خبرگزاری شبستان- قم:
مناطق پرجمعیت شهرها یکی از فضاهای مناسب جهت فعالیت های فرهنگی است که کانون ها می توانند در این مناطق با سرمایه گذاری فرهنگی به هدایت جوانان و نوجوانان کمک کنند. اباذر جعفری، مسئول کانون فرهنگی هنری "در مسیر ظهور" یکی از کانون های فعال در مناطق پرجمعیت استان می باشد که با تاکید بر لزوم توجه به کیفیت کارها بجای صرفا داشتن آمار بالا در کانون ها تصریح کرد: ما در این کانون به پیشرفت گام به گام مقید هستیم نه شتابزده.
وی گفت: فعالیت های کانون در مسیر ظهور از سال 88 آغاز شده و برنامه ها در دو بخش تابستانی و ویژه سال تحصیلی برای اعضا برنامه ریزی و اجرا می شود.
مسئول کانون فرهنگی هنری در مسیر ظهور با اشاره به تغییرات میزان حضور و ارتباط اعضا با کانون ها در ایام فراغت تابستانی و سال تحصیلی تصریح کرد: در سال تحصیلی تعداد اعضای این کانون به 80 نفر می رسد ولی در طول تابستان به دلیل فراغت محصلان این تعداد به 200 نفر می رسد.
کیفیت برایمان ارجحیت دارد// نیروهای کارآمد برای کانونمان را خودمان تربیت می کنیم
وی در ادامه با اشاره به جمعیت بالای منطقه نیروگاه قم خطرنشان کرد: نیروگاه به تنهایی 65 درصد جمعیت استان را دربر می گیرد و در این فضا زمینه برای جذب حداکثری عضو در کانون ها فراهم است ولی ما با توجه به شعار کانونمان مبنی بر لزوم توجه به کیفیت بیش از کمیت در حد توانمان اقدام به جذب عضو می کنیم.
جعفری افزود: در این کانون به اندازه وسع اقدام به جذب می شود تا بتوانیم با ارائه آموزش های لازم و کافی مربیان و نیروهای توانمند در عرصه های مختلف را در فضای کانونمان پرورش دهیم.
وی با اشاره به تشکیل هفت حلقه معرفت با حضور مربیان تربیت یافته در این کانون خاطرنشان کرد: با توجه به توانمندی موجود در میان اعضا در این خصوص ما هیچ مربی از دبیرخانه تقاضا نکردیم.
مسئول کانون فرهنگی هنری در مسیر ظهور گفت: از جمله برنامه های تابستانی امسال که برگزار شد، می توان به برنامه های قرآنی، پرسمان جوان، خیمه شهدا و آموزش والدین (که به صورت تصویری و با استفاده از ویدئو پروژکشن) اشاره کرد.
اتاق فکری که کانون در مسیر ظهور را با دیگر کانون ها متفاوت می کند
وی ادامه داد: آنچه که کانون ما را با دیگر کانون ها متفاوت جلوه می دهد، اتاق فکری است که در کانون در مسیر ظهور تشکیل شده و با حضور اعضای محصل (در مقاطع راهنمایی و دبیرستان) و دانشجو و مربیان تشکیل شده و در این اتاق به تبادل اطلاعات می پردازیم و به نتیجه مطلوب می رسیم.
اجرای طرح "همسایگان مسجد" با هدف رفت و آمد بیشتر مردم به مسجد
جعفری با اشاره به اجرای طرح "همسایگان مسجد" در این کانون اضافه کرد: این طرح با هدف ایجاد ارتباط بیشتری بین مردم منطقه و مسجد اجرا می شود چرا که فعالیت های ما متناسب با نیاز مسجد است و در همین راستا این سوال برایمان مطرح بود که چه کنیم تا مردم به مسجد بیایند.
وی گفت: نامه هایی در مرحله ابتدایی این طرح برای همسایگان تهیه شد که در این نامه ها نسبت به همسایه مورد نظر نوشته شده بود که شما چندمین خانه نسبت به مسجد هستید و این مسئله چه اهمیتی دارد که در ادامه شاهد حضور بیشتر هم محله ای ها در مسجد بودیم.
وی افزود: اقدام دومی که در قالب این طرح انجام شد، دعوت از مردم برای کمک به مسجد بود و مردم پس از این فراخوان مسجد فاطمه الزهراء (س) را نزدیک به دو میلیون تومان مساعدت کردند.
مسئول کانون فرهنگی هنری در مسیر ظهور تصریح کرد: ما در این کانون طرح های علمی فرهنگی و هنری داشتیم که به فراخور نیاز منطقه می باشد.
فعالیت بخش پیگیری عمرانی در کانون در مسیر ظهور
وی در ادامه با اشاره به فعالیت بخش "پیگیری های عمرانی" در این کانون گفت: ما در این بخش پیگیر مشکلات مردم محله از نظر عمرانی، اقتصادی و مسائل خانوادگی هستیم و در همین خصوص به مراکز زیربط جهت پیگیری امور مربوطه متقاضیان نامه می زنیم.
جعفری افزود: تلاش می کنیم تا در آینده نزدیک موسسه مردم نهاد در مسیر ظهور را تاسیس کنیم تا در بخش های مختلف فعالیت داشته باشیم.
وی تصریح کرد: طرحی چند بخشی هم در این کانون داریم که در همین راستا جلساتی ماهیانه با صاحبان مشاغلی که بیشتر با اجتماع ارتباط دارند مانند نانوایی ها، خیاطی ها، آرایش گاه ها و همچنین رانندگان برگزار می شود و امکاناتی هم در اختیار آنها قرار می گیرد.
وی گفت: مثلا در این فضاها اقدام به درج یک آیه و پیام فرهنگی و قرآنی و یا روایت حدیث می شود و یا کتاب های فرهنگی به این افراد جهت مطالعه ارائه می شود.
مسئول کانون فرهنگی هنری در مسیر ظهور ادامه داد: مثلا برای رانندگان در طرحی ابتکاری در داخل ماشین فال، حدیث، شعر با مضمون خداشناسی قرار می دهیم و یا اینکه کتاب های کوچکی جهت مطالعه مسافران در داخل ماشین ها قرار می دهیم.
وی در خصوص ارتباط این کانون با هیئت امنای مسجد فاطمه الزهراء (س) و امام جماعت این مسجد خاطرنشان کرد: این مسجد از مساجد قدیمی منطقه می باشد که هیئت امنای آن را نیز افرادی پا به سن گذاشته تشکیل می دهند و هماهنگ کردن خواسته های آنها با نیاز اعضای کانون که بیشتر جوانان و نوجوانان پر از شور و هیجان هستند، کمی مشکل است.
معیارهای مسجدمان را بشناسیم
جعفری ادامه داد: ولی در مجموع با دوری کردن از اعمال شتابزده و توجه به معیارهای مسجدمان تلاش کرده ایم تا ارتباطی خوب با این دو بخش داشته باشیم و هیئت امنا و امام جماعت این مسجد هم در این خصوص همکاری های لازم را داشته اند.
تالیف کتاب "راهنمای کار فرهنگی در مسجد" توسط مسئول کانون "در مسیر ظهور"// باید شناخت درستی از مسجد داشته باشیم
وی در ادامه با اشاره به کتاب در حال تالیف خود با موضوع "راهنمای کار فرهنگی در مسجد" تصریح کرد: متاسفانه بسیاری از افرادی که مشغول به کار فرهنگی در مساجد هستند، مسجد را نمی شناسند و باید در این خصوص گام به گام عمل کرده و اول شناخت درستی از این فضا به افراد ارائه کنیم که البته در این کتاب به این موضوع توجه می شود.
مسئول کانون فرهنگی هنری در مسیر ظهور گفت: ما به عنوان خدمت گزاران فرهنگی در مساجد باید بدانیم که اصلا هدف از این حضور چیست و قرار است به کجا برسیم، همچنان که در کلام امام موسی صدر هم تاکید شده، "مسجد فضایی برای تربیت نیروی بومی برای رفع مشکلات منطقه مان" است.
کانون ها نقشه راه داشته باشند
وی ادامه داد: کانون های فرهنگی هنری مساجد باید برای خود نقشه راه داشته باشند و تفکرهای گردآمده در خودشان را پرورش دهند.
جعفری در ادامه در خصوص ارائه پیشنهاد تخصصی شدن به این کانون تصریح کرد: ما این پیشنهاد را با وجود داشتن نیروهای کارآمد فعلا قبول نکرده ایم چرا که احساس می کنیم، تبدیل شدن به یک کانون تخصصی مشکلاتمان را حل نمی کند و هنوز برای تخصصی شدن عجله ای نداریم.
وی در پایان با تشکر از فعالیت های دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد قم گفت: این مجموعه تنها مجموعه ای است که در استان خوب کار می کند و همچنین ما فشار خاصی هم از سوی این مجموعه در خصوص مسائل و برنامه ها احساس نمی کنیم چرا که این اعتقاد وجود دارد که کانون یک ارگان مردم نهاد است و دولتی نیست پس خوشایندتر است که فعالیت ها هم برای مردم باشد.
پایان پیام/
نظر شما