تأخیر در راه اندازی موزه تناولی

علیرضا سمیع آذر گفت: پرویز تناولی پر گفت و گو ترین هنرمند ایران در دنیاست که به عنوان اولین هنرمند در خاورمیانه دارای "کاتالوگ رزومه " شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، مراسم رونمایی از کتاب"پرویز تناولی، مونوگراف" که نخستین"کاتالوگ رزومه" از یک هنرمند در خاورمیانه محسوب می شود، در مؤسسۀ هنری آموزشی ماه مهر برپا شد.


در این مراسم  که چهره های شاخص هنرهای تجسمی نظیر آیدین آغداشلو حضور داشتند دکتر سمیع آذر مدیر اسبق موزه هنرهای معاصر تهران و کارشناس برجسته هنرهای تجسمی در سخنانی گفت:انتشار کاتالوگ رزومه بسیار ارزشمند" پرویز تناولی،مونوگراف" یک اتفاق بسیار مهم برای جامعه هنری ماست. زیرا این نخستین بار در کل منطقه از یک هنرمند کتابی با این جامعیت به زیور طبع آراسته شده است که این خود گویای اهمیت شخص تناولی ست.

 

سمیع آذر افزود: پرویز تناولی پرگفت و گوترین هنرمند ایرانی و کل منطقه خاورمیانه در فراسوی مرزهاست به خصوص درپی شکل گیری یک مارکت جهانی برای هنر معاصر ایران نام تناولی در سراسردنیا بیش از هر هنرمند دیگری شنیده شده است. به لطف آثار گرانبهای او نام هنر ایران در بسیاری از مراکز معتبر هنری دنیا و مجلات تخصصی هنر برده می شود.

 

مدیر کل اسبق هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سالهای 77 تا 84 تاکید کرد: نکته بسیار مهم اینست که همه آثار پرویز تناولی از دو رکن بسیار اساسی فرهنگ ایرانی اسلامی "ادبیات و معماری" الهام می گیرند. او به فرهنگ عامه ایران با گرایش رجعتی تاریخی توجهی شایان توجه دارد و عناصر فولکور ایرانی و نیز فرهنگ شیعی به خصوص در آثاری از او که به سقاخانه موسوم است مشاهده می شود. تناولی در برابر موج تفکر مدرنیستی غرب ایستاد و به نوعی مدرنیسم منطقه ای و بومی رسید که بعدها به "پست مدرنیسم" تعبیر شد. وجود تناولی  را برای فرهنگ و هنر ایران بسیار ارزشمند می دانم و معتقدم  آثار او را یکی از بزرگترین دستاوردهای فرهنگ معاصر ایران به شمار می رود . راه اندازی خانه موزه پرویز تناولی که در آستانه افتتاح تعطیل شد یکی از نیازهای مبرم تاریخ هنرهای تجسمی ایران است که می تواند تجلیلی از یک عمر تلاش پر ثمر این هنرمند جهانی باشد .


سمیع آذر در معرفی کاتالوگ رزومه "پرویز تناولی،مونوگراف" گفت: در این کتاب چهار دوره آثار تناولی به ترتیب خلقشان جمع آوری و مرور شده است به ترتیب مجسمه های شاعر، عشاق، دیوار و سرانجام مجسمه های هیچ که آوازه ای جهانی یافته اند یک به یک در این کاتالوگ رزومه تصویرشان درج شده و در پایان کتاب آثاری به صورت پراکنده خلق شده اند گردآوری شده است.


در ادامه این مراسم پرویز تناولی، مجسمه ساز برجسته با سپاس از مؤسسۀ هنری ماه مهر برای برپایی آیین رونمایی از این کتاب گفت:یکی از این کتاب ها با حمایت شیخ ابوظبی و دیگری را میم گالری و مهرنوش فتح اللهی منتشر کرده اند باعث خوشحالی است که این مجموعه آثار در ایران نیز معرفی می شوند. یادداشت هایی که در این کتاب گردهم آمده رویکرد تحلیلی ندارند و تنها دوره های مختلف از زندگی بنده را مرور می کنند. اما در زمینه تصویری ناشر تلاش بسیار نموده است هرجا و در هر دوره ای که اثر و نشانی از مجسمه هایم بوده است پیگیری کرده و در این کتاب گردهم آورد.


پرویز تناولی که پنج سالی ست در مؤسسه هنری آموزشی ماه مهر دوره های آموزش مجسمه سازی دایر کرده است و نسل نوی مجسمه سازی ایران ماحصل همین کلاس های اوست گفت: در میان کسانی که در این کتاب یادداشت نوشته اند خانم گیزلا فوک محقق آلمانی نیز حضور دارد که ایشان در حال نگارش تز دکترای خود را براساس آثار من است.

 

گفتنی است کاتالوگ روزمه "پرویز تناولی، مونوگراف" به زبان انگلیسی عربی در 600 صفحه شامل 261 تصویر رنگی و 67 تصویر سیاه سفید است. در این کتاب یادداشت هایی از پرویز تناولی، سیا ارمجانی، شیوا بلاغی، کامران دیبا، گیزلا فوک، مریم سعودی، علیرضا سمیع آذر و تندیس تناولی به چاپ رسیده است.

پایان پیام/

کد خبر 2999

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha