی مقدم استعدادهای برتر به شرکت های دانش بنیان معرفی می شوند گفت: تعداد متقاضیان برای استفاده از این طرح زیاد است و تاکنون توانسته ایم 16 قرارداد بین استعدادهای برتر و شرکت های دانش بنیان منعقد کنیم.

 

الستی با اشاره به اینکه کمک به تجاری سازی در طی 3 سال گذشته در دستور کار بنیاد قرار گرفته است خاطرنشان کرد: تاکنون 65 میلیارد تومان قرارداد بین صاحبان طرح های ویژه و اختراعات با بخش خصوصی صورت گرفته است و بنیاد سعی می کند بستری را ایجاد کند تا طرفین با اطمینان بتوانند فعالیت کنند.

 

معاون پژوهشی و برنامه ریزی بنیاد ملی نخبگان در پاسخ به سوال خبرنگاران مبنی بر اینکه بعضی از برگزیدگان خوارزمی مورد تایید بنیاد ملی نخبگان نیستند اظهار کرد: جشنواره های کشور بر مبنای اهدافی طراحی شده اند و ما قصدی در تغییر این اهداف نداریم و این جشنواره ها طی فرایندی برگزیدگان را انتخاب می کنند که هدف بنیاد در تعامل جشنواره پیدا کردن برخی استعدادها از میان برگزیدگان این جشنواره هاست.

 

وی خاطرنشان کرد: هیچ قراردادی نوشته نشده که اگر کسی برگزیده جشنواره ای شد وارد بنیاد ملی نخبگان می شود چرا که در جشنواره هایی مثل خوارزمی هدف انتخاب طرح های برتر است و حساسیت زیادی روی افراد ندارد در حالیکه بنیاد به دنبال پیدا کردن افراد است.

 

الستی در ادامه با اشاره به آغاز فعالیت های هنری و قرآنی و کشف نخبگان قرآنی اظهار کرد: برای فعالیت ادبی هم تدوین آیین نامه در دستور کار قرار دارد اگرچه خودمان نیز قبول داریم که برای این کار کمی دیر شده است.

پایان پیام/
 

کد خبر 299910

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha