کیفیت ارتباط امام غایب در غیبت در "امامت و غیبت از دیدگاه علم کلام"

"امامت و غیبت از دیدگاه علم کلام" کیفیت ارتباط امام غایب با دوستان خود در دوران غیبت و از چگونگى رفتار شیعیان با او بحث می کند و به همه پرسش هایى که در این مباحث ممکن است مطرح شود، پاسخ گفته است.

به گزارش خبرنگار حوزه مهدویت خبرگزاری شبستان، کتاب "امامت و غیبت از دیدگاه علم کلام" ترجمه (المقنع فى الغیبة) نوشته سیدشریف مرتضى (قدس سره)، علی رغم حجم کوچکش از بهترین و نفیس ترین کتاب هایى است که در مورد غیبت امام عصر(ع) نگاشته شده است.
سیدمرتضى براى نخستین بار این روش کتابت و اسلوب خاص در طرح مسایل و شبهات را به طریقه سؤال و جواب (فان قیل ... قلنا...) بکار برد و در آن با برهانى قوى و منطقى متین اشکالات مخالفین را جواب داده، استدلال هاى آنان را باطل ساخته و غیبت امام زمان حضرت مهدى(ع) و اسباب و علّت ها و حکمت هاى الهى موجود در آن را، اثبات نموده است.
سپس در نوشتارى تکمیلى که بعد از اتمام "المقنع" بر آن افزوده است، مطالب آن را تکمیل نموده و در آن از کیفیت ارتباط امام غایب(ع) با اولیاء و دوستان خود در طى دوران غیبت، و نیز از چگونگى رفتار شیعیان با او بحث نموده و به همه پرسش هایى که در اثناى این مباحث ممکن است مطرح شود، پاسخ گفته است.
ارزش و اهمیت والاى این کتاب زمانى بیشتر مى شود که بدانیم شیخ طوسى (قدّس سرّه) که خود یکى از نامدارترین و تواناترین علماى شیعى، در مباحث کلامى است، مقاطعى مهم از این کتاب را گاهى به صورت نقل صریح و گاهى با اندکى تصرّف و اختصار در کتاب "غیبت" و نیز در "فصل فى الکلام فى الغیبة" آورده، و در جاى جاى این دو کتاب، مطالب مختلفى از کتاب "مقنع" را باتصریح بنام سید مرتضى (قدّس سرّه)، مورد استناد قرار داده است.
مفسّر و دانشمند بزرگ اسلام مرحوم شیخ طبرسى نیز قسمتهایى از همین کتاب را بصورت نقل صریح یا به اختصار در کتاب ارزشمند خود "اعلام الورى باعلام الهدى" طى مسائل اول تا پنجم باب پنجم ذکر نموده است.
اهتمام بزرگان و اعتبارى که براى ذکر مقاطع مهم و قسمتهاى قابل توجّه کتاب مقنع در تألیفات خود قائل بوده اند، دلالت روشنى بر اذعان و اعتراف آنان به پیشگامى سید مرتضى در این راه، و اهمیت فرمایشات او در این مباحث دارد.
نگارنده در مقدمه کتاب آورده است: هدف ما از نگارش این کتاب - که درباره مسأله‏اى بس بزرگ و باعظمت نگاشته شده - نه فقط براى آشنا شدنِ نسبى مردان و زنان پیرو مکتب خاندان وحى(ع) با بزرگترین مسأله حیاتى جهان است، بلکه هدف از آن کار و تلاش براى فرا رسیدن آن روزگار فرخنده و اجرا شدن حکومت دولت کریمه خاندان رسالت مى‏باشد.
بنابراین هدف از نگارش این کتاب نه تنها دانستنِ خوانندگان، بلکه برانگیختن آنان براى آماده شدن و حرکت به سوى بزرگترین امر حیاتى جهان است که آثار عظیم آن نه تنها دنیاى درون و برون انسان و نیز تمامى جهان را دربر مى‏گیرد، بلکه از عالمِ ما فراتر رفته و عوالم دیگرى را نیز (8) فرا مى‏گیرد.
این کتاب به چند عنوان تقسیم شده است:
1 - گفتار حضرت امیرالمؤمنین(ع) درباره آینده جهان.
از آنجا که بیانات امیرالمؤمنین حضرت علىّ بن ابى طالب(ع) فراوان و نکته‏هاى بسیار مهمّى در آن وجود دارد، نیاز به کتاب، بلکه کتاب‏هاى مستقلّى دارد ؛ به این جهت گفتار آن بزرگوار در نوشته‏اى جداگانه گرد آمده است.
2 - گفتار خاندان وحى(ع) درباره جهان در آستانه ظهور و آغاز دولت کریمه حضرت بقیّة اللَّه الأعظم(عجّ) و چگونگى تسخیر جهان و نکته‏هاى جالبى درباره اصحاب و طلایه‏داران عصر ظهور، که این روایات نیز در عنوان جداگانه‏اى در دست تألیف است.
3 - فرموده‏هاى خاندان وحى(ع) پیرامون دولت کریمه امام زمان ارواحنا فداه و حکومت جهانى آن حضرت.
کتاب کتاب "امامت و غیبت از دیدگاه علم کلام" ترجمه (المقنع فى الغیبة) ازسوی انتشارات مسجدمقدس جمکران روانه بازار نشر شده است.


پایان پیام/

کد خبر 299779

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha